Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ρε παππού συγκεντρώσου….(από τον Άσωτο Ιό της Έλξης)

Ή αλλιώς ¨κλείστε τον παππού στο σπίτι" Τα ακουστικά ήταν ρυθμισμένα στο μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο λήψης.Ο παππούς αραχτός αλλά και σε εγρήγορση καθιστός στην καρέκλα του περίμενε να ξεκινήσει το Γκραν γκινιόλ δελτίο των 8.Η σόμπα υγραερίου σιγόκαιγε στην γωνία κρατώντας μια σταθερή θερμοκρασία στο δωμάτιο. 
‘’Παππού τι θα ψηφίσεις;’’ρώτησα ψιλοδυνατά γιατί βαριόμουν να το ξαναπώ σε περίπτωση που δεν το άκουγε με την πρώτη .’’Ε;’’ .Δεν το άκουσε .’’Τι θα ψηφίσεις στις εκλογές λέω...’’ είπα πιο δυνατά αν και είχα την εντύπωση ότι

απλά κέρδιζε χρόνο . 

’’Κοίτα να δεις εγώ δεν μπορώ να ρισκάρω’’ μου είπε με σοβαρό ύφος.
 ’’Δηλαδή’’ ρώτησα αν και ήξερα την απάντηση. 
’’Σαμάρα’ μου διευκρίνισε.
 ’’Πραγματικά ρε παππού απορώ τι θα χάσεις άμα ρισκάρεις και άρα τι ρίσκο είναι αυτό που λες; 
 ‘’Ε τώρα θα ψηφίσω Σαμαρά και αν βγει ο Τσίπρας και τα πάει καλά θα τον ψηφίσω στις επόμενες’’ μου είπε και κάπου εδώ τελείωσε την εκλογό- συζήτηση αλλάζοντας θέμα αποφεύγοντας να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα έρχονταν... Τον άφησα επίτηδες να νομίζει ότι την γλίτωσε αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχα ήδη πάρει την απόφαση να τον εκθέσω στην υπόλοιπη οικογένεια που θα συναντιόταν για φαγητό την επόμενη Κυριακή. 
Έτσι κι αλλιώς η επιλογή του θα βάραινε και τους υπολοίπους και θα έπρεπε να το μάθει από πρώτο χέρι.Γιατί αν θες να ψηφίσεις στην τελική δεν έχεις μόνο δικαίωμα αλλά και ευθύνη απέναντι στους άλλους… 

Ο παππούς είναι 89 χρονών και πάει άνετα για τα 90. 

Έχει ζήσει στην κατοχή κι έχει πολεμήσει στον εμφύλιο με την πλευρά του τακτικού στρατού όπου λόγω αμφίβολων φρονημάτων ,αν και ήταν δεξιός από τα γεννοφάσκια του (*) τον έστελναν πάντα σε επικίνδυνες αποστολές.Παρ όλα αυτά κατάφερε και επέζησε.
 Όταν κάποια στιγμή το μαγαζί που είχε ξεκινήσει ο ίδιος πριν από πάρα πολλά χρόνια και τώρα είχε περάσει στα χέρια του εγγονού του έκλεισε λόγω κρίσης είχε στεναχωρηθεί πάρα πολύ.
Απο τότε τον άκουγα να λέει πόσο χάλια είναι η κατάσταση για τους νέους που δεν έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν ένα σπίτι, που δεν μπορούν να βρουν δουλειά και άλλα τέτοια ωραία που συζητάνε στο ΚΑΠΗ ανάμεσα στις παρτίδες τάβλι και συμφωνούν ομόφωνα. 
Κι ενώ θα θαύμαζε κανείς τον αλτρουισμό του είναι και να απορεί με την αντίφαση στην συλλογιστική του.
Ενώ όλες αυτές οι πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί στις πλάτες της κοινωνίας με κυρίους εκφραστές την συγκυβέρνηση ΝΔ-Πασοκ και τα τσιράκια τους ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ εκείνος αρνιόταν να κοιτάξει κατάματα τα γεγονότα κολλημένος στην προσωπική του άποψη. Έτσι είχε μάθει κι έτσι θα έκανε ασκώντας το δημοκρατικό του δικαίωμά επιβαρυνοντας τους υπολοίπους που όντως είχαν κάτι να χάσουν και είχαν χάσει ήδη πολλά. Ίσως ζώντας σε έναν πόλεμο και πολεμώντας σε έναν άλλον πιστεύει ότι έτσι θα βάλει το λιθαράκι του για να σωθεί η χώρα. 
Αλλά στην ουσία δεν σωζόταν η χώρα παρά μόνο το 1% που το 2009 κατείχε το 48% του πλούτου και τώρα είχε φτάσει (αισίως για αυτούς δυστυχώς για μας) στο 56% με ανοδική διάθεση …
Και το λιθαράκι γιγαντωνόταν σε ταφόπλακα για το υπόλοιπο 99% …. 

 Άσωτος Ιός 

 *λέξη δανεισμένη για το συγκεκριμένο κείμενο αφού δεν την χρησιμοποιώ ποτέ. Χρησιμοποιειται συνήθως από μέλη του ΚΚΕ ή από δεξιούς για να προσδώσει , κατά την λανθασμένη άποψη τους ,έμφαση στην αυθεντικότητα των πιστεύω τους ενώ αντίθετα προσδίδει κατά την γνώμη μου παρωπιδισμό και πώρωση.
 Έτσι ο κομμουνιστής από τα γεννοφάσκια του ή ο δεξιός από τα γεννοφάσκια του παίρνει με αυτήν την λέξη έναν χαρακτήρα θρησκευτικό ή οπαδικό που τον τηρεί με ευλάβεια για όλη του την ζωή χωρίς κριτική σκέψη, ''γιατί έτσι έχει μάθει'' (αφού αυτό σημαίνει στην ουσία).

1 σχόλιο: