Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Νέα σύμβαση με συνταξιούχο " σύμβουλο" στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ;


Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το στέκι της έλξης τις τελευταίες μέρες του χρόνου υπεγράφη στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΝΕΑ σύμβαση με

συνταξιούχο σιδηροδρομικό ο οποίος και αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου για το τροχαίο υλικό και την ασφάλεια (κυκλοφορίας ; ).


Εμείς απλά αναρωτιόμαστε (μετά κ την προχτεσινή μας ανάρτηση για την ΕΕΣΣΤΥ) μέχρι πόσους συμβούλους έχει δικαίωμα η εκάστοτε Διοίκηση να προσλαμβάνει;
Η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών που επαναστάτησε για τους συνταξιούχους που ....επισκευάζουν την ατμάμαξα στο ΚΕΠ , θα πεί ή μάλλον ακόμα καλύτερα θα κάνει κάτι ;
Επαναλαμβάνουμε ότι τα πρόσωπα δεν μας ενδιαφέρουν (ίσα - ίσα που κάποιους τους γνωρίζουμε και ξέρουμε ότι ήταν καλοί συνάδελφοι).
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η απαράδεκτη πολιτική με την πρόσληψη συνταξιούχων που τείνει -μαζί με την διαδικασία πρόσληψης στρατιάς συμβούλων στις εταιρείες του Ομίλου-, να λάβει διαστάσεις επιδημίας. 
Θυμίζουμε ότι πρόκειται για  θέσεις που δημιουργούνται απο τις Διοικήσεις και οι οποίες δεν προκηρύσσονται πουθενά.
Την ίδια ώρα η ανεργία έχει ξεπεράσει το 27 %.
Αναμφίβολα το θέμα είναι βαθιά πολιτικό και οι Διοικήσεις οφείλουν να δώσουν απαντήσεις, η δε ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιμελώς δεν έχει βγάλει καμία απο αυτές τις συμβάσεις στην Διαύγεια.
Επαναλαμβάνουμε ότι πάγια θέση μας είναι η ΠΡΟΣΛΗΨΗ εργαζομένων με συγκροτημένα δικαιώματα όπου υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου