Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Οι αιτίες που οι μεταφορές «υποσκελίστηκαν» στις προγραμματικές δηλώσεις

Ποικίλες ερμηνείες και σχόλια προκάλεσε η απουσία του τομέα μεταφορών από τις προγραμματικές δηλώσεις, στη Βουλή, του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας, Γιώργου Σταθάκη.
Ο κ. Σταθάκης έκανε ελάχιστες αναφορές στον τομέα των μεταφορών και υποδομών, οι οποίες εστιάστηκαν στην αναγκαιότητα
κατάρτισης εθνικού κτηματολογίου και στην εξυγίανση της μεθόδου δημοπράτησης δημοσίων έργων.


Ο νέος υπερ-υπουργός φαίνεται ότι θα έκανε δηλώσεις και για τις μεταφορές, ωστόσο προτίμησε να ελαχιστοποιήσει την ομιλία του, προκειμένου να ολοκληρωθεί, εντός του χρονοδιαγράμματος, η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, άλλοι υπουργοί, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Νικός Βούτσης, δεν μίλησαν καθόλου, καταθέτοντας την ομιλία τους στα πρακτικά της Βουλής.

Οι μεταφορές «υποσκελίστηκαν» στις προγραμματικές και από το γεγονός ότι δεν απηύθυνε ομιλία ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Όχι ότι δεν ήθελε ή δεν ήταν προετοιμασμένος, όπως υποστηρίζουν διάφοροι, αλλά ο κ. Σπίρτζης, όπως και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, δεν έχει ορκιστεί ακόμα.

Μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές νομοθετικές διαδικασίες, ο αναπληρωτής υπουργός καλείται να «ανοίξει την ατζέντα του».

Πάντως, κάποιες από τις εκκρεμότητες του υπουργείου, σχετίζονται (άμεσα και έμμεσα) με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου