Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

«Σιδηρόδρομοι της Ελλάδας»: Μια διαφορετική παρουσίαση γραμματοσήμων

Ένα νοσταλγικό ταξίδι με τρένο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι στην παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «Σιδηρόδρομοι της Ελλάδας» που έγινε στο θέατρο- αμαξοστοιχία «Το Τρένο στο Ρουφ» σήμερα, πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της σειράς.
Πλήθος φίλων του σιδηροδρόμου και
του φιλοτελισμού, παρουσία της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων και του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας, απόλαυσαν ένα ιστορικό ταξίδι μέσα από τα τέσσερα γραμματόσημα της Σειράς, στα οποία απεικονίζονται τέσσερις από τις πρώτες και πιο χαρακτηριστικές ατμάμαξες που λειτούργησαν ως κινητήριες μονάδες των τρένων για 100 περίπου χρόνια, μέχρι τη δεκαετία του 1970.

«Σήμερα τα ΕΛΤΑ παρουσιάζουν μια σειρά που έρχεται να επιβεβαιώσει τη σχέση συνεργασίας τους με τον ΟΣΕ, μια σχέση που ξεκινάει πριν από δύο αιώνες και μετά από μια μικρή διακοπή επανενεργοποιείται ήδη από τον Δεκέμβριο του 2013, μέσα από την αξιοποίηση της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Κωστής Μελαχροινός. Επιπλέον, από το βήμα της εκδήλωσης, ο κ. Μελαχροινός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα είναι έτοιμες οι σχετικές διαδικασίες για τη χρήση από τα ΕΛΤΑ και των επιβατικών αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, ευχαρίστησε τα ΕΛΤΑ για την πρωτοβουλία έκδοσης της σειράς που τιμά τους ελληνικούς σιδηροδρόμους και μίλησε για την δυναμική των δύο εταιρειών. Πρόσθεσε δε: «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι σε αυτή την αναμνηστική σειρά συναντώνται δύο κόσμοι: ο φιλοτελισμός και οι "Φίλοι του Σιδηροδρόμου", δύο σημαντικές κοινωνικές ομάδες που με αφετηρία το χόμπι, έχουν μεγάλη κοινωνική παρουσία».

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) κ. Γιώργος Βασιλόπουλος μίλησε για την προσφορά των σιδηροδρόμων και των ταχυδρομείων στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας και ζήτησε να στηριχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των δύο οργανισμών, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Σιδηροδρόμου» κ. Παναγιώτης Κακαβάς, ευχαρίστησε τα ΕΛΤΑ για την πρωτοβουλία.

Η φιλοτελική παρουσίαση της σειράς έγινε από τον Ειδικό Σύμβουλο Φιλοτελισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ. Μωυσή Κωνσταντίνη. Τα ΕΛΤΑ απένειμαν ειδικές συλλεκτικές συνθέσεις της συγκεκριμένης σειράς γραμματοσήμων στον ΟΣΕ και στον σύλλογο «Φίλοι του Σιδηροδρόμου», για την πολύτιμη συνεισφορά τους στον σχεδιασμό της σειράς.

Στο πλαίσιο της σειράς «Σιδηρόδρομοι της Ελλάδας» κυκλοφορούν επίσης: εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, τυποποιημένες σειρές γραμματοσήμων, απλά λευκώματα γραμματοσήμων, κάρτες μάξιμουμ prepaid, τευχίδια αυτοκόλλητων γραμματοσήμων και αριθμημένα φυλλαράκια, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα τα βρουν σε όλα τα ταχυδρομικά καταστήματα της χώρας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου