Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Καμία εξέλιξη για το θέμα της μείωσης (25+25)στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Όπως μας ενημέρωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, Γενιδούνιας Κώστας που βρέθηκε σήμερα στην Καρόλου για το θέμα, δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη γύρω απο το θέμα της επιστροφής των μειώσεων λόγω της διπλής κράτησης (25+25%).
Το θέμα έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες αναμένεται να βγάλουν αποφάσεις τις επόμενες μέρες - ίσως και μετά τις εκλογές. Όπως μας είπε ο συνάδελφος, οι μηχανοδηγοί θα πρέπει να
κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους μιλούν για λίστες με αναδρομικά κτλπ, αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία απολύτως προεργασία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.(σε αντίθεση με τον ΟΣΕ που έχει γίνει μια σχετική δουλειά).

Η επίκληση των Εθνικών εκλογών δίνει  το δικαίωμα στις Διοικήσεις να στέλνουν την μπάλλα στην κερκίδα για το θέμα (για προφανείς λόγους) και σε άλλους να κάνουν προεκλογικό παιχνίδι με ένα θέμα που αφορά αρκετούς μηχανοδηγούς.(και που ίσως είχαμε καλύτερη θέση αν είχαμε κάνει τα απαραίτητα).

Πρόκειται για φήμες και συνδικαλιστικά παιχνίδια μας ανέφερε, πάνω σε ένα ευαίσθητο θέμα που αφορά όχι μόνο εν ενεργεία μηχανοδηγούς αλλά και όσους συνταξιοδοτήθηκαν απο 01.01.2013 και μετά.

Φυσικά και η νέα πολιτική ηγεσία (αν υπάρξει τέτοια μετά τις εκλογές)θα πρέπει οπωσδήποτε να τηρήσει την νομιμότητα,μας είπε ο συνάδελφος.Εμείς θα είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε στενά το θέμα.

Το θέμα το παρακολουθεί και  το στέκι της έλξης και όταν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου