Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου- Ενδιαφέρον για τον σιδηρόδρομο

Ενδιαφέρον και για τους σιδηροδρομικούς. Συνεχίζει να εκπληρώνει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της η Κυβέρνηση. 
Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει ότι πριν από την επιστροφή των απολυμένων και διαθέσιμων, θα προηγηθεί εθελοντική κινητικότητα, μέσω της οποίας οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες με άμεσες ανάγκες σε προσωπικό.

Επίσης, επανασυστήνονται οι κλάδοι των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης, των πανεπιστημιακών υπαλλήλων και των σχολικών φυλάκων που καταργήθηκαν. Για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας προβλέπεται η εθελοντική επιστροφή στους ΟΤΑ, όσων υπηρετούν σήμερα στην ΕΛΑΣ, ενώ θα παραμείνουν όσοι μετακινήθηκαν στα σωφρονιστικά καταστήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης των υπαλλήλων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, μετατρέπονται σε οργανικές θέσεις μόνιμων υπαλλήλων, ενώ θα προσληφθούν και οι αδιόριστοι του ΑΣΕΠ, αφού προηγουμένως υπάρξει μία διαδικασία κινητικότητας, ως κίνητρο για να ενισχυθούν υπηρεσίες με μεγάλες ελλείψεις.

Επιπλέον, προβλέπει την κατάργηση της υποχρεωτικής αργίας στο δημόσιο για πειθαρχικά παραπτώματα, την κατάργηση της υποχρεωτικής επιστράτευσης κ.α., «στο πλαίσιο του εκδημοκρατισμού στο δημόσιο».

Παράλληλα, προβλέπεται το θεσμικό πλαίσιο για την πιλοτική εφαρμογή της Κάρτας του Πολίτη, μόνο για το πρόγραμμα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου