Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Συνεχίζονται τα προβλήματα στους νέους συρμούς του Μετρό- Ανακοίνωση των Ηλεκτροδηγών

Συνεχίζουν να παρουσιάζουν προβλήματα οι νέοι συρμοί του μετρό, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών Εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ).
Μάλιστα, το ΣΗΕΚ κατακρίνει τους χειρισμούς του Αττικό Μετρό, σημειώνοντας ότι με τις κινήσεις του «στην ουσία αφοπλίζουν τη ΣΤΑΣΥ και την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ από τυχόν διεκδικήσεις, έναντι του εργολάβου».  
Η πλήρης ανακοίνωση του ΣΗΕΚ 
«Πριν από τρία χρόνια παρελήφθησαν οι συρμοί 3ης σειράς για το υπόγειο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Μέχρι σήμερα και
παρά τις χρονοβόρες και «κοστοβόρες» δοκιμές, τα τραίνα αυτά παρουσιάζουν προβλήματα σε τέτοιο βαθμό, ώστε τίθεται «εν αμφιβόλω» η αξιοπιστία και η ομαλή λειτουργία τους.

Παρά τις πολλές οχλήσεις μας, τόσο σε προφορικό, όσο και σε γραπτό επίπεδο, η Εταιρεία δείχνει πως εν τέλει δεν κατανοεί το πρόβλημα και επιμένει να ακολουθεί μία τακτική που δεν αρμόζει σε δημόσια επιχείρηση παροχής συγκοινωνιακού έργου.

Στην απάντηση της Διοίκησης, που την υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής Συντήρησης & Έργων - αντικαταστάτης του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο οποίος τυγχάνει να απουσιάζει για το διήμερο 17 – 18/3/2015 - με λίγα λόγια επαναλαμβάνεται το έργο της γενικολογίας και της αοριστίας.
Μάλιστα, για να εμπλουτισθεί το κείμενο σε κάποιο σημείο γίνεται και αναφορά στο ότι οι συρμοί είναι ασφαλισμένοι!! Αλήθεια, υπήρχε το ενδεχόμενο ούτε αυτό να συμβαίνει;; Ή μήπως εφόσον είναι ασφαλισμένοι, τότε «όλα καλώς» και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για πρόληψη, άρα σε περίπτωση ατυχήματος «δεν τρέχει τίποτα»;!…

Έχουν καταλάβει οι συντάκτες και ο υπογράφων την απάντηση αυτή, ότι στην ουσία αφοπλίζουν τη ΣΤΑΣΥ και την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ από τυχόν διεκδικήσεις, έναντι του εργολάβου σε περίπτωση που μελλοντικά χρειαστεί, μια και η ΣΤΑΣΥ προ διμήνου είχε στείλει έγγραφο βάσει του οποίου παρέθετε τα προβλήματα, ζητώντας την επίλυσή τους;;

Κλείνοντας, οφείλουμε να πούμε ότι στα πάντα υπάρχουν όρια και ανοχές. Στο πλαίσιο της καλής πίστης και αναλογιζόμενοι τις επιπτώσεις των ενεργειών μας, επιθυμούσαμε το ίδιο να πράττουν όλες οι πλευρές στο μέτρο που αναλογεί, κάτι το οποίο δεν προκύπτει από τη στάση της Εταιρείας.

Επειδή λοιπόν η απάντηση δεν ικανοποιεί τα ζητήματα που τέθηκαν, επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματός μας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου