Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Γιάννης Γρίβας : Γιατί συστρατεύομαι με την Δ.Α.Σ.Σ.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του συναδελφου σταθμάρχη Γιάννη Γρίβα με την οποία δηλώνει οτι στις επερχόμενες εκλογές της ΠΕΣΟΣΕ θα συστρατευθεί με την παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Σταθμαρχών. Διαβαζουμε :
Είναι αναμφισβήτητο πως η μέχρι προ τίνος πλειοψηφία(ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ(ΠΑΣΚ-Σ) αντιμετωπίζει τα νέα δεδομένα με τακτική, πρώτον καλλιέργειας κλίματος απόγνωσης, φόβου,και απελπισίας για τα
μελλούμενα και δεύτερον ενταγμένη στο πλαίσιο της αριστερής παρένθεσης. Αφετηρία τους είναι προφανώς ο κομματικός εναγκαλλισμός και όχι η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που οξύνονται και επιδρούν πολλαπλασιαστικά στην ψυχοσύνθεση των Σταθμαρχών με δυσάρεστα αποτελέσματα στην υγεία μας.
Απέναντι σ αυτή την τάση οφείλουμε, έχουμε καθήκον και υποχρέωση και το επιβάλλουν και οι συνθήκες να αναλύσουμε πολύ προσεκτικά και συνειδητά τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες και τα θεσμικά πλαίσια ώστε να διαμόρφώσουμε τους άξονες της μελλοντικής πορείας μας. 
Κατά την θεώρηση μας είναι απαιτητό, ένα άλλο σύστημα οργάνωσης που η γνώμη του καθενός θα είναι καθοριστική, γιατί σήμερα η νέα τάση είναι ένα γενικότερο σύστημα πλατιάς συμμετοχής που θα εγγυάται την ευρύτερη απήχηση, ώστε να επεξεργαστούμε τις νέες συνιστώσες  για μια προοδευτική μετεξέλιξη που να ανταποκρίνεται στο νέο κοινωνικό γίγνεσθαι. Δεδομένου ότι εάν δεν αλλάξει κάτι τότε πεθαίνει.
Σήμερα λοιπόν πρέπει να αγωνισθούμε : 
  • ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ                                                      
  • ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ                                                                         
  • ΕΞΕΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ                   
  •  ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΩΝ                                                                   
  •  ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ                                             
  •  ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ                                                       
  •  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΝΤΩΝ 
  •  ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ  
  •  ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  
  •  ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ  
  •  ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 
  •  ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ 25% ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ  
  • ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ    

                                        Συνεπώς σήμερα που είναι ευνοικές οι συνθήκες πρέπει να καταβάλλουμε όλη την δυναμική μας ώστε να εξαλείψουμε τα φαίνομενα της ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, του ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΥ, της ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ, της ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ, της ΑΝΤΙΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ. 
Αρα να σφραγίσουμε το τέλος ΛΗΨΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, το ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, να βρούμε την αναγκαία στρατηγική  για τα σταθερά βήματα για αυτά που χάσαμε προς τέρψη της ΕΛΙΤ.  Νομίζω ότι σήμερα έχουμε την ευκαίρια να θεμελίωσουμε την ηγεμονία των δυνάμεων ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΔΑΣΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.                                                          


                                                                       ΓΡΙΒΑΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ
                                                                                              ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου