Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

H σιωπή τους , η (συν)ενοχή τους...(ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ Έλξης)

Ρωτάμε την πλειοψηφία του  Σωματείου μας μετά το χτεσινό ατύχημα στον Ταύρο.
Συνάδελφοι , θα πάρετε θέση  για το θέμα της ανάθεσης της φύλαξης των διαβάσεων σε ιδιώτες; Γιατί οι μηχανοδηγοί είναι αυτοί που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα θέματα αυτά.

Και οι μηχανοδηγοί ψηφίζουν συνδικαλιστές για
να προστατεύουν τα δικαιώματα τους και να εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας.

Καλά τα αποκλειστικά φωτορεπορτάζ μετά απο ατυχήματα που σηκώνουμε όλα τα blog, αλλά ας μιλήσουμε για την ουσία.
Ένα απο τα φλέγοντα θέματα που περάσανε με την δεδομένη ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ της πλειοψηφίας του Σωματείου μας (ανάμεσα σε τόσα άλλα)είναι και αυτό της ανάθεσης σε ιδιώτες της φύλαξης των διαβάσεων.
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι αν η Ομοσπονδία δεν έκανε τίποτα, θα έκανε το Σωματείο. Αυτή η απόφαση είχε ληφθεί σε συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου.
Εμείς ρωτάμε. 
Το προσωπικό στις διαβάσεις είναι εκπαιδευμένο κατάλληλα, είναι πιστοποιημένο, γνωρίζει τι πρέπει να πράξει σε περίπτωση ατυχήματος; 
Προς Θεού δεν καταφερόμαστε εναντίον όσων εργάζονται - κάτω απο ιδιαίτερα επαχθείς όρους εργασίας- στους εργολάβους. 
Ενάντια στην πολιτική των παραχωρήσεων έργου σε ιδιώτες καταφερόμαστε.
Προσλήψεις μονίμου προσωπικού ζητάμε ΤΩΡΑ.
Καταφερόμαστε ενάντια σε μια πλειοψηφία που τα έχει δώσει ΟΛΑ και το προσωπικό έλξης, οι μηχανοδηγοί που μοχθούν καθημερινά διατρέχουν τεράστιους κινδύνους.
Είπαμε και προχτές ότι δεν περιμένουμε ΤΙΠΟΤΑ απο αυτήν την πλειοψηφία πλέον.
Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να τους θυμίζουμε τα τραγικά τους λάθη.
Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τους απερχόμενους επαγγελματίες συνδικαλιστές των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ, αλλά τα προβλήματα που αφήνουν φεύγοντας (δραπετεύοντας καλύτερα) είναι τεράστια....

Το στέκι της Έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Στο στέκι έχουμε καταγγελία - ΒΟΜΒΑ για τον ρόλο της ηγεσίας του Σωματείου σε υπόθεση που πήγε να βάλει βόμβα στα θεμέλια της έλξης.
Η καταγγελία είναι ΕΠΩΝΥΜΗ και αποκαλύπτει πως οι επαγγελματίες συνδικαλιστές λειτούργησαν σε  συγκεκριμένη περίπτωση  και πως μετά ....τα γύρισαν τρομοκρατημένοι κατηγορώντας μάλιστα άδικα ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ για τις τραγικές τους πράξεις.
Όπως μας μεταφέρθηκε απο μέλος του ΔΣ του Σωματείου, το θέμα θα τεθεί στο επόμενο ΔΣ και μετά θα δημοσιευτεί και στο στέκι.
Γιατί είναι καιρός να μάθουν ΟΛΟΙ οι μηχανοδηγοί το ότι όσα φαντάζονται για τα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη τους ΧΡΟΝΙΑ , είναι μια θλιβερή πραγματικότητα και όχι αποκύημα της φαντασίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου