Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Σε λειτουργία, από την 1η Οκτωβρίου, ο νέος σταθμός του Προαστιακού στον Ταύρο

Το νέο σταθμό του προαστιακού σιδηρόδρομου στον Ταύρο, θα επισκεφθεί την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10:00, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο σιδηροδρομικός σταθμός Ταύρου, που τίθεται σε λειτουργία αύριο, αποτελεί τμήμα  του

Συνάντηση ΠΕΠΕ -με σύμβουλο του κ. Χρυσοχοίδη - Ξέχασαν να βάλουν το επίδομα ευθύνης στην ατζέντα της συνάντησης!

Την ερχόμενη Τρίτη 7 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι το Σωματείο μας θα συναντηθεί με Σύμβουλο του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών (όπως έχει μέχρι στιγμής προγραμματιστεί).
Αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι το Σωματείο μας ξέχασε να βάλει στην ατζέντα συζήτησης το θέμα του επιδόματος ευθύνης παρά το ότι ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ εδώ και 5 μήνες προσπαθούν να μας πείσουν ότι το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό!
Η επιστολή του Σωματείου μας Κύριε Υπουργέ,

Nέος Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ ο Χάρης Καραδήμας

Ο Χάρης Καραδήμας, μηχανοδηγός,είναι ο νέος Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών αφού συγκέντρωσε ψήφους 15 υπέρ 6 λευκά  και 3 κατά.3 δεν παρέστησαν στην ψηφοφορία.
Ευχόμαστε στον συνάδελφο μας κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Γιατί δεν θέλω να δουλεύω υπερωρίες…(απο τον Άσωτο Υιό της έλξης)

Ο Άσωτος Υιός είναι μηχανοδηγός και αποκτά την δική του στήλη (εβδομαδιαία ή 15νθημερη) στο στέκι της έλξης.Το σημερινό του άρθρο αφορά τις υπερωρίες...ή μήπως όχι;
Εκτός του ότι τα προγραμματισμένα 10ωρα είναι παράνομα…
Εκτός του ότι

ΠΟΡΙΣΜΑ. Σε στατικό ηλεκτρισμό οφείλονται τα κρούσματα ηλεκτροπληξίας σε οδηγούς συρμών του Μετρό

Σε στατικό ηλεκτρισμό οφείλονται τα προβλήματα ηλεκτροπληξίας που παρατηρούνται στους οδηγούς των συρμών του μετρό σύμφωνα με μελέτης του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στο μετρό χθες σε ανακοίνωσή τους κατήγγειλαν

Δελτίο Τύπου απο τον Τερζόγλου Παναγιώτη

Αναδημοσιεύουμε-όπως πάντα- την άποψη του συναδέλφου Τερζόγλου για την ανακοίνωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών.
Συνήθως οι  «αποχωρήσεις» είναι προσωπική υπόθεση. Δηλαδή αν κάποιος αποφασίζει να αποχωρήσει από κάποιο φορέα ή συλλογικότητα ή όργανο στα οποία συμμετέχει, το ανακοινώνει μόνος του. Οι φορείς ή συλλογικότητες συνήθως διαγράφουν τα μέλη τους ή «τα κατεβάζουν από το τραίνο»!!!

H Oργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών καλεί σε εγγραφή νέων μελών

Όπως ενημερωθήκαμε απο τους συναδέλφους (που μας έστειλαν και την διπλανή αφίσα) την ερχόμενη Δευτέρα στην Καρόλου θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση με παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα η Οργάνωση καλεί τους σιδηροδρομικούς να εγγραφούν ως μέλη της προτάσσοντας το θέμα της ανατροπής της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της οργάνωσης της πολιτικής ανατροπής, στην αφίσα που λάβαμε και δημοσιεύουμε.

Οι ΗΠΑ ίσως μπλοκάρουν το ρωσικό ενδιαφέρον σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και ΟΛΘ

Σκληρό γεωπολιτικό παιχνίδι....
Η ρωσική πλευρά διατηρεί το ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της Rosco (ΕΕΣΣΤΥ) και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όμως η συμφωνία μπορεί τελικά να εμποδιστεί από την πίεση των ΗΠΑ, υποστήριξε, σε δηλώσεις του, στο ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass, ο πρόεδρος του ΔΣ των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, Βλαντίμιρ Γιακούνιν.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Σύγκρουση τρένου ΙΧ στην Λαμία

Το στέκι περιμένει την επίσημη ανακοίνωση για το θέμα και δεν θα αναδημοσιεύσει κανένα στοιχείο απο όσα έχουν γραφτεί για την κατάσταση του μηχανοδηγού.
Ευτυχώς απ΄ τη σύγκρουση του τρένου με το ΙΧ υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι μπάρες στο συγκεκριμένο σημείο

Αποχώρησε απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών ο Παν. Τερζόγλου - Ανακοίνωση Δικτύου

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Γ' Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Δικτύου, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα και την εκλογή του νέου επικεφαλή της παράταξης μας στην Διοίκηση της ΠΟΣ, ο συνάδελφος Παναγιώτης Τερζόγλου   αποχώρησε απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών.
Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών απο την ίδρυση του έχει στόχο μια

Ψάξαμε το θέμα με το Desiro και τα Rail Bus.Τι βρήκαμε.

Όπως οι περισσότεροι μηχανοδηγοί,  έτσι και εμείς ψάξαμε το θέμα με αλλά ελληνικά ρυμούλκηση  του Desiro που έγινε χθες αιτία ανησυχίας. Ερευνήσαμε αν  μπορεί και υπό ποιες προϋποθέσεις να γίνει η μεταφορά του με Rail Bus. Ρωτήσαμε και φίλους και  καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τεχνικά αυτό είναι δυνατόν να συμβεί αλλά θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και για τα 2 τρένα.
Αναλυτικότερα >

Διαμαρτυρίες εργαζομένων στην ΣΤΑΣΥ για την έλλειψη προσωπικού

Με σημερινό Δελτίο Τύπου οι συνάδελφοι στην ΣΤΑ.ΣΥ διαμαρτύρονται για την κατάσταση με το προσωπικό και καλούν την πολιτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στο επιβατικό κοινό. Το Δελτίο Τύπου >
Τις πρώτες ημέρες του νέου μήνα, γίνεται η έκδοση καρτών απεριορίστων διαδρομών. Οι επιβάτες στα Μέσα Μεταφοράς στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ (ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ) θα υποστούν - για μια ακόμα φορά - μεγάλη ταλαιπωρία και

To μεγάλο έλλειμμα τεχνογνωσίας , συνεχούς επιμόρφωσης και εκπαίδευσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μεγάλη κουβέντα έχει σηκωθεί μετά το θέμα με την μεταφορά του Desiro.
Η έλλειψη μηχανοδηγών αλλά και η διάλυση σε όλες τις βαθμίδες της ΔΙΚΑΜ δλδ της Διεύθυνσης που έχει ενταχθεί ο κλάδος της έλξης έχει επιφέρει το προφανές έλλειμμα  στον κλάδο μας.
Έχουμε ξεχάσει πότε είχαν διεξαχθεί επιμορφωτικά σεμινάρια για

Στην Κωνσταντινούπολη.Σοκαριστικό ατύχημα: Σιδερένια βέργα καρφώθηκε στο ισχίο επιβάτη μέσα σε τρένο!

Ένας επιβάτης του μετρό στην Κωνσταντινούπολη τραυματίστηκε, όταν, ενώ το τρένο ήταν εν κινήσει, μεταξύ των σταθμών Seyrantepe και Sanayi, μια σιδερένια βέργα, μήκους περίπου ενός μέτρου, έσπασε το παράθυρο και καρφώθηκε στο ισχίο επιβάτη.
Αμέσως ο μηχανοδηγός

Ξέχασαν μηχανοδηγούς απο τις αγωγές και στην Λάρισα ...

Νέα γκάφα.....
Εμείς όταν λέμε ότι η λειτουργία του Σωματείου μας είναι προβληματική, το εννοούμε και το στηρίζουμε σε πραγματικά γεγονότα.
Μετά το περιστατικό με συνάδελφο στο ΜΑΙ που διαπιστώθηκε  ότι είχε

Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ της ΠΟΣ

Αύριο στις 11 το πρωί στα γραφεία της ΠΟΣ συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στον σιδηρόδρομο.

«Σύνδρομο της Στοκχόλμης»: Από τον απαγωγέα, στον εργοδότη και τον κυβερνήτη

Επειδή για όλα  υπάρχουν  απαντήσεις διαβάστε πως οι εργαζόμενοι ταυτίζονται ασυνείδητα με την πολιτική της εργοδοσίας....Ένα πραγματικά αποκαλυπτικό και ενδιαφέρον κείμενο.Τα συμπεριφοριστικά χαρακτηριστικά που εμφανίζονται είναι η ταύτιση με τον εργοδότη, ακόμα και όταν εκείνος κακομεταχειρίζεται τον εργαζόμενο, τον αδικεί, του μιλάει άσχημα, απαιτεί να εργάζεται περισσότερες ώρες και επιδεικνύει αδιαφορία για

ΕΡΓΟΣΕ: Δημοπρατείται η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Πειραιάς – Τρεις Γέφυρες

Η λειτουργία της ηλεκτροκίνησης στο σύνολο της βασικής σιδηροδρομικής γραμμής θα φέρει σημαντική οικονομία. Μπαίνουν οι βάσεις ώστε να επιτευχθεί ο βασικός στόχος της διαλειτουργικότητας του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου με τα υπόλοιπα δίκτυα. Στην άμεση δημοπράτηση του έργου της ηλεκτροκίνησης στο

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Συμβούλιο της Επικρατείας. Συνταγματική η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Δυστυχώς η υπόθεση έχει εισαχθεί στο ΣτΕ ως πιλοτική.
Συνταγματική κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
Ειδικότερα,

O Κώστας Πίνιος για την μεταφορά του Desiro

Λάβαμε και δημοσιεύουμε mail απο τον πλέον ειδικό για τα Desiro τον συνάδελφο Κώστα Πίνιο μηχανοδηγό ΜΘ που θυμίζουμε ότι είχε εκπαιδεύσει σε αυτές τις μονάδες και προσωπικό του ΜΑΙ. Διαβάστε τι μας έγραψε ο συνάδελφος.
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δόθηκε τέτοια εντολή από προϊστάμενο που

Ο Οδοντωτός και οι φίλοι του ευχήθηκαν καλή σύνταξη στον μηχανοδηγό Αν.Αθανασόπουλο

Από σήμερα στην "οικογένεια των συνταξιούχων σιδηροδρομικών" προστέθηκε ο μηχανοδηγός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.Αναστάσιος Αθανασόπουλος, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του μετά από τριανταπέντε χρόνια (είκοσι χρόνια στον Οδοντωτό) προσφοράς στο σιδηρόδρομο.Ήρθε την χρονιά που

Παρολίγον συμβάν με φωτογράφους τρένων στον Ασωπό

Όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοι στην είσοδο του σταθμού του Ασωπού υπήρχαν δεκάδες άτομα μέσα στην γραμμή σε σημείο που υπάρχει καμπύλη.Οι συνάδελφοι το διαπίστωσαν την τελευταία στιγμή(επαναλαμβάνουμε στο σημείο υπάρχει καμπύλη) και πέρασαν το σημείο με συνεχείς κόρνες και πέδηση ενώ ειδοποίησαν την Τηλεδιοίκηση για το παρολίγον συμβάν, αφού και στην παρακαμπτήριο υπήρχε πολύς κόσμος.Εμείς δεν μπορούμε απο την μεριά μας 

Απίστευτη εικόνα απο "ειδική" μεταφορά στην Αθήνα

Εμείς απλά δημοσιεύουμε την εικόνα και ρωτάμε τους υπευθύνους που αναγκάζουν το προσωπικό να κάνει τέτοιες ενέργειες μέσα μάλιστα στο πλέγμα της κυκλοφορίας.
Αν συμβεί κάτι ποιον θα κατηγορήσετε κύριοι; Τον μηχανοδηγό;
Mήπως μετά θα ακούμε πάλι τα ειρωνικά σχόλια στους διαδρόμους;
Δείτε παρακάτω την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εικόνα και βγάλτε τα συμπεράσματα σας

Συντάξεις βάσει αποδοχών 40ετίας για όλους

Θυμίζουμε σε όλους ότι τα μνημόνια που "φεύγουν" έχουν αφήσει δεκάδες ακόμα εκπλήξεις στους εργαζόμενους. Όπου φύγει-φύγει το προσωπικό μέχρι 31.12.2014
Σύνταξη ανάλογη των αποδοχών και των εισφορών που έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι στο σύνολο του εργασιακού τους βίου θα παίρνουν όσοι συνταξιοδοτούνται από

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο κρούσμα ηλεκτροπληξίας οδηγού μετρό στην καμπίνα μηχανοδήγησης!

Οι συνάδελφοι ηλεκτροδηγοί στην ανακοίνωση του Σωματείου τους,που λάβαμε πριν απο λίγο, τονίζουν τα αυτονόητα.
ΑΝ η ΣΤΑΣΥ δεν ανταποκριθεί σε όσα λένε, θα σταματήσουν ΑΜΕΣΑ τις παραλαβές συρμών 1ης γενιάς.Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σ.Η.Ε.Κ. >

Άλλο ένα κρούσμα ηλεκτροπληξίας στην καμπίνα ηλεκτροδήγησης έλαβε χώρα χθες 26/9/14 στη Γραμμή 2. Ο συρμός στον οποίο συνέβη

Σαράντης και Αντώνης ο 19ος και 20ος μηχανοδηγός που συνταξιοδοτούνται χωρίς το ευθύνης

Συνεχίζουμε να μετράμε συναδέλφους που συνταξιοδοτούνται χωρίς το επίδομα ευθύνης.
Θυμίζουμε στους μηχανοδηγούς ότι στο Νομοσχέδιο που διέρρευσε απο το Υπουργείο Μεταφορών,δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη παρά τα όσα υποστήριζαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ.
Οι συνάδελφοι που συνταξιοδοτούνται είναι 

Έκθεση σοκ της Βουλής: 6,3 εκατ. Έλληνες κάτω ή απειλούνται από τη φτώχεια!

Ισχυρό χτύπημα στο «success story» το οποίο προσπαθεί να προβάλλει η κυβέρνηση έρχεται να δώσει η νέα ενδιάμεση έκθεση του Γραφείου της Βουλής για την παρακολούθηση του κρατικού προϋπολογισμού, στην οποία περιλαμβάνονται στοιχεία που σοκάρουν σχετικά με την πραγματική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πολίτες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση, περίπου

Ποια Σιδηροδρομική κ εταιρεία λαμβάνει επιδότησηη 1 δις δολάρια ετησίως ;

Ωστόσο, ως αντιστάθμισμα μελετάται η αύξηση των εισιτηρίων από 7,5% έως 10% ;

Ουκρανικές «παρενέργειες» στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Προς «αδιέξοδο» οδεύει ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση
Ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο οποίος προγραμματιζόταν να ολοκληρωθεί το τελευταίο τρίμηνο του έτους, παραμένει σε οριακό σημείο εξαιτίας αρνητικών ενδείξεων και εξελίξεων.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ρομά έκλεβαν μεταλλικά αντικείμενα από τον ΟΣΕ - 100.000€ υπολογίζεται η ζημία

Έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα το Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκαν πλήθος κλοπών μεταλλικών αντικειμένων και φθορών ηλεκτρολογικού υλικού κατά μήκους του δικτύου του Ο.Σ.Ε. σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Υπογράφτηκε η σύμβαση ανάταξης της ηλεκτροκίνησης στον άξονα Αθήνα-Θεσ/νίκη

Υπεγράφη η σύμβαση για την «Ανάταξη και Αναβάθμιση του Συστήματος Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης και Αντικατάσταση 70 Αλλαγών Τροχιάς σε Εντοπισμένα Τμήματα του Άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη  - Προμαχώνας»,  από την ΕΡΓΟΣΕ και την κοινοπραξία

Γέμισαν οι τσέπες μας! (βίντεο !)

Ένα βίντεο που αφιερώνει το στέκι της έλξης σε όσους θέλουν  να μας πείσουν ότι ζούμε σε ένα άλλο κόσμο,σε μια άλλη χώρα και δουλεύουμε σε ένα άλλο σιδηρόδρομο.Όπου σούπα βάλτε τους μισθούς των μηχανοδηγών που η πλειοψηφία δηλώνει ότι απογείωσε με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Δείτε το βίντεο ! 

Τι πληρώθηκε σήμερα στην έλξη- Τι γίνεται με τα αναδρομικά των χιλιομέτρων

Πολλοί συνάδελφοι έχουν επικοινωνήσει μαζί μας για την μισθοδοσία.
Σήμερα λοιπόν στην έλξη καταβάλλονται στους μηχανοδηγούς (μιας και έχουμε μπόλικο προσωπικό). 
Μέχρι

Και εργαζόμενοι του ΟΣΕ στην έκθεση στο Βερολίνο

Κατά την χτεσινή επικοινωνία που είχε το blog μας με τον εκπρόσωπο εργαζομένων στον ΟΣΕ Θανάση Λεβέντη, ενημερωθήκαμε ότι επταμελής αντιπροσωπεία εργαζομένων βρίσκεται στο Βερολίνο για

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Οι επιβάτες του Προαστιακού απαντούν στον Θανάση Μοδέ

Κύριε Αντιπρόεδρε  
 διαβάσαμε την ανακοίνωση σας προς το επιβατικό κοινό  η οποία κρίνεται
 -με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο σας και με  τη πιθανότητα να μην έχει κατανοηθεί σωστά είτε από εμάς είτε να μην αποδόθηκε σωστά από εσάς- επιεικώς απαράδεκτη στο σημείο που

Κομισιόν: Να εφαρμοστούν οι κανόνες για τη σιδηροδρομική ασφάλεια

Η Εσθονία, η Ουγγαρία και η.... Ελλάδα έχουν προθεσμία δύο μηνών
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Ελλάδα, την Εσθονία και την Ουγγαρία να ευθυγραμμίσουν τους εθνικούς κανόνες τους με την ευρωπαϊκή οδηγία για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού συστήματος. Παράλληλα, κάλεσε την Ελλάδα και το Λουξεμβούργο να υιοθετήσουν τα αναγκαία μέτρα για τη

Ο Θανάσης Λεβέντης για τον κατώτατο μισθό

Υπήρξε επικοινωνία του blog  με τον συνάδελφο Θανάση Λεβέντη μέλος της Διοίκησης της ΓΣΣΕ και εκπρόσωπο εργαζομένων στον ΟΣΕ , ο οποίος μας κατέθεσε την άποψη του για το θέμα του κατώτατου μισθού. Όπως μας είπε ο συνάδελφος η άποψη της ΓΣΕΕ,των Οργάνων της, αλλά και της ΠΑΣΚΕ είναι ότι

Με τον νέο Νόμο 3911 η μαθητεία όσων μεταταχθούν στην έλξη

Το στέκι της έλξης ενημερώνει όσους συναδέλφους ακόμα σκέφτονται την μετάταξη τους στον κλάδο έλξης ότι η εκπαίδευση τους θα γίνει με τον νέο Νόμο περί πιστοποίησης μηχανοδηγών 3911. Εδώ ο Νέος Νόμος
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει άλλη σειρά βοηθών μηχανοδηγού και ότι οι συνάδελφοι θα πιστοποιηθούν ως μηχανοδηγοί.
Πρακτικά αυτό συνεπάγεται εργασία σε

Υπηρεσιακό τρένο στο Αεροδρόμιο - Λιόσια

Με έγγραφο του ΔΙΚΑΜ ζητήθηκε η δρομολόγηση υπηρεσιακού συρμού στο Αεροδρόμιο για τις πρωινές υπηρεσίες και επειδή θεωρείται ότι έτσι θα μειωθεί ο χρόνος εργασίας.
Για το θέμα είχε γράψει το στέκι της έλξης στις 15 Σεπτεμβρίου, σε ανάρτηση για την παρέμβαση της Εξέλιξης στην ΔΙΚΑΜ για τα δεκάωρα. Διαβάζουμε εδώ για το θέμα τότε.

Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στον Προαστιακό Αθήνας

Συνεχίζεται η μειωμένη δρομολογιακή ταχύτητα ενώ παραμένουν οι βραδυπορίες που ταλαιπωρούν μηχανοδηγούς και επιβάτες.
Θυμίζουμε απο την εγκύκλιο της ΔΙΚΑΜ (Δεκέμβριος 2013) την παράγραφο 1. Οι μηχανοδηγοί οφείλουν να

Eπιστολή Θανάση Μοδέ-Αντιπροέδρου ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ- προς επιβάτες Προαστιακού Αθηνών

Δυο λόγια με αφορμή την ανακοίνωση της ομάδας εργαζομένων επιβατών στο τμήμα ΚΙΑΤΟΥ- ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ.
Τα τελευταία 4 χρόνια η απαξίωση του σιδηροδρόμου έχει φτάσει στα όρια της. Καταργήθηκαν σχεδόν τα μισά χιλιόμετρα γραμμής, μετατάχθηκε το μισό προσωπικό κίνησης, μειώθηκε η συντήρηση γραμμής και τροχαίου υλικού. Στο τμήμα Κιάτου – Αεροδρομίου

Επιστολή Δ. Σαμπαζιώτη για την επαναλειτουργία της προαστιακής σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμάτα – ΤΕΙ – Μεσσήνη

Επιστολή του βουλευτή της ΝΔ για το θέμα της επαναλειτουργίας της προαστιακής συγκοινωνίας στην Καλαμάτα.
«Κύριοι,
Με τον νόμο 3891/2010, θεσπίστηκε η αναστολή λειτουργίας του σιδηροδρόμου στο μεγαλύτερο τμήμα της Πελοποννήσου και το σύνολο των εργαζομένων σιδηροδρομικών μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες. Η υλοποίηση του νόμου δυστυχώς είχε

Αδειάζει το δημόσιο – Τρέχουν να προλάβουν τις μειώσεις των συντάξεων

Ούτε... ρουθούνι δεν θα μείνει σε πολλές υπηρεσίες καθώς μέσα στους επόμενους μήνες οι παραιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 30.000. Συνολικά αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους πάνω από 70.000 αιτήσεις για σύνταξη 
Όσοι βγουν σε σύνταξη από 1/1/2015 και μετά μόνο να χάσουν έχουν. Αντίθετα όσοι μπορούν να βγουν σε σύνταξη μέχρι στις 31/12 του 2014 έχουν

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Τα ΜΜΠ θέλουν να πουλήσουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Καμία έκπληξη. Μια ΑΚΟΜΑ απάντηση απο το στέκι της έλξης

Η 4η εξουσία του τόπου (Mέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης) ξαναχτύπησε σήμερα με επίκεντρο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Το στέκι της έλξης απαντά στις αναφορές που για όποιον ασχολείται ακόμα και επιφανειακά με τα θέματα του σιδηροδρόμου αντιλαμβάνεται ότι είναι στοχευόμενες, προέρχονται σίγουρα από εσωτερική πληροφόρηση – δηλαδή κατευθυνόμενες – και στόχο έχουν  να επηρεάσουν  την κοινή γνώμη, να προκαλούν αρνητικά το επιβατικό κοινό. 1. Με έκπληξη λοιπόν είδαμε να

SMS απο Γενιδούνια Κώστα. Συνεχίστε να αυτοεξεφτιλίζεστε

Συνεχίστε να αυτοεξευτελίζεστε....Μέχρι τον Μάη  θα δούμε και άλλα πολλά.
ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ διαδίδουν ότι προσωπικά αποθαρρύνω όσους συναδέλφους θέλουν να έρθουν στην έλξη.(καταπιάνονται απο την χτεσινή δημοσίευση που έκανε το στέκι της έλξης).Εκτός του ότι όλοι γνωρίζουν ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο ας δούνε και την  αλήθεια με στοιχεία>

Ανακοίνωση ΠΑΣΚΕ για τις σηλώσεις Γιάννη Παναγόπουλου

ΚΑΘΟΔΟΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ 
ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΘΑ ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ
Κάποιοι «υπερτιμημένοι», κάποιοι που το… άστρο τους «έλαμψε» την εποχή των πλατειών και κάποιοι «πολυχαϊδεμένοι» από ένα μέρος του συστήματος ενημέρωσης, νομίζουν ότι όποιος εκφράζει ελεύθερα τις αυτονόητες θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και

Διαμαρτυρία συνταξιούχων ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, ΟΤΕ και ΤΑΕ ΟΑΕΕ στις 2 Οκτωβρίου

Την παναττική τους συγκέντρωση, την Πέμπτη 2 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, προετοιμάζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις IΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, NAT, OTA και ΤΑΕ ΟΑΕΕ. Στη συγκέντρωση καλεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών.
Οι συνταξιούχοι θα κάνουν πορεία προς

Στον αέρα η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η ρωσική RZD έχει «παγώσει» τον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες γρήγορα. Σε θετική πορεία ο κλάδος των εμπορευματικών μεταφορών στην Ελλάδα.
Θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις.
Σε οριακό σημείο βρίσκεται πλέον ο διαγωνισμός για

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ρένα Δούρου > Ευθύνη μας η προστασία της εργασίας

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επετέθη κατά της περιφερειάρχου Αττικής και των άλλων ανυπάκουων αιρετών (αριστερών κυρίως), λέγοντας πως είναι εκλεγμένοι και πρέπει να λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο και όχι να μην υπακούσουν στις εντολές της κεντρικής διοίκησης που αφορά στην «αξιολόγηση» και στον «επανέλεγχο» των συμβάσεων (για το τελευταίο μάλιστα απείλησε με εισαγγελέα). Παρόλα αυτά, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής δεν

Δελτίο Τύπου Ε.Μ.Ε.Ι.Σ - ΓΣΕΕ ''Εφιαλτική η δήλωση Παναγόπουλου!!!

ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ!!!
ΟΥΤΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ…
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (23 Σεπτεμβρίου 2014)
Η κατάργηση και η ακύρωση του αντεργατικού, αντικοινωνικού και αντισυνταγματικού τροϊκανού «εργατικού» θεσμικού πλαισίου, η αποκατάσταση του Δικαίου και οι ελεύθερες Σ.Σ.Ε., ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ και ΘΑ ΕΙΝΑΙ η ΜΟΝΙΜΗ και

Δελτίο Τύπου ΜΕΤΑ για τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου, ο οποίος -ούτε λίγο, ούτε πολύ- απέρριψε (!) την αναγκαιότητα της νομοθετικής αποκατάστασης του κατώτατου μισθού, στο ύψος της προ μνημονίων εποχής, είναι κάτι παραπάνω από

Η κατάντια για την έλξη - Ψάχνουμε με το κυάλι μηχανοδηγούς

Ψάχνουμε μηχανοδηγούς.....Όβερ...
Παλαιότερα χρειαζόταν κάποιος να βάλει και χοντρό μέσο για να μεταταχθεί στον κλάδο έλξης.Οι θέσεις εργασίας ήταν περιζήτητες και οι αιτήσεις σε διαδικασίες εσωτερικών μετακινήσεων συμπληρώνονταν εν ριπή οφθαλμού.Εν έτη 2014, το ενδιαφέρον είναι απο ελάχιστο εως περιορισμένο για τον κλάδο μας.Ας δούμε τα αίτια αναλυτικά  >

Ελλάδα 2014.Μόνο εδώ φτιάχνουμε διαβάσεις πεζών μέσα στις γραμμές.Εδώ μόνο χτίζουμε υποσταθμούς-φρούρια

Εμείς απλά ρωτάμε τους υπευθύνους στον ΟΣΕ.
Γνωρίζουν ότι καθημερινά γίνονται εργασίες επί της γραμμής απο συνεργεία  που χτίζουν κυριολεκτικά μονοπάτι για τους πεζούς προκειμένου να περνάνε στα μαγαζιά στο Γκάζι τις βραδυνές ώρες.
Μπορούν να μας πουν σε ποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα συμβαίνει αυτό,όταν μάλιστα σε αυτές τις διαβάσεις

Η καρδιά του σιδηροδρόμου χτυπά στο Βερολίνο


Η μεγαλύτερη έκθεση τροχαίου υλικού, ανοίγει σήμερα τις πόρτες της.Δείτε αποκλειστικά στο στέκι της έλξης το promo για την έκθεση.Το παρών δίνουν και οι Διοικήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Διαφωνία για την στήριξη των συνταξιούχων μεταταχθέντων ( έφεση για εφάπαξ)στην συνεδρίαση της ΠΕΠΕ

Το στέκι  είχε αναφερθεί στο θέμα σε προηγούμενη ανάρτηση του.
Στην σημερινή συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Σωματείου Τουρλής Βασίλης,θεώρησε σκόπιμο να αναφέρει πως ο ίδιος δεν ψηφίζει το αίτημα (...που δεν έβαλε ποτέ σε ψηφοφορία) για Νομική κάλυψη στις εφέσεις για τις μειώσεις του εφάπαξ σε όσους απο τους μεταταχθέντες συνταξιοδοτήθηκαν τον ίδιο χρόνο της μετάταξης.Για να στηρίξει το αίτημα του, ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ είπε πως

Το στέκι της έλξης θα δημοσιεύσει τις ομιλίες απο την συνεδρίαση της ΠΕΠΕ

Ενημερώνουμε τους μηχανοδηγούς ότι μετά απο αίτημα πολλών συναδέλφων που επικοινώνησαν μαζί μας και το τεράστιο ενδιαφέρον για τα όσα συζητήθηκαν σήμερα όπου και λήφθηκαν και πάλι πλειοψηφικές αποφάσειςαποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε όλες τις ομιλίες απο την συνεδρίαση.
Για την ιστορία και την ενημέρωση των μηχανοδηγών,σημειώνουμε ότι

H κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος. ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟΥΣ

Ποια 751 Euro..Πολλά είναι!
Σε πραγματικό πανικό ΟΛΟΙ οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του χτες,δίνουν τα ρέστα τους σε όλα τα επίπεδα για να στηρίξουν την μνημονιακή Κυβέρνηση που φυλλορροεί και καταρρέει.
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, με σημερινές του δηλώσεις,Τάχτηκε  υπέρ της

Μεγάλα τα προβλήματα με τις καθυστερήσεις στον Προαστιακό Αθηνών - Επιστολή επιβατών στον Υπουργό Υποδομών και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μεγάλοι μπελάδες για τον Υπουργό Υποδομών καθώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η διάλυση στην εκμετάλλευση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ αναδεικνύεται και πάλι η εγκληματική πολιτική απαξίωσης  που εδώ και 5 χρόνια μεταφέρει τα προβλήματα στο προσωπικό.Το στέκι της έλξης, το blog των μηχανοδηγών,έγραψε για το θέμα προχτές,δημοσιεύοντας και την επιστολή του Σωματείου μας για το θέμα.Με σημερινή τους επείγουσα  επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών , τον Γενικό Γραμματέα, την ΡΑΣ και τον Συνήγορο του Πολίτη  οι επιβάτες του Προαστιακού τονίζουν

Πλειοψηφικές αποφάσεις και πάλι στην συνεδρίαση της ΠΕΠΕ

Η αλλεργία των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ  για την καταγγελία στο επιβατικό κοινό της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%,τα δεκάωρα , οι επικουρίες και ο προγραμματισμός εργασίας ήταν τα αιτία διαφωνίας στην συνεδρίαση της ΠΕΠΕ. Η αλλαγή κυκλώματος στην Δράμα(διανυκτέρευση στην Αλεξανδρούπολη) και η πραγματοποίηση των εμπορικών φέρνουν

Νέα προκήρυξη εσωτερικών μετατάξεων για Μηχανοδηγους απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Επιβεβαιώθηκαν τα οσα έγραψε το στέκι της έλξης για αποτυχία στην προηγούμενη διαδικασία , αφού δεν συμπληρώθηκαν οι θέσεις.
Η νέα προκήρυξη αφορά 15 θέσεις στον κλάδο έλξης και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεως είναι η 3ή Οκτωβρίου.
Ισχύουν για την προκήρυξη τα οσα προβλέπονταν στην προηγούμενη.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νέος Γραμματέας της ΠΕΠΕ ο Σπύρος Συροπουλος

Με ψήφους 8 NAI και 2 λευκά νέος Γενικός Γραμματέας της ΠΕΠΕ είναι απο την παράταξη της ΠΑΣΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) ο Σπύρος Συρόπουλος. Δεν ψήφισε η Συνεργασία.

Πότε και σε ποιούς η κατώτατη σύνταξη θα φτάσει τα 392,70 ευρώ - Πίνακες με παραδείγματα για τις μειώσεις - φωτιά

Kατώτατη σύνταξη στα 392,70 ευρώ (-19,20% σε σχέση με την καταβαλλόμενη έως και τα τέλη του 2014 σύνταξη που είναι 486 ευρώ), χαμηλότερη από τα 360 ευρώ η βασική -εγγυημένη από το κράτος- σύνταξη και μειώσεις σε όλες τις νέες συντάξεις, φέρνει η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων για όσους και όσες πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από την 1/1/2015 και μετά.

Οι εργαζόμενοι στηρίζουν τον Προαστιακό στην Πελοπόννησο

Τη λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου στη Μεσσηνία στηρίζουν και επιδιώκουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου Παναγιώτης Κλειδόπουλος, αρχιμηχανικός της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού) σημείωσε στην "Ε" ότι

Εκλογές στην ΠΕΠΕ ζητά με ανακοίνωση της η Συνεργασία !

Με σημερινή της ανακοίνωση η Συνεργασία αναλύει όλα τα εκκρεμή ζητήματα του κλάδου και ζητά 7 μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του ΔΣ , την άμεση διενέργεια εκλογών  για να αποφασίσουν οι μηχανοδηγοί ποιοι θα επαναδιαπραγματευτούν το μέλλον της έλξης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.Αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ στις 11.30 στα γραφεία της ΠΟΣ. Ολόκληρη η ανακοίνωση>
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι 
Μαζί με την σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα που

Η απάντηση σε αυτούς που κατάργησαν το τρένο στην Πελοπόννησο *4 εικόνες=1000 λέξεις

Ώρα 19.50 προς Μεσσήνη.
Οι εικόνες μιλάνε μόνες τους για την ανταπόκριση του επιβατικού κοινού στα δρομολόγια του τρένου.
Οι εικόνες αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα για την εγκληματική πολιτική απόφαση των μνημονιακών Κυβερνήσεων.Εκθέτουν πρόσωπα και καταστάσεις.
Το μόνο που θέλουμε να παρατηρήσουμε είναι

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Η εκδρομή των Άγγλων ξέθαψε μνήμες και ξαναζωντάνεψε γραμμές που είχαν ξεχαστεί

Το στέκι της έλξης με την πολύτιμη βοήθεια του φίλου μας Στέφανου Βαρδάρη  παρουσιάζει σε ειδικό αφιέρωμα φωτογραφίες από την εκδρομή που πραγματοποιήθηκε από ξένους(Άγγλους) τουρίστες στην Μακεδονία -Θράκη και στον Έβρο. Μια μοναδική πραγματικά εμπειρία.
Αριστερά <Μετα από χρόνια εκδρομική αμαξ/χια εισερχόμενη στην υπό αναστολή κυκλοφορίας γραμμή Μεσονησιου-Νέου Καυκάσου Φλώρινας,Tρίγωνο Μεσονησιου..Στην συνέχεια >

Ψάχνουν πειστικές απαντήσεις στο Υπουργείο Μεταφορών για να απαντήσουν στους 24 βουλευτές

Πειστικές απαντήσεις ψάχνουν να βρουν στο Υπουργείο Μεταφορών στην επερώτηση που κατέθεσαν (Διαβάστε εδώ) την προηγούμενη εβδομάδα 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την επιδότηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ΥΓΟΣ και την κατάργηση δρομολογίων απο την εταιρεία το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, το θέμα απασχόλησε και τον Υπουργό Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη καθώς

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγάλες καθυστερήσεις στον Προαστιακό Αθήνας- Να επανεξεταστούν οι δρομολογιακοί χρόνοι

Τις τελευταίες μέρες έχουν επικοινωνήσει με το στέκι πολλοί επιβάτες,διαμαρτυρόμενοι για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες στον Προαστιακό Αθήνας.
Το στέκι της έλξης,το blog των μηχανοδηγών,θυμίζει στο επιβατικό κοινό ότι το Σωματείο μας απο τις 4 Ιουλίου είχε ενημερώσει όλους τους υπευθύνους με επιστολή του (Φώτο Αριστερά) για την κατάσταση της Υποδομής στο Δίκτυο. Τόσο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όσο και οι υπόλοιποι αδιαφόρησαν.
Το τελευταίο διάστημα όμως μετά

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια στην Καλαμάτα - Ικανοποιητική η προσέλευση επιβατών

Την πεποίθηση ότι η πληρότητα θα φτάσει φέτος το 100% εξέφρασε ο πρόεδρος της επιτροπής εμποροπανήγυρης, Σάκης Βλαχοδημητρόπουλος.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν ανα δημοσιεύτηκαν 

Νεκρός μηχανοδηγός μετά απο σύγκρουση στην Ρουμανία - Φωτογραφίες απο το σημείο

Για άλλη μια φορά μηχανοδηγός πληρώνει με την ζωή του, την σύγκρουση με νταλίκα σε ΑΣΙΔ. 
Η CFR Passengers ενημέρωσε ότι χτες , 19 Σεπτεμβρίου γύρω στις 4 το μεσημέρι, μεταξύ   Dry Valley και Bacau , ο οδηγός ενός φορτηγού παραβίασε την ισόπεδη διάβαση και συγκρούστηκε με την αμαξοστοιχία  tInterregio 1753,  (Δείτε φωτογραφίες απο την σύγκρουση παρακάτω)
Μετά την σύγκρουση η μηχανή εκτροχιάστηκε.Ο μηχανοδηγός είχε

«Γκάζι» υπουργείου Μεταφορών σε ΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ για την ολοκλήρωση των έργων

«Γκάζι» του υπουργείου Μεταφορών σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ για την ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών έργων, αφού ο άξονας Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη θυμίζει ένα απέραντο εργοτάξιο, με νεότερο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το… 2017. Η πορεία των έργων, κυρίως προς την Πάτρα, αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, υπό την προεδρία του υπουργού

Η μαγεία του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου(Διακοφτό)


Βίντεο που μας έστειλε φίλος αναγνώστης, επισημαίνοντας πως βλέποντας κανείς την διαδρομή αντιλαμβάνεται το γιατί δεν πρέπει να μπουν διαφημιστικά αυτοκόλλητα στα τρένα αυτά.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτιο Τύπου ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Δίκαια

Το στέκι της έλξης είχε απο καιρό ενημερώσει για την διακοπή των επιβατικών τρένων μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Δικαίων.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της προγραμματισμένης μεταφοράς τεύτλων  σε συνεργασία με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, από την Παρασκευή 19/9/2014 και μέχρι νεωτέρας, επέρχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Δίκαια – Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα διακόπτεται η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των

Αλληλεγγύη των βελγικών συνδικάτων στις Ελληνίδες καθαρίστριες- Εκ των πρωτεργατών της κινητοποίησης οι σιδηροδρομικοί

Οι συγκρίσεις μοιραίες (μηδέ εξαιρουμένης της ΠΟΣ που δεν έχει ασχοληθεί ΠΟΤΕ με τους εργαζόμενους σε εργολάβους).Αυτή η δράση που είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια παραδοσιακή διαδήλωση αλληλεγγύης, θα κρατήσει από τις 16.00 μέχρι τις 19.00 το απόγευμα, και θα περιλαμβάνει μοίρασμα προκηρύξεων στους επιβάτες των τρένων, συγκέντρωση στο ντεπό και στα εργαστήρια των βελγικών σιδηροδρόμων (SNCB) κοντά στο σταθμό, και φυσικά «κατάληψη» του σταθμού από τους διαδηλωτές.Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι

Συνεχίζονται τα δικαστήρια για τους μεταταχθέντες μηχανοδηγούς- Παράπονα για την στάση της ΠΕΠΕ στο στέκι της έλξης

Άλλη μια δίκη είχαμε για το θέμα των υποχρεωτικά μεταταχθέντων μηχανοδηγών με την υποστήριξη της ΠΕΠΕ αλλά και της ΠΟΣ. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά, αν και ο δρόμος για την δικαίωση των συναδέλφων μας είναι ακόμα μακρύς και δύσκολος.
Επιπλέον επικοινώνησαν μαζί μας μεταταχθέντες μηχανοδηγοί οι οποίοι εξέφρασαν το παράπονο τους για το ότι

Αλλάζει η διαδικασία με τα οικονομικά βοηθήματα(;)

Πέρασε χτες απο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η χορήγηση οικονομικού βοηθήματος στους πρώτους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Όπως πληροφορηθήκαμε συζητήθηκε και η ανάρτηση που έκανε το στέκι της έλξης για την εκτός προβλεπόμενης διαδικασίας και κατ εξαίρεση χορήγηση βοηθήματος σε συνάδελφο.Η διαδικασία λοιπόν αλλάζει και

Ο προαστιακός πρέπει να επαναλειτουργήσει στην Καλαμάτα

Οι συλλογικότητες πολιτών προσπαθούν συνεχώς να ευαισθητοποιήσουν την Κυβέρνηση για την επαναλειτουργία του τρένου.Οι σιδηροδρομικοί θα αποφασίσουν κάποτε να συζητήσουν με τις τοπικές κοινωνίες;
Επιστολή με τις σκέψεις και τις απόψεις της για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο απέστειλε

Ολα έτοιμα για το τρένο στο πανηγύρι

Το τρένο θα σφυρίξει και φέτος στο πανηγύρι της Μεσσήνης, από αύριο έως τις 28 Σεπτεμβρίου. Ηδη στο μηχανοστάσιο της Καλαμάτας ετοιμάζονται τρία οχήματα ΜΑΝ 1, τα δύο που θα κάνουν τα δρομολόγια και ένα εφεδρικό.
Για το λόγο αυτό έχουν κατέβει από την Αθήνα οι μηχανικοί της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Παναγιώτης Κλειδόπουλος και Γεράσιμος Μαυραντώνης. Ηδη μηχάνημα έχει

Ευτυχώς που σ αυτόν τον τόπο υπάρχουν ακόμα Παθιασμένοι!!!

Ευτυχώς που σ αυτόν τον τόπο υπάρχουν ακόμα ορισμένοι "τρελοί", ορισμένοι παθιασμένοι για τον τόπο του μας, που τρέχουν, μάχονται, διεκδικούν και φέρνουν αποτελέσματα και δυστυχώς αρκετοί άλλοι που θέλουν να παίρνουν "μερίδιο" χωρίς κάνουν απολύτως τίποτα....
Σήμερα (17/9/14) το πρωί στο μηχανοστάσιο του Διακοπού, απετράπη (επι του παρόντος),

H Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. δεν θέλει την δημοσιότητα. Οι λόγοι προφανείς.

Την ώρα που ο κάθε ενδιαφερόμενος  υποψήφιος αγοραστής μπορεί να έχει πρόσβαση και στα πλέον απόρρητα στοιχεία της Εταιρείας, ελέω των μνημονιακών πολιτικών που ξεπουλάνε τα πάντα , η Διοίκηση  της ΕΕΣΣΤΥ με εσωτερικό έγγραφο πρός όλα τα συγκροτήματα τονίζει ότι δεν επιτρέπεται να παρέχονται στοιχεία που την  αφορούν χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της, εκφράζοντας προφανώς την δυσαρέσκεια για τα όσα κατά καιρούς βγαίνουν στο διαδίκτυο για το τροχαίο υλικό, ειδήσεις που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κανένα success story στον σιδηρόδρομο.
Απο την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Πέρασε ένας χρόνος ...

Ο φασισμός δεν παλεύεται με δημοσιεύσεις, δεν παλεύεται απο τον καναπέ -αντίθετα ενισχύεται απο αυτόν -αφορά όλους μας.Τον τσακίζει η δράση των εργαζομένων,η δικαιοσύνη,η ταξική συνείδηση.
Ένας χρόνος πέρασε απο την δολοφονία του Παύλου Φύσα και εμείς δεν ξεχνάμε. Χωρίς πολλά λόγια. Ακούμε την σημερινή Ελληνοφρένεια. ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Κοινή σύσκεψη εργαζομένων συνταξιούχων για το εφάπαξ

Κοινή σύσκεψη συγκαλεί η ΠΟΣ με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους για το θέμα της οικονομικής κατάστασης του Ταμείου Πρόνοιας (εφάπαξ και τρόπος υπολογισμού αυτού) και μετά τις συναντήσεις που

Παρατείνεται το πέπλο μυστηρίου γύρω απο τους νέους συρμούς του Μετρό

Δόθηκαν 155 εκατ. για να «κάθονται»; Δόθηκαν 155 εκατ. για να «σκουριάζουν» στα αμαξοστάσια; Δόθηκαν 155 εκατ. και παρουσιάζουν προβλήματα;

Πράσινο φως για την επέκταση του σιδηροδρόμου - Θα φτάσει μέχρι το λιμάνι της Πάτρας

Η απόφαση να προωθηθούν σημαντικά έργα στο τμήμα Κιάτο - Πάτρα ελήφθη στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, με άμεση προοπτική να φτάσει ο σιδηρόδρομος στο λιμάνι της Πάτρας.
 Στη σύσκεψη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», αποφασίστηκε

Eπιστολή επιβάτη στο στέκι της έλξης και αρμόδιους φορείς αποκαλύπτει απίστευτες καταστάσεις για τις εξόδους διαφυγής στον Προαστιακό Αθήνας!

Η επιστολή την οποία ο επιβάτης - πολίτης έστειλε στο στέκι της έλξης αλλά και στις Υπηρεσίες του ΟΣΕ στον Γενικό Γραμματέα Υπουργείο Μεταφορών,στην ΡΑΣ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων αποκαλύπτει τραγικά επικίνδυνες καταστάσεις στις εξόδους διαφυγής του Προαστιακού Αθηνών.Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί τον Ιούλιο του 2014 και είναι αποκαλυπτικές. Ολόκληρη η επιστολή προς την ΥΠΣΕΑ ΟΣΕ (μαζί με φωτογραφίες)
Αξιότιμε κ. προϊστάμενε,
σας γράφω για να σας επισημάνω την άθλια κατάσταση στην οποία