Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Σήμερα η πρώτη εκδίκαση αγωγής για το επικίνδυνο απο το Σωματείο μας

Σήμερα εκδικάζεται στο Ειρηνοδικείο η υπόθεση του επικίνδυνου κ ανθυγιεινού μετά την αγωγή που κατέθεσε το Σωματείο μας.(Για τους 5 μήνες που δεν πληρώθηκαν οι μηχανοδηγοί το 2013, μεταξύ Γενάρη και Μάη).
Στην πρώτη εκδίκαση  γίνονται  απλά γραπτές καταθέσεις απο μάρτυρες της κάθε πλευράς.
Το ΔΙΚΑΙΟ αίτημα των μηχανοδηγών στηρίζουν
με καταθέσεις τους συνάδελφοι από άλλους κλάδους (Αντώνης Μαρτάκης )αφου έτσι προβλέπει η διαδικασία 

Τους ευχαριστούμε για την βοήθεια τους . 

Είμαστε  βέβαια υποχρεωμένοι να θυμίσουμε στους Μηχανοδηγους οτι το αντίστοιχο αίτημα σε όμορους κλάδους κ σε άλλες ΔΕΚΟ λύθηκε μέσω της Υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης και εκει οι εργαζόμενοι δεν έτρεχαν στα δικαστήρια για τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ .

Εκτός απο τους εν ενέργεια Μηχανοδηγους που έχασαν 750 Ευρώ απο την ανικανότητα της πλειοψηφίας των ΔΑΚΕ κ ΠΑΣΚ στο Σωματείο μας, μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μεταξύ Γενάρη κ Μάη 2013, αφού τότε το επίδομα δεν πληρωνόταν κ έτσι δεν υπολογίζεται στην σύνταξη τους!

Πρόκειται φυσικά για μια απο τις μεγαλύτερες αποτυχίες της απερχόμενης ηγεσίας του Σωματείου μας που μαζί με την απώλεια του ....κλειδωμένου Επιδόματος ευθύνης, ολοκληρώνει το παζλ μιας καθόλα αποτυχημένης τριετίας. (2012-2015)όπου ΔΑΚΕ κ ΠΑΣΚ απέτυχαν ακόμα κ στα αυτονόητα.


Το επόμενο διάστημα θα έχουμε πολλά να πούμε εν όψει και των απολογιστικών συνελεύσεων κ των εκλογών της ΠΕΠΕ. 
Και όλοι οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου