Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Μετεκλογικά κάποιοι επιμένουν να παίζουν με τα τρένα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το θέμα του Προαστιακού Πάτρας...
Όταν μιλάμε για ανάπτυξη, και μάλιστα σε μια περιοχή όπως η Αχαΐα, οφείλουμε ν' απευθυνόμαστε με αλήθειες στους πολίτες. Τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει θόρυβο η χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής και η διέλευση του προαστιακού. Ακούγονται διάφορες διαβεβαιώσεις και τοποθετήσεις, αλλά καθώς η κυβέρνηση καθυστερεί να ορίσει
νέο Πρόεδρο και διοίκηση στην ΕΡΓΟΣΕ, τα ερωτηματικά παραμένουν. Kάποιοι δε, οργανώνουν συγκεντρώσεις «ενημέρωσης» χωρίς καμία νομιμοποίηση, καθώς το νυν «ακέφαλο ΔΣ» την στερείται.
Καταστηματάρχες και πολίτες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την κατάργηση ή μεταφορά στάσεων, για την ενδεχόμενη υπογειοποίηση και τα σημεία που θ' αποτελέσουν σταθμούς κι εάν τελικά αυτό το μέσο θα συνεχίσει να εξυπηρετεί χιλιάδες πατρινών και φοιτητών της πόλης, ή θα υποβαθμιστεί. Προεκλογικά η Διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ προφανώς γνώριζε την εξέλιξη, αλλά για ευνόητους λόγους την απέκρυπτε ή παρουσίαζε μία στρεβλή πραγματικότητα, θεωρώντας ότι θα αποκομίσει πολιτικά οφέλη κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, αναδεικνύοντας μάλιστα ως επιτυχία την ολοκλήρωση ενός δημόσιου έργου με χρήματα των φορολογουμένων το… 2017. Είναι γνωστό όμως, πως διαχρονικά ο εκάστοτε κομματικός πρόεδρος «διεκδικεί» τις δικές του αλήθειες, προστατεύοντας έναν οργανισμό ο σχεδιασμός και η λειτουργία του οποίου αφήνει πολλά ζητήματα προς διερεύνηση. Ειδικά όταν πρόκειται για το μέλλον της Αχαΐας.
Οφείλουν, λοιπόν, τώρα ν' απαντήσουν ξεκάθαρα πώς ένα τέτοιο έργο υποδομής, με τεράστιο κόστος, θα εξακολουθήσει ν' αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή, για ποιο λόγο προέκυψαν μετά τις εκλογές οι αντιδράσεις και, κυρίως, ποιος σχεδιασμός εξασφαλίζει την ομαλή και μακροπρόθεσμη λειτουργία του, χωρίς ταυτόχρονα να διαταραχθεί ο πολεοδομικός ιστός και η υφιστάμενη άρτια εξυπηρέτηση που προσφέρει. Οι πολίτες δικαιούνται συγκεκριμένες δεσμεύσεις, δίχως γενικότητες και υπεκφυγές. Ίσως δε, θα ήταν ωφέλιμο να μάθουμε γιατί η προηγούμενη διοίκηση σιώπησε ή πληροφόρησε λανθασμένα. Η υφιστάμενη διοίκηση δε νομιμοποιείται πλέον να διοργανώνει συζητήσεις, συνάξεις και ό, τι συναφές, καθώς εκτίθεται. Θα ήταν προτιμότερο να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί άμεσα. Ελπίζω οι αντιδράσεις του Δημάρχου Πατρέων, ομοίως και της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, να οδηγήσουν στο επιθυμητό για την Πάτρα αποτέλεσμα.

του Η. Ρούπα - thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου