Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Οι εργαζόμενοι στα κυλικεία ζητούν με εξώδικο απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μην αποδώσει οφειλές προς τον ιδιώτη εργολάβο

ΔΙΚΑΙΑ τα αιτήματα των συναδέλφων μας! Δημοσιεύουμε το εξώδικο : 
Το Διοικητικό  Συμβούλιο της ΣΕΚΚΑΣ, σε συνεδρίασή του στις 7-2-2015, είχε αποφασίσει να προβεί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που ο εργοδότης δεν ικανοποιούσε τα αιτήματα που του είχαμε θέσει και τα οποία ήταν:

1. Να μας παραδώσει τις συμβάσεις εργασίας μας.
2. Να μας απασχολεί σύμφωνα με τις συμβάσεις εργασίας μας όσον αφορά τον χρόνο απασχόλησής μας και τις ημέρες αργίας μας.
3. Να μας επικολλεί πλήρη ένσημα στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα (ΙΚΑ), που αρμόζουν στην πλήρη απασχόλησή μας.
4. Να μας καταβάλλει το επίδομα αδείας 2014 και τη διαφορά του Δώρου Πάσχα 2014
5. Δεδουλευμένα Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2014 και Ιανουαρίου 2015.

Τα δίκαια αυτά αιτήματά μας κοινοποιήσαμε και στην «ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ» 

Στις 9-2-2015 κοινοποιήσαμε προς την εργοδότη μας επιστολή που συντάχθηκε από το ΔΣ της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης στις 7.2.2015 και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 7 στην οποία αναφέραμε τα ανωτέρω αιτήματά μας στην εργοδότη μας.

Την αμέσως ανωτέρω επιστολή κοινοποιήσαμε και στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Τραινοσε Μεταφορές - Μεταφορικές Υπηρεσίες Επιβατών και Φορτίου ΑΕ» στις 9.2.2015.

Στις 11.2.2015 εστάλη η με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΙΕΠΜΕ/2724189 επιστολή της «Τραινοσε Μεταφορές - Μεταφορικές Υπηρεσίες Επιβατών και Φορτίου ΑΕ» στην εργοδότη μας με κοινοποίηση και στην συνδικαλιστική μας οργάνωση.

Σε αυτήν την επιστολή δινόταν προθεσμία στην εργοδότη μέχρι τις 18.2.2015 να αποστείλει επιστολή με τις υπογραφές μας, στην οποία να δηλώνουμε υπέυθυνα ότι μας έχουν καταβληθεί όλοι οι μισθοί, επιδόματα και δώρα μέχρι και τον Ιανουάριο 2015.

Επίσης στην ίδια επιστολή θα έπρεπε να αναφέρει ότι μας έχουν καταβληθεί όλες οι ασφαλιστικές μας εισφορές από τον Νοέμβριο του 2010 έως και τον Δεκέμβριο του 2015 αλλά και ότι εργαζόμαστε σύμφωνα με τα ωράρια των συμβάσεων εργασίας μας.

Την επιστολή αυτή ουδέποτε απέστειλε η εργοδότης μας διότι ουδέποτε τήρησε τις εργοδοτικές της υποχρεώσεις.

Μετά τα ανωτέρω, συνεδρίασε στις 24.2.2015 το ΔΣ της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης και

ΑΦΟΥ ΕΛΑΒΕ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ:

1. Το γεγονός ότι ο εργοδότης μας ούτε μας έχει παραδώσει τις συμβάσεις εργασίας μας, ούτε τους ανωτέρω μισθούς μας έχει καταβάλλει, ούτε τις προσήκουσες ασφαλιστικές εισφορές, αλλά ούτε και μας απασχολεί σύμφωνα με το ωράριο που προκύπτει από τις συμβάσεις εργασίας μας.
2. Το γεγονός ότι η εργοδότης κωφεύγει επιδεικτικά στα αιτήματά μας.
προκήρυξε απεργία για την 2α και 3η Μαρτίου 2015, όπως και έγινε.

Η εργοδότης μας, αντί να προσπαθήσει να έρθει σε μία συμφωνία μαζί μας, προσπάθησε με αγωγή της ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης να “βγάλει” την απεργία μας παράνομη και καταχρηστική, για λόγους μεταξύ των οποίων και ότι τάχα δεν είχαμε προνοήσει για προσωπικό ασφαλείας.

Εμείς όμως, πάντα σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ – την οποία και ευχαριστούμε για την αμέριστη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά μας – είχα λάβει πρόνοια για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Αυτό και αποδείχθηκε σε όλη την αποδεικτική διαδικασία της εκδίκασης της ανωτέρω αγωγής της, η οποία απορρίφθηκε τελικά και έτσι η απεργία μας κρίθηκε απολύτως νόμιμη και δικαιολογημένη.

Παρόλα αυτά η εργοδότης μας κώφευσε στα δίκαια αιτήματά μας και επομένως σήμερα οφείλει:

1. Να μας παραδώσει τις συμβάσεις εργασίας μας.
2. Να μας απασχολεί σύμφωνα με τις συμβάσεις εργασίας μας όσον αφορά τον χρόνο απασχόλησής μας και τις ημέρες αργίας μας.
3. Να μας επικολλεί πλήρη ένσημα στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα (ΙΚΑ), που αρμόζουν στην πλήρη απασχόλησή μας.
4. Να καταβάλλει (σε όσους οφείλει) το επίδομα αδείας 2014 
5. Να καταβάλλει τη διαφορά του Δώρου Πάσχα 2014
6. Να καταβάλλει τα δεδουλευμένα Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2014 και Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2015.


Γίνεται μνεία της παραγράφου 5 του άρθρου 68 Ν. 3863/2010 (ΦΕΚ 115/Α/15-7-2010) που ορίζει κατά λέξη ότι:
«Οταν οι υπηρεσίες ή οι επιτροπές παρακολούθησης καλής εκτέλεσης του έργου του αποδέκτη των υπηρεσιών διαπιστώνουν παραβάσεις των όρων του παρόντος άρθρου κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου, η σύμβαση καταγγέλλεται από την αναθέτουσα αρχή. Οταν οι παραβάσεις διαπιστώνονται κατά την παραλαβή του έργου, τα δικαιώματα που απορρέουν από τη σύμβαση δεν ικανοποιούνται, καταβάλλονται, όμως, από τον αποδέκτη των υπηρεσιών οι αποδοχές στους εργαζομένους και αποδίδονται οι ασφαλιστικές τους εισφορές.».

Επειδή η εργοδότης μας αποδεδειγμένα και κατ’ εξακολούθηση παραβαίνει κατάφωρα τα εργατικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ:

Σας καλούμε: 

1. να μην της αποδώσετε τα οφειλόμενα της σύμβασής της κατά το μέρος που αφορούν στις ανωτέρω αξιώσεις μας.

2. να μην τηςαποδώσετετην εγγυητική επιστολή που έχει τυχόν καταβάλλει για την καλή εκτέλεση του έργου κατά το μέρος που αφορά στις ανωτέρω αξιώσεις μας.

Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα όπου απευθύνεται προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην επιδοτήρια έκθεσή του.


Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου