Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Η εκλογική διακήρυξη της Ανεξάρτητης Σιδηροδρομικής Κίνησης

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την εκλογική διακήρυξη της Ανεξάρτητης Σιδηροδρομικής Κίνησης ενόψει των εκλογών στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Συναδέλφισσες  Συνάδελφοι
Οι εκλογές  της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού -ΤΡΑΙΝΟΣΕ λαμβάνουν χώρα  σε μια δύσκολη χρονική καμπή  για  την χώρα,τους εργαζόμενους,την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και συνολικά  το σιδηρόδρομο.
Μετά από 5 και πλέον χρόνια σκληρής μνημονιακής,  αντεργατικής και αντισιδηροδρομικής πολιτικής ο σιδηρόδρομος βρίσκεται οριακά
σε σημείο μηδέν  και οι σιδηροδρομικοί ζουν με ανέχεια σε ένα κλίμα φόβου για το αύριο της  εργασίας τους.
Το σιδηροδρομικό δίκτυο  έχει εγκαταλειφθεί &  συρρικνωθεί όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία του χάνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα γραμμής, έγινε η μεγαλύτερη περικοπή δρομολογίων, χιλιάδες μετατάξεις σιδηροδρομικών, έκλεισαν  δεκάδες σταθμοί, η πώληση των εισιτηρίων δόθηκε σε κάθε λογής ιδιώτη με αποτέλεσμα  ταμειακά ελλείμματα χιλιάδων ευρώ από τις εισπράξεις και ταυτόχρονα με τις εφαρμοσμένες κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές  προέκυψε απώλεια εισοδήματος από τις αποδοχές των σιδηροδρομικών  από 50% μέχρι 70%.
Οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση  είναι μεγάλες  & πολλές ,έχουν διεύθυνση και  ονοματεπώνυμο και σε αυτές εκλογές του  σωματείου μας πρέπει να αποδοθούν.
Με μια ιστορική απόφαση ενώθηκαν δύο συνδικάτα εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Εμείς στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτή την προοπτική αλλά στηρίζουμε και την παραπέρα ενοποίηση με στόχο την  συσπείρωση και  την ενότητα των εργαζομένων ως το πλέον συστατικό στοιχείο ενός αποτελεσματικού αγώνα, έχοντας ως  στόχους:
·       'Ένα σύγχρονο ενιαίο και δημόσιο σιδηρόδρομο.

·       Αξιοπρεπές αποδοχές και συνθήκες εργασίες  

·       Αλλαγές των κανονισμών με θεμελιώδες στόχο και σκοπό  την ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών.

·       Ένταξη στα βαριά και ανθυγιεινά του προσωπικού κίνησης.

·       Επιστροφή των μεταταγέντων  σιδηροδρομικών

·       Προσλήψεις σε κλάδους αιχμής
Συναδέλφισσες  Συνάδελφοι
Σε αυτές τις εκλογές (3, 4 & 5 Μαρτίου 2015 )οι οποίες  είναι καθοριστικά κομβικές για την επόμενη τριετία, το μέλλον & τις προοπτικές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του σιδηροδρόμου και των σιδηροδρομικών, σας καλούμε να  πυκνώσετε τις γραμμές μας και να ενταχθείτε στο ψηφοδέλτιο μας.


                                Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου