Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Τελειώνει το «μαρτύριο της σταγόνας» για το υπ.Υποδομών-Μεταφορών

Οι  ημέρες μετρούν αντίστροφα. Το «ακέφαλο» (αυτοτελές μεν, συγχωνευμένο δε) υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών περιμένει την ορκωμοσία του αναπληρωτή υπουργού Χρίστου Σπίρτζη, προκειμένου να πάρει μπροστά, αφού οι «μηχανές είναι σβηστές» από τον… Δεκέμβριο.
Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση «έφαγε κράξιμο» για την
καθυστέρηση της ορκωμοσίας (και όχι μόνο) του κ. Σπίρτζη. Ο αναπληρωτής υπουργός αναμένεται ότι θα αναλάβει (κι επίσημα) καθήκοντα αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο, την επόμενη.
Το επόμενο βήμα είναι το ΦΕΚ με τις αρμοδιότητες και η στελέχωση των θέσεων των γενικών γραμματέων. Φαβορί για Γ.Γ. Μεταφορών είναι η κ. Πέτη Πέρκα (επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΕΕ), για Γ.Γ. Δημοσίων Έργων-Υποδομών ο κ. Γιώργος Δέδες (πρώην αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου) και για Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ο κ. Δημήτρης Τζώρτζης (HOL, Intracom).
Με ενδιαφέρον αναμένεται η «συγκατοίκηση» του κ. Σπίρτζη με τον υπερ-υπουργό Οικονομίας και Υποδομών Γιώργο Σταθάκη. Επίσης, η αντίστοιχη «συγκατοίκηση» των γενικών γραμματέων με τον υπερ-γενικό γραμματέα Οικονομίας και Υποδομών Μάνο Μανουσάκη.
Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι διευθύνοντες σύμβουλοι
Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι διευθύνοντες σύμβουλοι ΔΕΚΟ του υπουργείου. Οι «μπλε» περιμένουν την αντικατάστασή τους, αφού η νέα κυβέρνηση, πέρα από την πίεση που δέχεται για την τοποθέτηση «δικών» της, θέλει να εφαρμόσει (και στις μεταφορές-υποδομές) τη δική της «φιλοσοφία».
Ορισμένες πληροφορίες θέλουν κάποιους διευθύνοντες συμβούλους να έχουν καταφέρει να «κλειδώσουν» την παραμονή τους. Γι΄αυτό φαίνεται ότι δόθηκε κι εντολή για ουσιώδη διοικητικά συμβούλια. Μάλιστα, σε έναν από αυτούς «ακούγεται» ότι προτάθηκε κι… αναβάθμιση σε καλύτερη ΔΕΚΟ.        
Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται, εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ζητήσει και λάβει κάποια «καρέκλα».
Τα ανωτέρω ίσως και να αποτελούν... πόθους. Ο κ. Σπίρτζης καλείται να αναλάβει τάχιστα και να δείξει άμεσο έργο, διότι αρκετοί υποστηρίζουν ότι χάθηκε ήδη πολύτιμος χρόνος. 
Metaforespress.gr 

1 σχόλιο:

  1. Εύχομαι με την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο να ξεκινήσει μια θετική πορεία ανάπτυξης στον Σιδηρόδρομο.

    Ελπίζω να εκλείψουν από τις θέσεις λήψεων αποφάσεων, εντός ομίλου ΟΣΕ, οι άνθρωποι που χωρίς προσόντα και αξία προσαρμόζοντας τον εαυτό τους σε κάθε κατάσταση, είναι πανταχού παρόντες, με σκοπούς ιδιοτελείς.
    Εύχομαι να εργαστούμε όλοι με γνώμονα το συνολικό όφελος των εργαζομένων, χωρίς μικροψυχίες, νοοτροπίες ατομισμού και συνωμοτισμού.
    Να μην ξαναδούμε κάστα ευνοημένων και συμπλεγματικών να μας οδηγεί σε καταστάσεις παρασιτικές που δυστυχώς δεν αφήνει τα κοινωνικά ιδανικά να αναπτυχθούν.

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή