Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Γερμανία: Παραλύει ο σιδηρόδρομος, λόγω απεργίας των μηχανοδηγών

Παραμιλάει η Διοίκηση της DB.... Εμείς τους προτείνουμε να πάρουν μεταγραφή τους δικούς μας συνδικαλιστές,τα δέχονται όλα και δεν λένε όχι !Το συνδικάτο των μηχανοδηγών των τρένων στη Γερμανία (GDL) ξεκινά επταήμερη απεργία, η οποία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα με τους εμπορευματικούς συρμούς και θα κλιμακωθεί την Τρίτη με τους επιβατικούς, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διένεξης με τη διοίκηση της Deutsche Bahn για τις αυξήσεις, αλλά και το ποιες κατηγορίες εργαζομένων δικαιούται να εκπροσωπεί.

Η απεργία -η όγδοη κατά σειρά εξαιτίας της διένεξης- ξεκινά στις
15:00 (16:00 ώρα Ελλάδας) για τους εμπορευματικούς συρμούς και στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης (03:00 ώρα Ελλάδας) για τους επιβατικούς συρμούς.


Η απεργιακή κινητοποίηση θα διαρκέσει έως τις 09:00 την Κυριακή 10 Μαΐου, σύμφωνα με το GDL.

Το συνδικάτο ζητεί αυξήσεις 5% και τη μείωση της εργάσιμης εβδομάδας στις 37 ώρες από τις 39. 
Ακόμη, θέλει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι συνοδοί.

«Το GDL δεν έχει καμία άλλη επιλογή πέραν του να καλέσει τα μέλη του σε απεργία» επισήμανε σε γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής του Κλάους Βεζέλσκι. Το συνδικάτο αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σε συνέντευξη Τύπου που πρόκειται να δώσει αργότερα σήμερα.

Επληξαν επιβάτες και βιομηχανίες

Η διοίκηση της DB ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «η απεργία αυτή είναι εντελώς ανάρμοστη και ξεπερνά τα εσκαμμένα... Το συνδικάτο GDL πρόκειται να καταφέρει τεράστιο πλήγμα στους επιβάτες των τρένων, στην DB και στους εργαζομένους της, αλλά επίσης και στη γερμανική οικονομία».

Το συνδικάτο GDL, το οποίο εκπροσωπεί 20.000 εργαζόμενους, και η διοίκηση της DB, η οποία απασχολεί συνολικά 200.000 εργαζόμενους, αλληλοκατηγορήθηκαν για την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων η οποία οδήγησε στην κήρυξη της απεργίας.

Το συνήθως αξιόπιστο δίκτυο σιδηροδρομικών μεταφορών της Γερμανίας μεταφέρει περίπου 5,5 εκατομμύρια επιβάτες καθημερινά.

Η DB μεταφέρει επίσης σχεδόν το ένα πέμπτο των εμπορευμάτων στη Γερμανία -πάνω από 620.000 τόνους την ημέρα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου