Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση Ανεξάρτητης Σιδηροδρομικής Κίνησης για τα αποτελέσματα των εκλογών

Συναδέλφισσες συνάδελφοι   
                               
 Στις εκλογές  της ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις  3,4 & 5 Μαρτίου  2015    η Ανεξάρτητη Σιδηροδρομική Κί-νηση  αναδείχθηκε   πρώτη  δύναμη με  ποσοστό  45,36% %. Σας  ευχαριστούμε  που μας τιμήσατε με την ψήφο σας, σας ευχαριστούμε όλους για την υψηλή συμμετοχή σας  στις αρχαιρεσίες του σωματείου. 
Συγκεκριμένα :

Αποτελέσματα εκλογών   3,4 & 5 Μαρτίου  2015 στην  ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΣΟΣΤ0        ΕΔΡΕΣ Δ.Σ.  ΑΝΤ/ΠΟΙ ΠΟΣ
Α.Σ.Κ.               171           45,36%              6                   5
Δ.Α.Κ.Ε.                97           25,73%              4                   3
Ε.Σ.Α.Σ.                90           23,87%              3                   3
Ε.K.                         19             5,04%              0                   0
ΣΥΝΟΛΟ              377                            13                  11

Συναδέλφισσες συνάδελφοι  

Η  επιλογή σας  της ψήφου σας  στις εκλογές   στον συνδυασμό  μας  είναι    τιμή  για εμάς αλλά και  ταυτόχρονα χρέωση  μεγάλης ευθύνης  για τους αγώνες που έρχονται και θα τους δώσουμε με όλους και  όλοι μαζί.
Με την ψήφο τους  οι σιδηροδρομικοί  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ   κατέστησαν σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η εποχή των ψευτοδιλημμάτων και της προσπάθειας χειραγώγησης της ψήφου του καθένα από εμάς, έχει περάσει ανεπιστρεπτί στέλνοντας ηχηρό μήνυμα  ότι δεν περνάει  πλέον  ο εκφοβισμός   από <<κάποιους>> και αυτοί που το άσκησαν πρέπει να το λάβουν αυτό σοβαρά υπόψη τους. 
Η  επιλογή των σιδηροδρομικών  της  ΤΡΑΙΝΟΣΕ  να δώσουν υψηλό ποσοστό στην  Ανεξάρτητη Σιδηροδρομική Κίνηση  στις εκλογές του συνδικάτου, σε συγκεκριμένες  θέσεις  που διατυπώθηκαν δημόσια με την εκλογική διακήρυξη   στέλνουν μηνύματα  ταυτόχρονα  στο Υπουργείο Μεταφορών  για  να  ληφθούν σοβαρά   υπόψη  για  το σιδηρόδρομο  & την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι 

Οι   θέσεις   που διατυπώσαμε δημόσια στην εκλογική μας  διακήρυξη  είναι  μετερίζι  αγώνα   στην επόμενη τριετία.
1. Ενιαίος, δημόσιος  σύγχρονος σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.
2. Επαναλειτουργία του δικτύου που έκλεισε για την δήθεν εξυγίανση του σιδηρόδρομου.
3. Επιστροφή όλων των μεταταχθέντων, προκειμένου να καλυφθούν οι εκατοντάδες κενές οργανικές θέσεις.
4. Κατάργηση  όλων των μνημονιακών  διατάξεων του ενιαίου μισθολογίου  με ένα νέο  σιδηροδρομικό  μισθολόγιο   το οποίο θα   επανακαθορίσει  τα  δεδομένα  &  θα διαμορφώνει   αξιοπρεπείς αποδοχές  με υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων.
5. Άρση  όλων των αδικιών   όπως προέκυψαν   στις τελευταίες προαγωγές.
6. Νέο βαθμολόγιο  -  διαφανείς κανόνες &  διαδικασίες , νέο σύστημα αξιολόγησης   που βασικά του στοιχεία θα είναι  ο  συνδυασμός  πτυχίων ,  αντικειμενικών προσόντων  και  προϋπηρεσίας.
7. Αλλαγές των κανονισμών με θεμελιώδη στόχο και σκοπό  την ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών.
8. Ένταξη στα βαριά και ανθυγιεινά του προσωπικού κίνησης.
9. Προσλήψεις σε κλάδους αιχμής . 
10. Αξιοπρεπείς  συνθήκες  εργασίας με εφαρμογή  σύγχρονων κυκλωμάτων  και της εργατικής  νομοθεσίας.
11. Αποκατάσταση  της ζημιάς των αποθεματικών   των ασφαλιστικών μας  ταμείων που εξαϋλώθηκαν σε μια νύχτα με το   PSI μέσω ανακεφαλαίοδοτησης με κρατική χρηματοδότηση. 

 Συναδέλφισσες συνάδελφοι 

Θα αγωνιστούμε σθεναρά  στην παραπέρα  ενοποίηση και ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος στην κατεύθυνση, στόχο και όραμα για  ένα  Ενιαίο Συνδικάτο Σιδηροδρομικών  & Μια  Ομοσπονδία Μεταφορών ως το πλέον συστατικό  στοιχείο του αποτελεσματικού αγώνα των εργαζομένων.
Δεν υπάρχουν διαχωριστικές  γραμμές μεταξύ των συναδέλφων, δεν υπάρχει συνδικαλιστική επετηρίδα, δεν υφίσταται διαχωρισμός νέων και παλαιών εργαζομένων, απαραίτητων και περιττών. 
Σας καλούμε όλους να δώσουμε  ένα καλό , τίμιο & διαρκή αγώνα  υπεράσπισης  των συμφερόντων  των εργαζομένων και του σιδηρόδρομου.
Δεσμευόμαστε να σας κοιτάμε πάντα στα μάτια!
                                                          Οι καιροί δεν περιμένουν  άλλο 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου