Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Πούτιν: Το ενδιαφέρον της Ρωσίας εστιάζεται σε λιμάνια, υποδομές και ενέργεια

Το ενδιαφέρον της Ρωσίας για τον ελληνικό τομέα των υποδομών, λιμένων, αγωγών και ενεργειακών πόρων εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχε, στο Κρεμλίνο, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο Πούτιν επιβεβαίωσε το ρωσικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά λιμάνια και τις υποδομές, όπως και για τον ενεργειακό τομέα, ενώ δήλωσε
«παρών» σε ενδεχόμενες ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιρειών, λέγοντας ότι «αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να προωθήσει ιδιωτικοποιήσεις, είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε».

Πέραν αυτού, ο Πούτιν σημείωσε ότι οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι (RDZ) διεξάγουν διαπραγματεύσεις για τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα που ασκεί ανεξάρτητη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, δίνοντας μια σαφής απάντηση στις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων αναφορικά με τα όσα έχουν δημοσιευθεί στον τύπο για το ταξίδι του στη Μόσχα.

Η Ελλάδα, συνέχισε ο πρωθυπουργός, αξιοποιεί τον γεωπολιτικό της ρόλο προς όφελος των Ελλήνων πολιτών στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που απορρέουν από την συμμετοχή της στους διεθνείς οργανισμούς. 

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι «μπορούμε να φέρουμε την άνοιξη στις ελληνορωσικές σχέσεις» που ήταν σε ύφεση τα τελευταία χρόνια. Είπε δε ότι στο πλαίσιο της ανάπτυξης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων συζήτησε την δημιουργία αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τα τουρκικά σύνορα στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου