Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Εγκύκλιος της ΔΙΚΑΜ για την εξισορόπηση των διανυκτερεύσεων στο ΜΑΙ

Έπειτα απο παρέμβαση τοπικού συνδικαλιστή (Εξέλιξη) και συζήτηση με τον Διευθυντή για το θέμα  , η ΔΙΚΑΜ απέστειλε οδηγία προς τους υπευθύνους του μηχανοστασίου ΜΑΙ, για το θέμα των διανυκτερεύσεων εντέλοντας τους (χρησιμοποιούμε ακριβώς την λέξη του κειμένου) να ισορροπήσουν τις διανυκτερεύσεις μεταξύ όσων τις πραγματοποιούν προκειμένου να περιοριστούν οι οικονομικές ανισότητες που προκύπτουν απο αυτές. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως
την δυσκολία του Φύλλου Υπηρεσίας λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και την καλή πρόθεση για τον προγραμματισμό εργασίας, ωστόσο θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή ήταν επιβεβλημένη στην λογική της ισότητας και της ισονομίας του προσωπικού.

Σύμφωνα με τα όσα πληροφορηθήκαμε την επιστολή της ΔΙΚΑΜ θα συνόδευε και πίνακας με τις διανυκτερεύσεις που πραγματοποίησε το προσωπικό  του ΜΑΙ τους τελευταίους 2 μήνες, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σαν μπούσουλας για τις επόμενες κινήσεις και προκειμένου να διορθωθούν κάποια πράγματα.
Θυμίζουμε φυσικά ότι κάποτε το Σωματείο είχε αποφασίσει να δημοσιεύονται τα στοιχεία των δευτερευουσών , αλλά δυστυχώς και ανεξήγητα, το θέμα δεν έχει προχωρήσει εδώ και καιρό.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


1 σχόλιο:

  1. Στο Μ.Θ. κρατάει πολλά χρόνια η απόκρυψη των δευτερευουσών απολαβών-πιο παλιά τα περίμεναν και τα έπαιρναν τα χαρτιά κατευθείαν από το γραφείο-τώρα εδώ και χρόνια κλείνονται σε φάκελο και εσείς περιμένετε να δημοσιεύονται; Θα αστειεύεστε βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή