Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η διακήρυξη της Ε.Σ.Α.Σ. για τις εκλογές της ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

      Λάβαμε κ δημοσιεύουμε την διακήρυξη της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Συνεργασίας για τις επερχόμενες εκλογές στην ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Συνάδελφοι,
     Στις  3, 4 και 5 Μαρτίου πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στην Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το πολιτικό κλίμα αυτής της περιόδου μετά την κυβερνητική αλλαγή μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να παλέψουμε με καλύτερους όρους σαν εργαζόμενοι. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι σιδηροδρομικοί ήταν
η ομάδα εργαζομένων που χτυπήθηκε βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές περισσότερο απ' όλες. Από το πρώτο μνημόνιο βρεθήκαμε στο μάτι του κυκλώνα με τις μειώσεις μισθών, με τις εκατοντάδες μετατάξεις και κυρίως με την ανασφάλεια για το εργασιακό μας μέλλον.
     Παλέψαμε με συνέπεια απέναντι σ' αυτή τη λαίλαπα με όσες δυνάμεις διαθέταμε με γνώμονα την υπεράσπιση των  συμφερόντων των σιδηροδρομικών χωρίς πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες. Σήμερα παρά την κυβερνητική αλλαγή τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραμένει σε καθεστώς ιδιωτικοποίησης και για μας είναι κεφαλαιώδες ζήτημα η παραμονή της στο Δημόσιο. Οφείλουμε να πείσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η εταιρεία μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης για τη χώρα και όχι να πέσει στα χέρια των "αρπακτικών". Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προσελκύσει επενδύσεις που όχι μόνο θα ενδυναμώσουν την ίδια  αλλά θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας.
     Η κατάσταση σε ολόκληρο τον σιδηρόδρομο είναι πλέον οριακή. Ειδικότερα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα όρια αντοχής του προσωπικού βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Η συρρίκνωση του προσωπικού κυρίως από τις μετατάξεις αλλά και τις αποχωρήσεις συνταξιοδότησης έχουν οδηγήσει την εταιρεία να λειτουργεί σε τεντωμένο σχοινί. Δεν είναι μόνο η κατάργηση των δρομολογίων εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού, αλλά και η εξάντληση των εργαζομένων οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν όρθιο τον σιδηρόδρομο. Είναι επιτακτική ανάγκη οι νέες προσλήψεις αλλά άμεσα πρέπει να υλοποιηθεί η ψηφισμένη υπό την πίεση του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος  τροπολογία, για την επαναφορά των μεταταχθέντων συναδέλφων μας, φυσικά όσων το επιθυμούν, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς η εταιρεία.
     Η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο χώρο μας εκτός του ότι μείωσε για μια ακόμη φορά τα εισοδήματά μας, ήταν και άδικη γιατί αντιμετωπίζει προσωπικό με μεγάλη σιδηροδρομική εξειδίκευση με τον γενικό κανόνα των τυπικών προσόντων. Οφείλουμε να παλέψουμε μαζί με τα άλλα σωματεία για την απαγκίστρωση των σιδηροδρομικών από το ενιαίο μισθολόγιο και την υπογραφή Σ.Σ.Ε. Η παράταξή μας θα παλέψει και πάλι μαζί με τους συναδέλφους όπως έκανε στο πρόσφατο παρελθόν επιβάλλοντας βελτιώσεις ακόμη και μέσα σ αυτό το δυσμενές πλαίσιο για τους εργαζόμενους. Υπογράψαμε τη Σ.Σ.Ε που βελτίωσε έστω και κατ' ελάχιστο τη θέση των εργαζομένων την ώρα που άλλοι απέφευγαν να πάρουν την ευθύνη που τους αναλογούσε παίζοντας μόνο μικροκομματικά παιχνίδια. Φυσικά και τότε και τώρα θα εμφανιστούν ως τιμητές των εργαζομένων και θα ζητήσουν την ψήφο των συναδέλφων για ποιο σκοπό άραγε; Για να συνεχίσουν να πετροβολούν όσους δεν υποκύπτουν στον αυτάρεσκολαϊκισμό τους.
       Συνάδελφοι,
     Είμαστε βέβαιοι ότι τίποτε δεν θα μας χαριστεί. Ακόμη και σε ιδανικές συνθήκες οι εργαζόμενοι οφείλουν να διεκδικούν τη βελτίωση της θέσης τους.Πολύ περισσότερο τώρα. Ζητάμε την ψήφο των συναδέλφων γιατί αποδείξαμε σε δύσκολους καιρούς ότι δεν είμαστε δεδομένοι για κανέναν. Μοναδική πηγή δύναμης είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και σ' αυτούς απευθυνόμαστε.


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Ε.Σ.Α.Σ.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Ε.Σ.Α.Σ.-ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΓΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



                                                                                                            Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                                                                   ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου