Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ο ΟΣΕ επιμένει για προσλήψεις , η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ΕΕΣΣΤΥ που είναι ;

Το στέκι της έλξης δημοσιεύει την επιστολή της Διοίκησης του ΟΣΕ (Εκ. Επείγον) προς τον Υπουργό Οικονομίας και Υποδομών , αλλά και την Γ.Γ.Μεταφορών κ. Περκά με θέμα τις προσλήψεις προσωπικού. Η επιστολή εστάλη στις 24 Απριλίου και αναφέρεται στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ (5261/22.11.2014) για προσλήψεις προσωπικού. 730 κενές οργανικές θέσεις υπάρχουν σήμερα στον ΟΣΕ αναφέρεται στην επιστολή, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα αποχωρήσουν άλλοι 120 συνάδελφοι ! Η Διοίκηση του ΟΣΕ ζητά την ουσιαστική συνδρομή του Υπουργείου για την πρόσληψη των 162 ατόμων και παραδέχεται ότι η λειτουργία του ΟΣΕ βρίσκεται σε οριακό σημείο.
Την ίδια ώρα , καμία κίνηση απο ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ για το θέμα. Και επειδή
υπήρξε και αντιπαράθεση στις συνελεύσεις των μηχανοδηγών για τις προσλήψεις, θυμίζουμε ότι τα τελευταία 5 χρόνια η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει πάρει καμία απόφαση για προσλήψεις. Αντίθετα όπως μαθαίνουμε τις τελευταίες μέρες προσπαθεί να  εντατικοποιήσει και άλλο την εργασία των μηχανοδηγών σχεδιάζοντας νέα κυκλώματα εργασίας!


Καίρια η ευθύνη της πλειοψηφίας του Σωματείου μας , που έχει αφήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αλωνίζει και να μην πράτει τα αυτονόητα.

Όσον αφορά την ΕΕΣΣΤΥ, εκεί η Διοίκηση σκέφτεται την ....διττή εκπαίδευση και διάφορες άλλες μορφές εργασίας - εκπαίδευσης.
Την ίδια ώρα και οι τελευταίοι έμπειροι τεχνίτες αποχωρούν και οι φήμες για επαναπρόσληψη συνταξιούχων ως μοναδική λύση στο αδιέξοδο κυριαρχούν στους χώρους εργασίας.

Η απόλυτη απαξίωση.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, αυτό που αρκούσε πάντα για τα παιδιά, είναι να τα έχουν καλά με το Χρόνο!
    Και η απαξίωση τα βολεύει, καθώς και η ανάγκη!
    Σημασία έχει να μπορείς να ελέγξεις το χέρι εκείνου που έχει ορίσει ο Χρόνος την κατάλληλη στιγμή, να κρατάει την κοπίδα του επιμερισμού!
    Κάποιος που είναι σήμερα παρελθόν, ενώ νόμιζε ότι μπορεί να την κρατεί γερά στα χέρια του για να κόβει άλυτους κόμπους ...Τελικά έκοψε άλλα πράγματα!
    Η φύση όμως διδάσκει ότι, για να μπορεί κάποιος να κόβει κόμπους.., πρέπει να πάρει την κατάλληλη θέση ...Για προσέξτε λίγο, γιατί όλο το πράγμα παίζει στη λεπτομέρεια που ως συνήθως κρύβει την ουσία!

    https://www.youtube.com/watch?v=rmmmHGVli84

    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή