Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΠΟΣ διέκοψε διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ, στέλνοντας μηνύματα

Είχε καιρό να συμβεί σε ΔΕΚΟ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών διέκοψε χθες το διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για το ζήτημα της μείωσης, πέρα του 25%, των αποδοχών του προσωπικού, η οποία είχε
προκύψει από το ενιαίο μισθολόγιο.
Η ΠΟΣ παρενέβη, αφού στην ημερήσια διάταξη του διοικητικού συμβουλίου δεν συμπεριλαμβανόταν η διευθέτηση του ανωτέρου προβλήματος, κάτι το οποίο προκάλεσε την εναντίωσή της.
Οι εργαζόμενοι φαίνεται ότι πήραν τη δέσμευση για την μεταφορά του αιτήματος στον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.
Πέρα από μισθολογικά, οι σιδηροδρομικοί ζητούν την επίλυση κι άλλων επιχειρησιακών θεμάτων, θεωρώντας ότι «οι σιδηροδρομικές εταιρείες λειτουργούν στο κόκκινο».
Ξέχωρα των ανωτέρω, υπάρχει έντονη ανησυχία, εάν η λίστα των μεταρρυθμίσεων του Αλ.Τσίπρα προς την Αν.Μέρκελ περιέχει και την πώληση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.
Metaforespress.gr, 

1 σχόλιο:

  1. Τον Ιούλιο του 2014 ο τότε υπουργός οικονομικών κ.Χαρδούβελης (έβγαλα τα λεφτά μου έξω γιατί έχω δύο παιδιά και φοβήθηκα) και ο τότε υπουργός οικονομικών κ.Βρούτσης επιβεβαίωναν ότι είχαν σύσκεψη για να αποφασίσουν πως θα εφαρμοστεί η συμφωνία που είχε κάνει η τότε συγκυβέρνηση με την τρόϊκα, για συρρίκνωση έως κατάργηση του συνδικαλισμού και του δικαιώματος των εργαζομένων στην απεργία!!
    Δηλαδή διακυβέβονταν συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων!!

    Ακούσατε τότε για καμιά διαμαρτυρία;;;

    Καλές οι "διαμαρτυρίες" αλλά γιατί τώρα;;;

    Οσοι και ξέρουν καλά ποιοι είναι διαπραγματεύτηκαν την "εκχώρηση" των εργασιακών κεκτημένων μας, τώρα αναζητούν λύσεις και "σπέρνουν" τον φόβο στους εργαζόμενους για έντονη ανησυχία, αν θα περιέχει η λίστα μεταρρυθμίσεων την "πώληση ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ" ,ας καταλάβουν ότι πλέον οι σιδηροδρομικοί δεν τους εμπιστεύονται!!
    Εχω την γνώμη ότι θυμίζουν κάτι από τον αρχαίο θεό Ιανό των Ρωμαίων!....Αυτόν με τα δύο πρόσωπα....!!

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή