Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Στον "πάγο" η επιστροφή της μείωσης του επιπλέον 25%....

Όπως πληροφορηθήκαμε απο μέλη του Προεδρείου , η Ομοσπονδία χτες συναντήθηκε με την Διοίκηση του ΟΣΕ για το θέμα της επιστροφής της επιπλέον -και παρανόμως κρατηθέντας- μείωσης του 25%.

Η Διοίκηση του ΟΣΕ απάντησε μέσω του Συμβούλου ότι 
βρίσκεται σε αναμονή εντολών απο την νέα πολιτική ηγεσία καθώς και ότι δεν έχει ούτε εξουσιοδότηση για να συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας(όπου υποτίθεται ότι θα πέρναγε το θέμα).


Εμείς λέμε το εξής 

Η εξέλιξη είναι απολύτως αναμενόμενη. Άλλωστε απο αυτόν εδώ τον χώρο είχαμε τονίσει την παρελκυστική τακτική της Διοίκησης του ΟΣΕ. Ένα θέμα που υπάρχει απο τον Σεπτέμβριο του 2014(μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης) έφτασε να σέρνεται μέχρι και μερικές μέρες πριν τις εκλογές.
Οι ....καλές προθέσεις της Διοίκησης (τα γράφανε και συνδικαλιστές στο Διαδίκτυο αυτά τα εμφυολογήματα ) έμειναν απλές προθέσεις, όταν και το θέμα δεν μπήκε - ανέξηγητα κ παρά τις δεσμεύσεις που υπήρχαν- στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ πριν τις εκλογές.
Επρόκειτο προφανώς  για άλλο ένα καθαρά πολιτικό ελιγμό που φόρτωνε την υλοποίηση  μια απόφασης στην επόμενη Κυβέρνηση.

Όσοι λοιπόν τόσο καιρό μιλούσαν για καλές προθέσεις , για λίστες που είχαν βγεί , για χρήματα που θα πληρώνονταν ακόμα και μέσα στις γιορτές , ας κάνουν την αυτοκριτική τους.

Το εντυπωσιακό

Είδαμε ακόμα και το θέμα σε διεκδικητικά πλαίσια Σωματείων και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί και απο πότε η υλοποίηση μιας δικαστικής απόφασης αποτελεί....διεκδίκηση!

Περιμένουμε με πραγματικό ενδιαφέρον τις εξελίξεις και τις κινήσεις της ΠΟΣ απο δω και στο εξής.

Εμείς επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα.
Η δικαστική απόφαση πρέπει να εφαρμοστεί για όλους τους σιδηροδρομικούς.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακόμα το θέμα ερευνάται για το αν εμπίπτουν οι εργαζόμενοι στην απόφαση αυτή.....

Τα συμπεράσματα.
Δικά σας.

1 σχόλιο:

  1. Το θεωρώ απίθανο να μην γνωρίζουν εκλεγμένοι συνδικαλιστές τι σημαίνει υλοποίηση δικαστικής απόφασης!!
    Μήπως νομίζουν κάποιοι ότι ακόμη θα κυβερνάται η χώρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου;;;
    Για τα πολιτικά παιχνίδια που παίχτηκαν εις βάρος μας οι πολιτικοί κρίθηκαν!! Ελπίζω να κάνουν αυτοκριτική και να διορθώσουν τα λάθη τους και όσοι εκπρόσωποι εργαζομένων στήριξαν "δια της αδράνειάς τους" αυτή την πολιτική!! και χάσαμε κεκτημένα χρόνων!
    Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;
    Μήπως δεν υποστήκαμε εμείς παράνομες περικοπές ή μήπως προσληφθήκαμε σε άλλον φορέα;; Είμαστε υπάλληλοι του ΟΣΕ με πρόσληψη στον ΟΣΕ, ανεξάρτητα αν το 2007, εν μία νυκτί βρεθήκαμε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ!!
    Οι ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ;;

    Κρίμα πολύ κρίμα γιατί άνιση μεταχείριση στο προσωπικό και προφανώς αποκατάσταση των αδικιών στο σύνολο των εργαζομένων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ!!!

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή