Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Εξώδικο της ΠΟΣ για την παράνομη μείωση του 25%

Την άμεση εφαρμογή της δικαστικής απόφασης ζητά με εξωδικο της η  ΠΟΣ προς ολους τους αρμοδιους φορεις.Διαβάζουμε

Κατόπιν εκδόσεως της υπ' αριθμ. 729/2015 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών, η οποία δικαίωσε τους προσφεύγοντες συναδέλφους μας αναφορικά με την διπλή μείωση, πέραν του ποσοστού του 25% που έχει παράνομα επιβληθεί στις αποδοχές μας, σε συνδυασμό και με την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 17ης Γενικής Συνεδρίασης της 24ης Σεπτεμβρίου 2014, επανερχόμαστε και πάλι με το πάγιο αίτημά μας να εφαρμοσθεί η συγκεκριμένη απόφαση και με αυτήν ο προβλεπόμενος τρόπος υπολογισμού των αποδοχών μας εφεξής στο σύνολο των εργαζομένων και να ρυθμιστούν τα οφειλόμενα για το παρελθόν χρονικό διάστημα.
 Τούτο αποτέλεσε και προσωπική του δέσμευση του κου Αν. Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κου Σπίρτζη απέναντί μας στο πλαίσιο της μεταξύ μας συνάντησης στα τέλη Απριλίου 2015 και για τον λόγο αυτό παρακαλούμε για τις άμεσες δικές ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος.
 Υπογραμμίζουμε την πάγια πλέον θέση της νομολογίας αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και τονίζουμε, ότι είναι τουλάχιστον λυπηρό να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός των εταιρειών με τόκους και έξοδα που είναι πλέον ή βέβαιον, ότι θα προκύψουν από την (αναγκαστική) μαζική προσφυγή στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που δεν εφαρμοσθούν ορθά οι διατάξεις των νόμων 4024/2011 και 4093/2012, όπως έχουν αυθεντικά ερμηνευθεί από τα Δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου