Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Cosco και TΡΑΙΝΟΣΕ στο μενού της συνάντησης Κινέζου πρέσβη – Σ.Θεοδωράκη

O επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφτηκε τον Πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα Zou Xiaoli  για να συζητήσουν θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες.
Η συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του «Ποταμιού» κράτησε μία ώρα και οι δύο άντρες είχαν την ευκαιρία να
ανταλλάξουν απόψεις για τις εμπορικές σχέσεις, τις επενδύσεις που έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν στη Ελλάδα από κινέζικες εταιρίες αλλά και τη στρατηγική σχέση φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευσαν η Αντιγόνη Λυμπεράκη (κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Ποταμιού) και ο Γιώργος Σκέμπερης (διπλωματικός σύμβουλος). Από την κινεζική πρεσβεία ήταν παρόντες εκτός του Πρέσβη κ. Zou Xiaoli, ο πολιτικός σύμβουλος της Πρεσβείας Xiao Yewen και ο διευθυντής του προξενικού γραφείου Taoran Xu.  

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: "Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση. Ήπιαμε κι ένα πολύ όμορφο πράσινο τσάι, από την πόλη καταγωγής του πρέσβη. Ήταν μια πολύ ειλικρινής κουβέντα. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουνε ακόμα, στις σχέσεις μας με την Κίνα.

Ενδεικτικά ο κινέζος πρέσβης μου είπε ότι ένας Κινέζος μπορεί να πάρει από την Αμερική μια visa για 10 χρόνια, ενώ από την Ελλάδα θα πάρει μια visa για κάποιες εβδομάδες ή κάποιους μήνες. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. 

Πρέπει να αλλάξει δηλαδή στην Ε.Ε. το καθεστώς και να μπορούν οι Κινέζοι πιο εύκολα και για μεγαλύτερο χρόνο να έρχονται στη χώρα μας. Μιλήσαμε βέβαια επί μακρόν και για τις εμπορικές μας σχέσεις, με αφορμή την επένδυση της Cosco, αλλά όχι μόνο την επένδυση της Cosco.

Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα στην Ελλάδα από τους Κινέζους, έχουν τη διάθεση, μού είπε ότι υπάρχει μια συζήτηση και για τα τρένα, με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Υπάρχει διάθεση. Βέβαια υπήρξε κι ένα μικρό καμπανάκι ότι σε περίοδο παγκοσμιοποίησης τα κεφάλαια κινούνται πολύ γρήγορα, άρα ναι μεν έχουμε υπομονή –όπως μου είπε- αλλά πρέπει κι εσείς να κινηθείτε γρήγορα και να πάρετε τις αποφάσεις που πρέπει.

Εμείς -είπε ο πρέσβης και συμφώνησα μαζί του-, πιστεύουμε στις στενές σχέσεις που πρέπει να έχει η Κίνα με την Ελλάδα, ως ευρωπαϊκή χώρα, ως πύλη της Ευρώπης και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα προς τη σωστή κατεύθυνση."

1 σχόλιο:

  1. Οταν οι Σιδηροδρομικοί βάλλονταν από τον εργοδότη του κ.Θεοδωράκη και κατηγορούνταν για υπέρογκες αμοιβές που ουδέποτε έλαβαν, προκειμένου να υπομονομευτεί ο κλάδος μας και ο σιδηρόδρομος , ο κ.Θεοδωράκης ως επικεφαλής του ''ΠΟΤΑΜΙΟΥ" που είχε συνάντηση με τους κινέζους, για COSCO-ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν αντιμετώπιζε τότε θέμα επιβίωσης όπως χιλιάδες σιδηροδρομικοί που βιώσαμε πρώτοι και άμεσα τις επιπτώσεις του ΔΝΤ και των μνημονίων.
    Τέλος, ας μην "κόπτεται" τόσο για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο επικεφαλής του κόμματος που οι ευρωβουλευτές του ψήφισαν κατά των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ευρωβουλή.
    Οι σιδηροδρομικοί έδωσαν πολλά σε αυτή την χώρα και υπήρχαν αρκετοί νεκροί, θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή