Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Διευκρινίσεις ζητάει βουλευτής για ΟΣΕ, ΟΠΑΠ, χρέος και φυσικό αέριο

Γιάννης Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ)«Οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, για ΟΣΕ, ΟΠΑΠ, χρέος και φυσικό αέριο, θέλουν διευκρινίσεις»
ΟΣΕ : Ο κύριος Βαρουφάκης είπε, επειδή είναι ζημιογόνος τον δίνει με 1€, αρκεί να αξιοποιηθεί. Διαφωνώ παντελώς  με τη λογική αυτή, ο ΟΣΕ έχει
μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό δημόσιο που είναι και οφειλέτης του, λειτουργεί με πολιτικά κριτήρια και αξιολογείτε με επιχειρηματικά, τα τεράστια χρέη του κράτους στον ΟΣΕ, το να μη χρηματοδοτεί το δημόσιο τις προγραμματικές συμφωνίες και το τροχαίο υλικό, έφτασαν τον ΟΣΕ να είναι ζημιογόνος. Προς Θεού, όχι ξεπούλημα του ΟΣΕ και αποκατάσταση των υποχρεώσεων του κράτους προς αυτόν.

ΟΠΑΠ : Ο κύριος Βαρουφάκης είπε ότι, ενώ είναι κακή ιδιωτικοποίηση, δεν την ανατρέπω, ας κάνει μια σύγκριση, των εσόδων από τις νοικοκυρές συκοφάντες και την λοταρία των αποδείξεων και θα δει ποιος προσφέρει περισσότερα. 

ΧΡΕΟΣ : Ο κύριος Βαρουφάκης είπε, όχι κούρεμα της ονομαστικής αξίας του χρέους, αλλά ανταλλαγή ομολόγων, κατανοώ ότι ο κύριος Βαρουφάκης δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να το λέει αυτό, αλλά όλοι εμείς εκλεχτήκαμε με την φράση «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους».

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ : Ο κύριος Βαρουφάκης είπε, ότι δεν του αρέσει η μονοπωλιακή αγορά του φυσικού αερίου, πάλι του υπενθυμίζω ότι η ενεργειακή πολιτική, είναι εθνική πολιτική και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενέργεια είναι ψηφισμένες από τον Ελληνικό λαό

1 σχόλιο:

  1. Η πολιτική που ασκήθηκε στον Σιδηρόδρομο, εντεταλμένη από παράγοντες που ήθελαν την συρρίκνωσή και διάλυσή του, οδήγησε σε χρέη και αβεβαιότητα έναν οργανισμό που θα μπορούσε, να ήταν ανταγωνιστικός και εφάμιλλος αν οχι των προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών, τουλάχιστον των γειτονικών δικτύων μας. Ακόμη και στην Σερβία που είχε έναν πολυετή πόλεμο, ο σιδηρόδρομος, σύμφωνα με συναδέλφους που ταξιδεύουν, είναι σύγχρονος και εκσυγχρονίζεται συνεχώς με συνδέσεις με γειτονικές χώρες και πρωτεύουσες.

    Ευχόμαστε να γίνει επιτέλους μια συντεταγμένη προσπάθεια από την πολιτεία για αναβάθμιση του σιδηροδρόμου και απολογισμός για την σημερινή κατάσταση που οι πολιτικές και οι εντολοδόχοι τους έφεραν τον ΟΣΕ.

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή