Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Που είναι το 25% , που ;;;

Την προσεχή Δευτέρα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ και όπως διαβάσαν στο στέκι της έλξης όλοι οι συνάδελφοι, δεν υπάρχει προς συζήτηση το θέμα για την επιστροφή της υπερβάλουσας μείωσης του 25%, μείωσης που επέβαλαν παράνομα στους σιδηροδρομικούς οι νεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Φυσικά η εξέλιξη αυτή αφήνει
εκτεθειμένους πολλούς απο τους συνδικαλιστές των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ που είχαν υποσχεθεί λαγούς και πετραχήλια στους συναδέλφους μας. Μέχρι και για λίστες με λεφτά είχαν κυκλοφορήσει οι παπαγάλοι ότι υπάρχουν.
Εμείς θα επαναλάβουμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, θυμίζοντας ότι σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ το θέμα ακόμα δεν έχει συζητηθεί καν.
Όταν υπάρχει δικαστική απόφαση απο τον Σεπτέμβριο δεν είναι δυνατό να περνά περίοδος 4 μηνών (Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2014) χωρίς να γίνεται κάτι απτό απο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Επίσης αυτό που είναι απολύτως βέβαιο είναι ότι η νέα Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να σεβαστούν την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να αποδώσουν στους σιδηροδρομικούς τα οφειλόμενα.
Είναι βέβαιο ότι η αδράνεια των νεοφιλελεύθερων ταλιμπάν της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετέφερε την καυτή πατάτα (φυσικά εσκεμμένα ) στην νέα Κυβέρνηση αφού δεν ήθελαν με τίποτα να υλοποιήσουν αίτημα εργαζομένων.
Όπως επίσης βέβαιο είναι ότι οι σιδηροδρομικοί πληρώνουν και την υποστήριξη που έδειξαν συγκεκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις στην πολιτική των μνημονίων που τους εξαθλίωσαν .

Μάλιστα ορισμένοι (ΔΑΚΕ Έλξης)είναι αμετανόητοι αφού με έκπληξη μαθαίνουμε πως στις συγκεντρώσεις τους φιλοξενούν πρωτοκλασάτα μνημονιακά στελέχη της προηγούμενης Συγκυβέρνησης που υποστήριξαν την ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου και ψήφισαν τα ενιαία μισθολόγια και τους εφαρμοστικούς Νόμους, ψήφισαν την μείωση των συντάξεων και το πετσόκομμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.
Και ...μετά , βγαίνοντας απο τις συγκεντρώσεις ζητάνε με πάθος απο την νέα Κυβέρνηση να τους επιστρέψει τις μειώσεις και τα αποθεματικά στα Ταμεία , να καταργήσει τους Νόμους που ψήφισαν αυτοί που φιλοξενούσαν και αντάλλασσαν φιλοφρονήσεις λίγο πριν  !!!!!!

Φυσικά αυτό είναι αναφαίρετο και δημοκρατικό τους δικαίωμα. Όπως και δικό μας δικαίωμα είναι να πούμε πως.....

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ τους....

Το στέκι της έλξης 

1 σχόλιο:

  1. Στις δημοκρατικές κοινωνίες, το πολιτικό και θεσμικό ήθος, θέλει ενωμένους τους εργαζόμενους, να συναποφασίζουν για το κοινό και όχι το ίδιον όφελος, μεμονωμένα.
    Η ρητορική πολιτική, χωρίς ιδεολογία, των πρώην συγκυβερνώντων, δεν μπόρεσε να πείσει τον ελληνικό λαό να παραιτηθεί από το δικαίωμα να καθορίζει την ζωή του. Ετσι, πλέον, δεν μπορεί να υπάρχει συνέχεια του παλαιοκομματισμού και του πελατειακού καθεστώτος.

    Αυτοί που άνοιξαν την κερκόπορτα της υποδούλωσης ενός λαού στην ολιγαρχία, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι πλέον η ματαιοδοξία και το ατομικό βόλεμα, θα έχουν απέναντί τους, την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων.

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή