Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΑΔΕΔΥ: Αρνήθηκαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΔημΑΝ, ΠΑΜΕ τη συμμετοχή τους στα λαϊκά συλλαλητήρια

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα λέμε εμείς....
Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ στο Δημόσιο ανέλαβαν την πρωτοβουλία καλέσματος για συμμετοχή στα αυθόρμητα λαϊκά συλλαλητήρια που διοργανώνονται την Τετάρτη 11/2 και την Κυριακή 15/2, συντάσσοντας μάλιστα και το σχετικό κείμενο. Την πρωτοβουλία υποστήριξαν (εκτός από το ΜΕΤΑ) οι Παρεμβάσεις και ο
πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδ. Ντριβαλάς, ενώ καταψηφίστηκε από ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ και ΔημΑΝ.

Πρόκειται για μια ετερόκλητη συμμαχία δυνάμεων που στήριξαν το μνημόνιο και τις κυβερνητικές επιλογές (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ), δυνάμεων πολιτικού αναχωρητισμού εχθρικών ενάντια σε κάθε ενωτική λαϊκή πρωτοβουλία (ΠΑΜΕ), αλλά και... προσωπικής πικρίας (ΔημΑΝ).

Είναι οι γνωστές συνδικαλιστικές παρατάξεις που οδήγησαν στην απαξίωση το συνδικαλιστικό κίνημα και έβαλαν προσωρινά αντιμνημονιακή μάσκα, μπας και «χωθούν» οι εκπρόσωποί τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ· πλέον, αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά / επαναφέρουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Να σημειωθεί πως το κάλεσμα των δυνάμεων του ΜΕΤΑ στο Δημόσιο περιλάμβανει διατυπωμένους τους άξονες του διεκδικητικού πλαισίου της ΑΔΕΔΥ, επιδιώκοντας την ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα, μακριά απο λογικές ανάθεσης.


1 σχόλιο:

  1. Στις κυβερνήσεις της τελευταίας πενταετίας, αν δεν απατώμαι, είχαμε πολλούς υπουργούς-υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς ,πρώην εκπροσώπους εργαζομένους-συνδικαλιστές!
    Ο τ.υπουργός εργασίας δεν ήταν πρώην εκπρόσωπος εργαζομένων των εφοριακών;;


    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή