Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Βόμβα Ρωμανιά : Τα μετρητά των ταμείων μετατράπηκαν νύχτα σε ομόλογα για να κουρευτούν με το PSI!

Θυμίζουμε ότι οι σιδηροδρομικοί έχασαν από το PSI δεκάδες εκατομμυρίων Ευρώ εισφορών!!!!!
Σε μία νύχτα μέσα υποχρέωσαν τα μετρητά των ταμείων και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου να γίνουν ομόλογα, για να κουρευτούν με το PSI" κατήγγειλε ο Γ. Ρωμανιάς αναφερόμενος στις αιτίες που έφεραν τα ασφαλιστικά ταμεία στο σημείο να
απειλείται η επιβίωσή τους.

Ο γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Ρωμανιάς δήλωσε ότι προτίθεται να καταθέσει 40 παρεμβάσεις και διαβεβαίωσε στον ΑΝΤ1 ότι υπάρχουν μεγάλες παρεμβάσεις οι οποίες δεν έχουν γίνει και έχουν μηδενικό ή ελάχιστο κόστος. 

Σημείωσε μάλιστα ότι αν δεν είχε εκλεγεί αυτή η κυβέρνηση θα εφαρμοζόταν όσα προέβλεπε το mail Χαρδούβελη. Επιπλέον ήδη από τον Μάιο του 2014, η τότε ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για το πρωτοφανές, να συνδέεται το ύψος των συντάξεων με το δημόσιο χρέος!

Ανέφερε επιπλέον ότι με τους δύο νόμους των 3863 και 3865 του 2010 σε όλο το φάσμα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εργοδοτικού και εργατικού τα πάντα ρυθμίζονται με τη βασική σύνταξη και εγγυάται το κράτος 360 ευρώ που επιπλέον μειώνεται, ανάλογα με το ΑΕΠ. 

Ένα από τα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης θα είναι η κατάργησή αυτών των νόμων. Το ΕΚΑΣ θα καταβάλλεται κανονικότατα, δεν θα καταργηθεί.
Επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης είναι ότι 1.200.000 συνταξιούχοι θα πάρουν τη 13η σύνταξη και επεσήμανε ότι η μείωση της υποχρέωσης υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων θα απελευθερώσει κεφάλαια για την κοινωνία.



www.avgi.gr

1 σχόλιο:

  1. Που πήγαν τα λεφτά;;;Γιατί το ΤΑΠΟΤΕ από υγιές ταμείο έγινε ελλειμματικό;; Γιατί δεν έγιναν παρεμβάσεις;;
    Γιατί πολύ απλά οι κυβερνήσεις που πέρασαν αφού με ψεύτικες υποσχέσεις παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό και του υφάρπαξαν την ψήφο , δούλεψαν για τα αφεντικά τους και οχι για τον λαό που τους εξέλεξε! Εντολές εκτελούσαν που ήθελαν την Ελλάδα αποικία της Ευρώπης και τους Ελληνες εργαζόμενους, σκλάβους με μισθό πείνας και πενιχρή σύνταξη.
    Ομως η κακοδιαχείριση της δημόσιας περιουσίας και η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος δεν απαλλάσσει των ευθυνών τους όλους όσους μας οδήγησαν στην τραγική σημερινή κατάσταση!!
    Ακόμη και αν όλα έγιναν, όπως μας έλεγαν, κατ απαίτηση των δανειστών, έπρεπε να προστατεύσουν τον ελληνικό λαό και τα χρήματα των εργαζομένων και να έβρισκαν άλλους τρόπους να αποπληρώσουν το χρέος που μας χρέωσαν χωρίς να έχουν την δική μας συναίνεση. Προέχει το εθνικό συμφέρον σύμφωνα με το σύνταγμα.
    Η Δικαιοσύνη έχει πολλή δουλειά πλέον......!

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή