Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Εστειλαν για παλιοσίδερα ατμομηχανή

Με το... κιλό για παλιοσίδερα εκποίησαν οι υπηρεσίες του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου τη «μηχανή του χρόνου» που ήταν παλαιά δωρεά του υπουργείου Μεταφορών στον Δήμο Ηρακλείου.
Με το... κιλό για παλιοσίδερα εκποίησαν οι υπηρεσίες του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου τη «μηχανή του χρόνου» που ήταν παλαιά δωρεά του
υπουργείου Μεταφορών στον Δήμο Ηρακλείου.
Πρόκειται για την ατμομηχανή παλαιού σιδηροδρόμου της δεκαετίας του 1930 που είχε στηθεί πριν από 26 χρόνια στον περιβάλλοντα χώρο του Λιμεναρχείου Ηρακλείου και αποτελούσε υπαίθριο μουσειακό μνημείο αλλά και σημείο αναφοράς μικρών και μεγάλων.
Η απόφαση της εκποίησης έγινε γνωστή στον κόσμο πριν από λίγες ημέρες, όταν ο μεγάλος γερανός σήκωνε τη «μηχανή του χρόνου» για να τη φορτώσει σε πλατφόρμα. Η πρώτη αντίδραση προήλθε από τον πρόεδρο του Μουσείου Αντίστασης στην Επισκοπή Ηρακλείου κ. Μιχάλη Αργυράκη, ο οποίος απαίτησε να σταματήσει η διαδικασία. Επισκέφθηκε τα γραφεία του Οργανισμού και ζήτησε να αναλάβει εκείνος τη φύλαξη και τη συντήρηση της ατμομηχανής σε μουσειακό χώρο όπου διατηρεί και παλιά αυτοκίνητα του στρατού.
«Είναι ντροπή και ασέβεια να καταστρέφονται ως παλιοσίδερα ιστορικά μνημεία - ντοκουμέντα μιας άλλης εποχής. Η ατμομηχανή ήταν ένα υπαίθριο ζωντανό μουσείο. Με αυτή στα χρόνια του πολέμου διακινήθηκαν στρατός, αιχμάλωτοι και οπλισμός στην πάνω Ελλάδα», δήλωσε ο Μιχ. Αργυράκης, ο οποίος καλεί Αρχές και φορείς να παρέμβουν ώστε να ακυρωθεί η εκποίηση.
Μανόλης Κοκολάκης 
Φωτογραφία: Στέφ. Ραπάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου