Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Είδηση ΣΟΚ : Θα χαθούν τα χρήματα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ!!!!!

Πραγματικά νοιώθουμε αηδία. Και μόνο. Αν είναι δυνατόν εργαζόμενοι να υποστηρίζουν ότι κεφάλαια που ανήκουν σε Δημόσια Εταιρεία, δηλαδή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα χαθούν επειδή δόθηκε εντολή να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος !!! Προφανώς αυτοί που
μεταδίδουν για  πολιτικά και συνδικαλιστικά οφέλη τέτοιες κινδυνολογίες,είναι τουλάχιστο ημιμαθείς ή έχουν κάποιο μπάρμπα στις τράπεζες που έχει τοποθετημένα τα κεφάλαια της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Εκτός αν θέλουν να μας πείσουν ότι αν..... χρεοκοπήσει η χώρα, τα κεφάλαια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα είναι τοποθετημένα σε κάποια άλλη Τράπεζα θα είναι εξασφαλισμένα και θα τα μοιραστούμε οι εργαζόμενοι.

Πρόκειται φυσικά για τα ίδια πρόσωπα που το 2012 στήριξαν το PSI , την ελεγχόμενη δηλαδή χρεωκοπία που επέβαλε η Κυβέρνηση Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ )στην Ελλάδα.Θυμίζουμε ότι απο εκείνη την απόφαση το ΤΕΑΥΤΕΚΩ έχασε πάνω απο 40 εκατομμύρια Ευρώ σε ένα βράδυ, χρήματα που αποτελούσαν ασφαλιστικές εισφορές σιδηροδρομικών επί δεκαετίες και σήμερα πάνω απο 700 συνάδελφοι περιμένουν να πάρουν το εφάπαξ τους επειδή τα αποθεματικά έγιναν ομόλογα Τρίτη βράδυ και  κουρεύτηκαν Τετάρτη πρωί ! 
Τονίζουμε ότι αυτή η απόφαση αποτελεί συνήθη πρακτική στην Ε.Ε.
Η πρακτική μεταφοράς των διαθεσίμων από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης σε κεντρικούς λογαριασμούς ισχύει σε Ολλανδία και Αγγλία και έχει να κάνει με την καλύτερη διαχείριση των χρημάτων των οργανισμών.

Σημειώνεται πως με τις πράξεις πώλησης τίτλων διαχείρισης του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία επαναγοράς (repos) οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης κερδίζουν επιτόκιο 2,5%, όταν οι εμπορικές τράπεζες τους παρέχουν επιτόκιο 1% περίπου.

Πραγματικά λοιπόν, πρόκειται για μια λυσσώδη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σαν όλες τις άλλες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Ποια είναι αυτή κατά την άποψη μας ;

Η  πραγματικότητα είναι ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι μια κίνηση βαθιά αντιδημοκρατική καθώς και ότι τα χρήματα μιας ΔΗΜΟΣΙΑΣ εταιρείας παραμένουν απλά σε λογαριασμό μιας άλλης Τράπεζας ( με καλύτερο μάλιστα επιτόκιο).Τα χρήματα ανήκουν στο Δημόσιο, που αποφασίζει που θα τα έχει τοποθετημένα.

Εμείς θυμόμαστε και την πρόταση του συναδέλφου Λεβέντη Θανάση για την διαχείριση των αποθεματικών του ΟΣΕ και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος.
Στους Σαμαροφύλακες του σιδηροδρόμου, ευχόμαστε περαστικά απο καρδιάς.
Ακόμα δεν έχουν κατανοήσει ότι ούτε η χώρα πρόκειται να χρεοκοπήσει, ούτε νέα μέτρα πρόκειται να παρθούν σε βάρος των εργαζομένων.

Και  αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά ότι κάνουν ότι μπορούν για να στηρίξουν το απερχόμενο σύστημα που οδήγησε την χώρα στην καταστροφή , στην φτωχοποίηση,στην αύξηση της ανεργίας στο 27%  και σε πόσα άλλα δεινά . 

Το στέκι της έλξης 

1 σχόλιο:

  1. Μήπως τυχόν κάποιοι ζουν σε άλλη χώρα;;; Ξέρετε ότι από το 2011 και μετά σε ιδιωτικές επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι -θύματα του μνημονίου- όταν πληρώνονταν, μετά από μήνες αναμονή, ζούσαν και ζουν με το καθημερινό άγχος της επόμενης μέρας;;;
    Η μη πληρωμή δε, δεδουλευμένων συνεχίζεται με ταχύτατους και αυξανόμενους ρυθμούς στον ιδιωτικό τομέα!

    Γνωρίζουν οι υπέρμαχοι του ανθελληνικού μνημονίου ότι χάθηκαν ζωές και μια νέα γενιά με πτυχία και μεταπτυχιακά ζει στην ανασφάλεια και την ανεργία;;;

    Φυσικά με τον Παπακωνσταντίνου να είναι ελεύθερος με αναστολή και άλλα πολιτικά πρόσωπα ελεύθερα, που έπρεπε να είναι φυλακή-ήδη- κάποιοι γελούν και χαίρονται γιατί νομίζουν ότι η τιμωρία δεν τους αγγίζει! χωρίς να γνωρίζουν-προφανώς-το ρητό "μηδένα πριν του τέλους μακάριζε"!!

    Ομως....αν τελικά δούμε να γίνεται πράξη η απόφαση για τα αποθεματικά των Δήμων, ελπίζω η κυβέρνηση να βρεί από αλλού πόρους, δεν θα έρθει και η συντέλεια του κόσμου!!! Αρκετά ''έφαγαν" τόσα χρόνια και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εξω υπάρχουν οικογένειες που υποφέρουν.

    Σαφώς όμως ο,τιδήποτε γίνεται με Π.Ν.Π είναι αντισυμβατικό και απέχει από τις προεκλογικές δεσμεύσεις!!!

    Οσο για τα αποθεματικά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ας μας απαντήσουν όσοι νοιάζονται τόσο πολύ για τα χρήματα αυτά: που ήταν όταν διαχωρίζονταν ο ΟΣΕ σε εταιρείες και από το 2010 επί Γ.Α.Π και μετά ΣαμαροΒενιζέλου οι εργαζόμενοι μπήκαμε σε κυκεώνα;;;
    Να σας πω: Ολοι κοίταξαν την βόλεψή τους και την βόλεψη των δικών τους ανθρώπων!!

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή