Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Μισθώσεις εκτός πραγματικότητας στην υπόθεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Εμείς λέμε ότι πρέπει να ανοίξει ΌΛΟΣ ο φάκελος εκείνη για τη περίοδο 
Υπόλογοι για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος είναι πλέον οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ της περιόδου 2006 - 2008, που φέρονται ότι ζημίωσαν τον οργανισμό κατά τουλάχιστον τρία εκατομμύρια ευρώ με την εκμίσθωση ακινήτων που ανήκαν στον ΟΣΕ έναντι ευτελούς αντιτίμου. Σε βάρος τω
 υπευθύνων η Εισαγγελία άσκησε χθες ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία.

  Έναυσμα για την εισαγγελική έρευνα αποτέλεσε ενημερωτικό σημείωμα της νομικής υπηρεσίας του ΟΣΕ, στο οποίο διαπιστωνόταν ότι ακίνητα που ανήκαν στον οργανισμό εκμισθώνονταν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ χωρίς να υπάρχει κανένα νομικό καθεστώς που προέβλεπε τη μεταβίβασή τους. Σημειώνεται ότι τα ακίνητα αυτά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξακολουθεί να τα νοικιάζει μέχρι σήμερα, εισπράττοντας τα ανάλογα τιμήματα.
  Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων ακινήτων είναι δύο βιομηχανικά κτήρια στο Θριάσιο Πεδίο, αξίας άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία η ΤΡΑΙΝΟΣΕ νοίκιασε σε ιδιώτες. Ο ΟΣΕ όχι μόνο έχανε τα μισθώματα που είχαν συμφωνηθεί αλλά επιβαρύνθηκε επιπλέον με υπέρογκους λογαριασμούς παροχών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ).
  Το ένα από τα δύο κτήρια μάλιστα ο ΟΣΕ το είχε νοικιάσει στον οργανισμό Αθήνα 2004, έναντι 4,2 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο, ενώ στη συνέχεια οι ιδιώτες που το νοίκιασαν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατέβαλλαν μόλις 100 ευρώ τον μήνα, τη στιγμή που τα ετήσια λειτουργικά έξοδα ανέρχονταν σε 700.000 ευρώ. Στην προσπάθειά τους, μάλιστα, να δικαιολογήσουν το υπερβολικά χαμηλό μίσθωμα, το συμβόλαιο έκανε λόγο για ενοικίαση μόλις 20 τ.μ., άσχετα αν η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιούσε και τα  20.000 τ.μ.

Πηγή: avgi.gr

1 σχόλιο:

  1. Για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους απαιτείται προστασία των δημοκρατικών θεσμών, αξιών και αρχών που είναι διαχρονικές και δεν μεταβάλλονται. Οταν διασαλευτεί αυτή η ισορροπία τότε τα θεμέλια του κράτους αρχίζουν να κλονίζονται, η δημοκρατία κινδυνεύει και όταν η διαφάνεια αντικαθίσταται από συμφέροντα, χάνονται δημόσια έσοδα, η οικονομία κλυδωνίζεται και κάποια στιγμή το πολιτικό σύστημα που θρέφει την διαφθορά καταρρέει!!

    Είναι πρόκληση στην Ελλάδα με την ανεργία -ρεκόρ να διαβάζουμε για ποσά αστρονομικά που ''φέρεται ότι απώλεσε το ελληνικό δημόσιο''

    Εύλογη η ερώτηση : Αν υπήρχε τότε νομοθεσία καταστολής τέτοιων φαινομένων θα τολμούσε κάποιος να παραβεί τους νόμους;;;;

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή