Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Έρχεται γάμος ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚ στην έλξη ;

Οργιάζουν και πάλι οι φήμες για επικείμενο γάμο των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ στις εκλογές του Σωματείου μας και κοινή τους κάθοδο τον Μάιο.Αφορμή για τις εκ νέου συζητήσεις έδωσε η κοινή κάθοδος των 2 παρατάξεων σε άλλο κλαδικό σωματείο, ενώ η αιτία βρίσκεται στην μεγάλη αγωνία των 2 παρατάξεων για την απώλεια της πρωτοκαθεδρείας στο κομβικής σημασίας Σωματείο μας, μετά την ιδρυτική διακήρυξη της +ΣυνΕξέλιξης (κλικ εδώ) που δείχνει να αλλάζει το status qvo μετά απο δεκαετίες στην ΠΕΠΕ.
Όπως έχουμε πληροφορηθεί οι διεργασίες έχουν ξεκινήσει αφού
αφενός η ΠΑΣΚ Έλξης δεν κατορθώνει -για πρώτη φορά ιστορικά- να διαμορφώσει ψηφοδέλτιο με Πανελλαδική κάλυψη ενώ η ΔΑΚΕ δεν θέλει με τίποτα το πέρασμα του Σωματείου σε τρίτη δύναμη(όπως φυσικά και η ΠΑΣΚ).

Το στέκι είχε ξανααναφερθεί στο θέμα, όταν και μεγαλοσυνδικαλιστής του κλάδου (επαγγελματίας συνδικαλιστής με Ε κεφαλαίο) το είχε διαψεύσει με οργίλο τρόπο. (...).
Ωστόσο το αποτέλεσμα των εκλογών στο Σωματείο της ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και η σαφής τάση που φανερώνει  μαζικές απώλειες  για τις 2 παρατάξεις , τις κάνουν  να ξανασκέφτονται όλα τα ενδεχόμενα.
Εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα ενημερώνουμε ανά τακτά διαστήματα τους μηχανοδηγούς.
Μια τέτοια εξέλιξη άλλωστε δεν θα μας προκαλέσει και καμία εντύπωση αφού η συμμαχία των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης την τελευταία τριετία στην ΠΕΠΕ ήταν αγαστή με όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες να διαμορφώνονται  απο τους  7 ψήφους των εκλεγμένων τους.
Απλά θα επιβεβαιώσει αυτό που ψιθυρίζεται απο κάποιους συνδικαλιστές.
Καλύτερα να είμαστε πρώτοι εμείς (ΔΑΚΕ ή ΠΑΣΚ που κατέχουμε το θέμα 30 χρόνια) παρά να έρθουν τα κάτω- πάνω και να βρούμε μπελάδες.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

3 σχόλια:

  1. Τα ίδια έγιναν έγιναν και στους κλειδούχους..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ίδια λέει και ο Άβερε στο ΜΑΙ.Εμάς μας ενδιαφέρει να μην βγούν οι της Συνεξέλιξης.Πρόεδρος ο νυν και ο Θεός βοηθός.Τους έχουν πάρει όλοι χαμπάρι.Κατάντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή