Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση ΠΕΣΟΣΕ για κατάληψη στην Διεύθυνση Κυκλοφορίας

Συναδέλφισσες -οι    
Μετά από 5 χρόνια  μνημονιακών πολιτικών που συρρίκνωσαν τον σιδηρόδρομο, με τις μετατάξεις που μας επέβαλαν αυτές τις πολιτικές εξαφανίζοντας σιγά-σιγά εξειδικευμένες σιδ/κές ειδικότητες (σταθμάρχες, κλειδούχους, τεχνίτες, μηχανοδηγούς, συνοδούς) και με τις Διοικήσεις να παραμένουν «ωσεί παρών»  χωρίς σχέδιο λειτουργίας και όραμα ανάπτυξης του ΟΣΕ ίσως είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που ο Σιδηρόδρομος αγκομαχά να
«διέλθει» τον δρόμο της Βιωσιμότητας. 
 Τα συστήματα Ε.Η.Σ.Α. ( Τηλεδιοίκηση –Σηματοδότηση –Τοπικού χειρισμοί) δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν θέτοντας σοβαρά ζητήματα στην ασφάλεια της κυκλοφορίας. 
Το προσωπικό του κλάδου Σταθμαρχών εργάζεται σε όλη την Σιδηροδρομική επικράτεια ακατάπαυστα σε εικοσιτετράωρο εναλλασσόμενο ωράριο χωρίς να αναπαύεται λόγω ελλείψεων, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες επιθεωρήσεις να μην μπορούν να βγάλουν  πρόγραμμα εργασίας.
 Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ΔΚ/ΥΥΚΚΝΕ/ΤΕ.ΑΘ όπου για τις 36 θέσεις εργασίας που απαιτούνται 1105 ημερομίσθια καλύπτονται από 41 Σταθμάρχες που εργάζονται 27 μέρες μηνιαίως. Επίσης και της ΔΚ/ΥΥΚΚΝΕ/ΤΕ.Λ. όπου ενισχύεται κάθε μήνα από 4-5 Σταθμάρχες αναλόγως από άλλες Επιθεωρήσεις. Να σημειωθεί εδώ η πίεση από τους αναδόχους για την εκτέλεση των εργολαβιών, όπου απαιτείται να ανοίξουν και άλλοι Σταθμοί με ότι αυτό συνεπάγεται…
Με αφορμή τα παραπάνω το Προεδρείο της ένωσής μας θεώρησε απαραίτητη την κατάληψη του γραφείου ΔΚ/ΥΣΚ/ΤΡΥΔΙΚ σήμερα 08-06-2015 ως κίνηση προειδοποίησης για να αφυπνίσει την Διοίκηση και να την θέσει προ των ευθυνών της. 
Καταγγέλλοντάς την για τις μεθοδεύσεις και τον αυταρχικό τρόπο που χρησιμοποιεί εναντίον των εργαζομένων. 

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. 
ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου