Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

158 υποψήφιοι , 305 ψηφοφόροι ! Εκτιμήσεις απο το στέκι της έλξης

Πραγματικά εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σε αυτές τις εκλογές του Σωματείου μας,158 συνάδελφοι μηχανοδηγοί θέτουν τους εατούς τους στην κρίση του εκλογικού Σώματος.
Πρόκειται ασφαλώς για μια τακτική που ακολουθούν οι παρατάξεις για να δείξουν την δυναμική τους. Βλέποντας τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι η μάχη για την πρωτιά θα δοθεί μεταξύ των 
Νέα Έλξη - Αναγέννηση (ΔΑΚΕ) και της +ΣυνΕξέλιξης. 


Η μάχη αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες ωστόσο μερικά χρήσιμα συμπεράσματα μπορούν να βγουν απο την ανθρωπογεωγραφία των ψηφοδελτίων.Αναλυτικότερα 

Η Νέα Έλξη (ΔΑΚΕ)  αντλεί την δύναμη της απο το μηχανοστάσιο του ΜΑΙ,έχοντας 32 υποψήφιους απο το κεντρικό μηχανοστάσιο. Επίσης η εμφανής  αγωνία της παράταξης για να παρουσιάσει μεγάλο ψηφοδέλτιο (απο τους 76 υποψηφίους το 2012 φέτος έχει 60) ,φαίνεται απο την  παρουσία 10 μηχανοστασιαρχών σε αυτό.(ή μηχανοδηγών που εκτελούν χρέη μηχανοστασιάρχη). Σημειώνουμε φυσικά και την παρουσία 8 βοηθών στο ψηφοδέλτιο.
1 υποψηφιότητα στην Πάτρα, 1 στην Δράμα, 1 στο Λειανοκλάδι, 2 στο Βόλο, 3 στην Λάρισα, 4 στο Κιάτο και 16 στο ΜΘ ολοκληρώνουν το παζλ των υποψηφιοτήτων. 

Εμφανώς ενισχυμένη η +ΣυνΕξέλιξη, που προέκυψε  απο την ένωση 3 παρατάξεων,αφού έχει   τις περισσότερες υποψηφιότητες, είναι η μοναδική παράταξη που έχει υποψηφίους σε όλα τα μηχανοστάσια , ενώ το ψηφοδέλτιο της περιλαμβάνει και υποψηφιότητες συναδέλφων που αποχώρησαν απο ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ θέλοντας επιτέλους να υπάρξει μια αλλαγή στο συσχετισμό δυνάμεων  στο Σωματείο των μηχανοδηγών.Σημειώνουμε φυσικά και τις υποψηφιότητες απο τον χώρο της ΑΣΚΕ που ενισχύουν την πολυσυλεκτικότητα της νέας συνδικαλιστικής παράταξης, ενώ και 2 βοηθοί μηχανοδηγού συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια.
Συνολικά η +ΣυνΕξέλιξη έχει 1 υποψήφιο στην Αλεξανδρούπολη, 4 στην Δράμα, 2 στην Λάρισα, 1 στον Βόλο, 1 στο Λειανοκλάδι , 4 στην Πάτρα , 4 στο Κιάτο , 21 απο το ΜΘ και 28 στο ΜΑΙ.

Εμφανώς αποδυναμωμένη η Δημοκρατική Συμπαράταξη(ΠΑΣΚ) που έχει 22 υποψηφίους. Το 2012 είχε λάβει 98 ψήφους και την 2η θέση στις εκλογές του Σωματείου μας.
Εντύπωση σε αρκετούς μηχανοδηγούς- όχι σε εμάς που την θεωρούσαμε δεδομένη - προκάλεσε η υποψηφιότητα του Νώντα Θεοδωρόπουλου που  υποτίθεται πως θα συνταξιοδοτούνταν το επόμενο διάστημα, ενώ πλέον διεκδικεί την έδρα του αντιπροσώπου στην ΠΟΣ για το συνέδριο του Οκτωβρίου το 2016!
4 υποψήφιοι στο Λειανοκλάδι , 7 στο ΜΑΙ , 1 στην Δράμα, 1 στην Αλεξανδρούπολη, 2 στην Πάτρα, 1 στον Πύργο και 6 στο ΜΘ συνθέτουν το παζλ του ψηφοδελτίου.
Εμφανής και εδώ η προσπάθεια για να "γεμίσει" το ψηφοδέλτιο αφού 5 μηχανοστασιάρχες κατεβαίνουν ως υποψήφιοι. Χαρακτηριστική η περίπτωση του κ. Καπετανάκη,επικεφαλή του ΜΑΙ, που δεν έχει εμφανιστεί σε καμία συνέλευση τα τελευταία για να ακούσει τα προβλήματα των μηχανοδηγών. αλλά κατεβαίνει υποψήφιος για να ...τα λύσει!!!!
Εκτιμούμε ότι η ΠΑΣΚ στο νήμα θα καταφέρει να εκλέξει 2 μέλη στο ΔΣ (απο τα 3 σημερινά-εξαρτάται απο το εκλογικό μέτρο), ενώ η μάχη της δίνεται για τον 2ο αντιπρόσωπο στην ΠΟΣ. Αυτή ίσως είναι και η τελευταία φορά που η ΠΑΣΚ εμφανίζεται στον χώρο των μηχανοδηγών, αφού δεν υπάρχει στα ψηφοδέλτια της κανένας νέος μηχανοδηγός ή βοηθός.

Οι συνταξιοδοτήσεις έπληξαν καίρια την ΑΣΚΕ. Η συνταξιοδότηση του Ζαφείρη Βελλή επέφερε σαφές πλήγμα στην εκλογική της δύναμη κάτι που είναι και εμφανές στο ψηφοδέλτιο της ιστορικής παράταξης. 
Το "νέο" αίμα που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο της ΑΣΚΕ, δεν καταφέρνει να συσπειρώσει μηχανοδηγούς στο ΜΑΙ όπου μόνο 3 είναι οι υποψήφιοι , 2 στην Πάτρα, 2 στο ΜΘ , 1 στην Λάρισα και 1 στον Βόλο.
Το αν θα καταφέρει  η ΑΣΚΕ να εκλέξει έδρα στο ΔΣ ή στην ΠΟΣ θα εξαρτηθεί- σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας - στην 3η κατανομή και στα υπόλοιπα των άλλων παρατάξεων. (Θυμίζουμε ότι και στις εκλογές της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνέβη το ίδιο με το ΠΑΜΕ να μην καταφέρνει τελικά να εκλέξει αντιπρόσωπο και μέλος στο ΔΣ).

Με λίγα λόγια ,  μάχη θα δοθεί για την πρώτη θέση στο Σωματείο (με την +ΣυνΕξέλιξη να έχει το προβάδισμα αυτήν την στιγμή) , η ΠΑΣΚ θα προσπαθήσει να εκλέξει τον 2ο αντιπρόσωπο στην ΠΟΣ -έχοντας ως δεδομένη την 3η θέση- ενώ η ΑΣΚΕ  ελπίζει στα υπόλοιπα και την 3η κατανομή.

Εμείς ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία και όπως και το 2012 το στέκι της έλξης θα καλύψει τις εκλογές της ΠΕΠΕ, αντικειμενικά και δημοσιεύοντας όλες τις ανακοινώσεις των παρατάξεων.








2 σχόλια:

  1. Ο ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΘΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΤΟ 2017!!!!!
    ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙ-ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΑΡΧΕς ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ 2019!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαρακτηριστική η περίπτωση του κ. Καπετανάκη,επικεφαλή του ΜΑΙ, που δεν έχει εμφανιστεί σε καμία συνέλευση τα τελευταία για να ακούσει τα προβλήματα των μηχανοδηγών. αλλά κατεβαίνει υποψήφιος για να ...τα λύσει!!!! ρε συναδελφοι αυτος ανεκαθεν την παρτυ του κοιταγε ξερετε ποσους πηδηξε για να γινει μηχανοστασιαρχης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή