Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

«Επίθεση» ΠΟΣ κατά Γ. Βαρουφάκη. «Όχι» στο βρετανικό μοντέλο σιδηροδρόμων

Επιτέλους η ΠΟΣ υιοθέτησε το αίτημα για λογιστικό έλεγχο του χρέους του ΟΣΕ! 
Την αντίθεσή της στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος υπογράμμισε ότι  «η είσοδος ιδιωτών στον ΟΣΕ είναι απολύτως απαραίτητη», εξέφρασε η ΠΟΣ, τονίζοντας ότι τάσσεται υπέρ ενός ενιαίου, δημόσιου σιδηροδρόμου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με έκπληξη ακούσαμε δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, στην εκπομπή
του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, να δηλώνει σε σχετική ερώτηση ότι "η είσοδος των ιδιωτών στον ΟΣΕ είναι απολύτως απαραίτητη" και μάλιστα "για να μπορέσουμε να πάμε από τον 19ο αιώνα στον 21ο".

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών εκφράζει την βαθιά θλίψη της και την απογοήτευσή της από την κυβέρνηση γι αυτές τις δηλώσεις, με δεδομένο ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εγκρίθηκε δια της ψήφου του ελληνικού λαού πρόσφατα, δεν συμπεριλαμβάνεται αυτή η θέση. Αντίθετα, στο πρόγραμμα αναφέρεται η θέση για Ενιαίο Δημόσιο Σιδηρόδρομο που είναι και διαχρονικά η  θέση της ΠΟΣ.
Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε περισσότερο από τα λόγια του Πρωθυπουργού: "Εάν διαλυθεί ο ΟΣΕ και ξεπουληθούν τα φιλέτα σε ιδιώτες, όπως έγινε και στη Μεγ. Βρετανία και απέτυχε αυτό το εγχείρημα,  θα υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα με την ασφάλεια στου σιδηρόδρομου.

Δεύτερον, θα είναι πανάκριβο το εισιτήριο. Τρίτον, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για τους πολίτες σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας να μπορούν να επικοινωνήσουν με το κέντρο…

Πρέπει άμεσα ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομίας και Υποδομών και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να απαντήσουν επιτέλους και να εξηγήσουν στο λαό τι προτίθενται να πράξουν για το Σιδηρόδρομο.

Επιτέλους, ας σταματήσει να χρησιμοποιεί τον Σιδηρόδρομο το πολιτικό σύστημα σαν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ που η ιδιωτικοποίησή του θα άρει όλα τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί διαχρονικά στον Σιδηρόδρομο, διενεργώντας λογιστικό έλεγχο για το χρέος του Σιδηροδρόμου. Εμείς επιμένουμε για έναν Ενιαίο Δημόσιο Σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του λαού». 

1 σχόλιο:

  1. Κύριοι της ΠΟΣ, επιτέλους αναλάβετε υπεύθυνη στάση ή επιτέλους παραιτηθείτε.
    Βεβαίως και όχι στην ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου. Αλλά με επιχειρήματα. Μην επικαλείστε την ασφάλεια καθώς αυτή και σήμερα που είναι δημόσιος ο σιδηρόδρομος είναι ανύπαρκτη. Και σε αυτό βοηθήσατε και εσεις.
    Μην προκηρύξετε άλλη απεργία γιατί και πάλι κάνεις δεν σας ακολουθήσει.Αναλαβετε συνδικαλιστική δράση με ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή