Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

H ΠΟΣ ζητά συγγνώμη από τους επιβάτες, λόγω της ταλαιπωρίας στον Προαστιακό

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από όλο το επιβατικό κοινό, που ταλαιπωρείται μέρες τώρα με τον Προαστιακό σιδηρόδρομο της Αθήνας, αφού ούτε οι διοικήσεις των σιδηροδρομικών εταιρειών, ούτε το αρμόδιο υπουργείο δεν μπήκαν στον κόπο να το κάνουν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας.



«Είχαμε επισημάνει πολύ καιρό τώρα προς κάθε κατεύθυνση για τα λειτουργικά προβλήματα των σιδηροδρομικών εταιρειών. Κάποιοι επέμεναν να κάνουν ότι δεν καταλάβαιναν. Η βλάβη σε τριάντα μέτρα δικτύου ήρθε για να τους τιμωρήσει με τον χειρότερο τρόπο. Όταν η Π.Ο.Σ. επέμενε και επιμένει για ενιαίο σιδηρόδρομο έλεγαν ότι η συνθηματολογούμε.

Όταν η Π.Ο.Σ. ζητούσε να μην εφαρμοστεί ο νόμος 3891 που διέλυε συρρίκνωνε τον σιδηρόδρομο και αποδυνάμωνε το έμψυχο υλικό με τις τυφλές μετατάξεις, έλεγαν ότι ενδιαφερόμαστε για τα συμφέροντά μας.

Σήμερα, όταν επικρατεί  διοικητικό αλαλούμ μεταξύ των σιδηροδρομικών εταιρειών, όταν οι εταιρείες αδυνατούν να συνεννοηθούν ακόμη και στα απλά ζητήματα, τότε εμείς λέμε ότι η ενοποίηση όλων των σιδηροδρομικών εταιρειών είναι αναγκαιότητα. 

Καλούμε τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να συναντηθεί άμεσα με την Ομοσπονδία μας προκειμένου να εκθέσουμε την κατάσταση που επικρατεί στον σιδηρόδρομο.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η ταλαιπωρία του κόσμου είναι τεράστια και δικαιολογημένη. Η ηγεσία του Υπουργείου πρέπει να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες για να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον σιδηρόδρομο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με δυο μετεπιβιβάσεις

Η κυκλοφορία σε τμήμα της γραμμής του Προαστιακού από το Κιάτο έως το Αεροδρόμιο εκτελείται με ντιζελοκίνητους συρμούς, τύπου RAILBUS, λόγω τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στην ηλεκτροκίνηση, στο ύψος του σταθμού ΣΚΑ – Αχαρναί.

Ως συνέπεια του προβλήματος που έχει σημειωθεί, οι επιβάτες που μετακινούνται με τον Προαστιακό στο τμήμα Κιάτο – Αεροδρόμιο και αντίστροφα, πραγματοποιούν δύο μετεπιβιβάσεις, από ηλεκτροκίνητους σε ντιζελοκίνητους συρμούς, στους σταθμούς Ασπροπύργου και Μεταμόρφωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου