Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Δελτίο Τύπου απο Δίκτυο Σιδηροδρομικών για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο με αφορμή τον Προαστιακό Αθήνας

Τις  4 τελευταίες μέρες χιλιάδες επιβατών και συμπολιτών μας βιώνουν μέσα στις μέρες του Πάσχα- και για ακόμη μια φορά- απίστευτη ταλαιπωρία στον Προαστιακό Αθηνών ,εξαιτίας μιας βλάβης που παρουσιάστηκε σε 30 μέτρα γραμμής ηλεκτροκίνησης. Χρειάζονται 4 μέρες  για να λυθεί το τέρας της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας μεταξύ των 5 θυγατρικών, 5 Διοικήσεων και δεκάδων Διευθυντών και Διευθύνσεων για το ποιος , που και πότε θα επισκευάσει μια απλή βλάβη!  
Την ίδια ώρα το προσωπικό αιχμής – όσο έχει απομείνει- παρότι
εργάζεται με απίστευτη αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, αντιμετωπίζει προπηλακισμούς από εξαγριωμένους επιβάτες μέσα στα τρένα.

Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών έχει επανειλημμένα αναφερθεί τα τελευταία 5 χρόνια  στις καταστροφικές συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής στον σιδηρόδρομο. Πίσω από την ψευδεπιγραφή των «κερδοφόρων» χρήσεων και της εξυγίανσης των σιδηροδρομικών εταιρειών, κρύβονται οι χιλιάδες μετατάξεις σιδηροδρομικών που αποψίλωσαν το μέσο από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, τα συνεχή ατυχήματα λόγω ελλιπούς συντήρησης (με ποιο πρόσφατο αυτό στην Ειδομένη που αποδόμησε  το δήθεν success story ),η τεράστια μείωση (μέχρι και 60%) αποδοχών μας,η ανάθεση εργολαβιών ακόμα και για την έκδοση εισιτηρίων  που άφησαν τους σταθμούς χωρίς έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό. Στόχος της πολιτικής αυτής ήταν η απαξίωση και η ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου μέσω του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ.

2  μήνες μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει και η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει θέτοντας σε κίνδυνο την καθημερινή λειτουργία του μέσου. 
Οι Διοικήσεις  των εταιρειών στον Όμιλο, παρακολουθούν με αμηχανία τα αποτελέσματα των πολιτικών που σχεδίασαν και υπηρέτησαν φανατικά και προβάλουν ως φτηνή δικαιολογία  για την κατάσταση την απουσία  σαφής πολιτικής εντολής για το μέλλον τους.
Η ανάγκη για ΕΝΙΑΙΟ – ΔΗΜΟΣΙΟ και σύγχρονο σιδηρόδρομο προβάλει ποιο επιτακτική από ποτέ.

Καλούμε την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών να δώσει ΑΜΕΣΑ και έμπρακτα τέλος στην απαξίωση του σιδηροδρόμου. 

1 σχόλιο:

  1. Διαχρονικά προβλήματα που δεν επιλύθηκαν ποτέ γιατί ούτε ο σχεδιασμός ήταν σωστός ούτε υπήρχε πρόληψη!!!

    Κραυγή αγωνίας από την κοινωνία, γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν άκουγαν ποτέ τα αιτήματα των πολιτών!!!!

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή