Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Η εκλογική διακήρυξη της ΔΑΚΕ ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ -Όλοι οι υποψήφιοι

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
 Ύστερα από τρία χρόνια συνδικαλιστικής δράσης, καλούμαστε όλοι μας να συμμετάσχουμε στις εκλογές του Σωματείου μας, που θα διεξαχθούν στις 3,4 και 5 Μαρτίου.
 Οι εκλογές αυτές, βρίσκουν την πρωτοβάθμια συνδικαλιστική μας οργάνωση με καινούργια μορφή, έπειτα από την ένταξη στην ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ των συναδέλφων του Προαστιακού και άλλων κλάδων, όπως Διοικητικοί, οδηγοί λεωφορείων κ.λ.π. Η παράταξή μας στήριξε
την διεύρυνση του Σωματείου, αποσκοπώντας στην ισχυροποίησή του, μέσα από την συσπείρωση και την ενότητα των εργαζομένων, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα των αγώνων μας.
 Η ΔΑΚΕ, αξιολόγησε τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, μεγάλο μέρος των οποίων δείχνει να είναι προσανατολισμένο στις πάγιες και διαχρονικές
Αρχές της παράταξής μας, όμως οι προθέσεις αξιολογούνται, ενώ οι πράξεις είναι αυτές που θα κριθούν.
Οι εκλογές του Σωματείου μας, που έρχονται, βρίσκουν τον Σιδηρόδρομο σε οριακή κατάσταση. Το μέλλον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ φαντάζει αβέβαιο, μιας και κανείς μας δεν γνωρίζει τί θα γίνει με το διαβόητο ΤΑΙΠΕΔ, αν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, αν η κυβέρνηση, θα παραχωρήσει τον ΟΣΕ με ένα ευρώ, όπως δήλωσε ο κύριος Βαρουφάκης, φέρνοντας στις μνήμες μας δηλώσεις υπουργών παλιότερων κυβερνήσεων, ή αν τελικά ακολουθήσουν τον δρόμο της λογικής, του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης, αυτό δηλαδή που το σύνολο των σιδηροδρομικών επεδίωξαν, επιδιώκουν και θα συνεχίσουν να διεκδικούν.
Θεωρούμε ως άμεση προτεραιότητα της νέας διοίκησης του Σωματείου μας, που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές, την συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, επιδιώκοντας την υλοποίηση των θέσεών μας.

 Συναδέλφισες, συνάδελφοι.

 Τα όρια βιολογικής αντοχής όλων μας, έχουν προ πολλού εξαντληθεί. Οι εσωτερικές μετατάξεις δεν μπορούν να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν από την ημέρα εφαρμογής του νόμου 3891 του 2010. Είναι καθολική απαίτηση οι διοικήσεις και το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσουν άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού και αυτό πρέπει να είναι η προμετωπίδα των διεκδικήσεων του Σωματείου μας.  Στα τρία χρόνια, που πέρασαν, παλέψαμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ξέρουμε ότι έγιναν και λάθη. Υπάρχουν ζητήματα, στα οποία πετύχαμε και άλλα, στα οποία δεν καταφέραμε να έχουμε θετική έκβαση, όχι επειδή δεν το επιδιώξαμε, αλλά επειδή βρίσκαμε μπροστά μας την αντίδραση των διοικήσεων και την αντίσταση του αρμόδιου υπουργού. Είναι προφανές ότι κάθε δική μας παραταξιακή προσπάθεια, για να παράξει θετικό αποτέλεσμα, θα έπρεπε να έχει και την στήριξη της πλειοψηφίας των οργάνων, κάτι που δεν μπορέσαμε να πετύχουμε, παρά τις προσπάθειές μας. ΄
 Ευθύνη για την μη συνεννόηση και για την μη σύγκλιση των διαφορετικών απόψεων των παρατάξεων έχουμε όλοι. Αυτό που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε είναι η μεταφορά από συνδικαλιστικές παρατάξεις, κομματικών θέσεων και μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων στα όργανα του Σωματείου. Είναι αδιανόητο στα κοινά προβλήματα του χώρου μας, στις κοινές μας αγωνίες, στις διαχρονικές μας θέσεις για τον σιδηρόδρομο, να μην μπορούμε να βρούμε κοινό τόπο και πεδίο συνεννόησης.

 Δεσμευόμαστε όμως ότι εμείς, ως ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν πρόκειται να υποστείλουμε την σημαία του αγώνα και της συνεννόησης των παρατάξεων και ότι θα εξαντλήσουμε κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας, μέχρι την τελική δικαίωσή μας για:


  • Σιδηρόδρομο Δημόσιο, ενιαίο σύγχρονο, προς όφελος των πολιτών
  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού
  • Αποδοχές, που να επιτρέπουν σε μας και στις οικογένειές μας να ζουμε με αξιοπρέπεια
  • Ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας 
  • Ένταξη του προσωπικού ελέγχου και κίνησης αμαξοστοιχιών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
 Συναδέλφισες, συνάδελφοι.

 Οι προσεχείς εκλογές του Σωματείου μας, στις 3,4 και 5 Μαρτίου, είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το δικό μας. Γι' αυτόν τον λόγο, σας καλούμε να στηρίξετε με την ψήφο σας την ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ήταν, είναι και θα παραμείνει παράταξη ευθύνης και συνέπειας λόγων και έργων. Οι θέσεις μας είναι θέσεις Αξιών. Ο λόγος μας είναι λόγος Αρχών και Ιδεών.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΕΣ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ,
ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ
ΣΤΗΝ ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,
ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

1. ΑΙΣΩΠΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
4. ΒΑΛΑΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
5. ΒΕΛΟΥΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
6. ΓΕΡΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
7. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
8. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
9. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
10.ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
11.ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ
12.ΚΟΙΛΙΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
13.ΚΩΦΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ
14.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΔΡΟΣΟΣ (ΑΚΗΣ)
15.ΜΠΑΚΑΛΗ ΑΚΡΙΒΗ
16.ΝΤΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
17.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
18.Π18. ΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
19.ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
20.ΠΛΑΤΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
21.ΡΑΠΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
22.ΡΗΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
23.ΡΟΥΒΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
24.ΣΑΓΕΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
25.ΣΚΙΑΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
26.ΣΚΛΑΒΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
27.ΣΚΛΟΥΠΙΩΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
28.ΣΚΟΤΕΙΝΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
29.ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
30.ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
31.ΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
32.ΤΣΙΚΛΗΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
33.ΤΣΟΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
34.ΧΡΥΣΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


ΤΟ Δ.Σ. ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου