Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Τι συμβαίνει με την υπογραφείσα ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το στέκι της έλξης θα αναφερθεί σε ένα θέμα που ανακαλύψαμε τις τελευταίες μέρες και καταδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την ερμηνεία όρων της ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Μετά λοιπόν την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους πτυχιούχους ΤΕΙ , όπου άλλα εφαρμόζονται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ , άλλα στον ΟΣΕ και στην ΕΕΣΣΤΥ, έρχεται άλλη μια αυθαίρετη ερμηνεία για όρο της ΣΣΕ για να δημιουργήσει σοβαρό προβληματισμό μεταξύ συναδέλφων.Όπως πληροφορηθήκαμε λοιπόν η Διεύθυνση Προσωπικού απαντώντας
σε αίτημα συναδέλφων που ζητούν την καταβολή του επιδόματος σπουδών για τα παιδιά τους (που σπουδάζουν εκτός έδρας) , -όπως προβλέπεται στην υπογραφείσα ΣΣΕ -, τους ζητά να προσκομίσουν το μισθωτήριο κατοικίας του φοιτητή !

Πράγμα που φυσικά δεν προβλέπεται ΠΟΥΘΕΝΑ στην  ΣΣΕ και πρόκειται για μια αυθαίρετη ερμηνεία που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η Π.Ο.Σ. θα πρέπει να παρέμβει για να διασφαλίσει το ελάχιστο. Δηλαδή οι όροι να είναι ίδιοι για όλους τους σιδηροδρομικούς σε όλες τις εταιρείες.

Η όλη κατάσταση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι τουλάχιστο ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ.

Το στέκι της έλξης

1 σχόλιο:

  1. Η κατάσταση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι καθεστωτική και πρέπει άμεσα να αλλάξει η Διοίκηση και μαζί με αυτή να αντικατασταθούν και όσοι δούλεψαν- (βοήθησαν) για την απόλυτη εφαρμογή της καταστροφικής πολιτικής στο σιδηρόδρομο εις βάρος των εργαζομένων.

    Αμεση αποκατάσταση των αδικιών, ηθική δικαίωση και ευνομία σύμφωνα με το κοινό περί δικαίου αίσθημα είναι η επιθυμία των περισσοτέρων υπαλλήλων.


    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη


    ΑπάντησηΔιαγραφή