Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Δελτίο Τύπου ΠΕΣΟΣΕ για τα προβλήματα στον Προαστιακό Αθήνας

Η συνειδητή επιλογή πολιτικού σχεδιασμού διάλυσης του σιδηροδρόμου, παρόλο που αποτελεί  βασικό παραγωγικό μοχλό για την ανάπτυξη της χώρας, έχει φέρει τον σιδηρόδρομο σε οριακό επίπεδο λειτουργίας.
 Οι εργαζόμενοι, χρόνια τώρα,   αγωνίζονται με καθημερινές δράσεις, παρεμβάσεις, δραματικές εκκλήσεις και   έχουν αντιταχθεί
 στις  αντισιδηροδρομικές  πολιτικές  και τις  συνέπειες  της σιδηροδρομικής ‘’διάσπασης   εταιριών και προσωπικού’’’ από την ενιαία σιδηροδρομική σύνθεση. 
Για   τον Γολγοθά των επιβατών και των εργαζομένων τις τελευταίες τέσσερις  ημέρες στον προαστιακό Αθηνών ( Αεροδρόμιο –Κιάτο)  δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία  για τους υπευθύνους.
Αντιθέτως, οι εργαζόμενοι χωρίς να περιμένουν  τον από μηχανής θεό,   καθημερινά θεμελιώνουν τον σιδηρόδρομο στα κράσπεδα των σταθμών, των χειριστηρίων, των τηλεδιοίκηση  και σ΄όλα  τα χαρακώματα των μαχών, περιφρουρώντας την ασφάλεια και την ομαλότητα της λειτουργίας του οργανισμού.
Αν  και δεν ευθύνονται για αυτά τα προβλήματα, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και  υπερβαίνουν εαυτόν  για την εξυπηρέτηση των επιβατών.
Απευθυνόμαστε  στην πολιτεία και σε κάθε  αρμόδιο για άμεση λήψη μέτρων με  υιοθέτηση των προτάσεων  του συνδικαλιστικού κινήματος για την επιβίωση του σιδηροδρόμου. 
Καλούμε  την ΠΟΣ ,τα σωματεία ,τους εργαζόμενους, φορείς και πολίτες μαζί να δημιουργήσουμε κοινωνικό μέτωπο και  να  αναλάβουμε δράση για  την διάσωση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου.
Για να μην βλέπουμε τον σιδηρόδρομο σε  αναμνηστικές σειρές γραμματοσήμων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου