Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Με τροπολογία το Υπουργείο Εργασίας παρατείνει την μετενέργεια της ΕΣΣΕ

Δήλωση του Προέδρου της  ΓΣΕΕ για την θετική εξέλιξη.
Μετά από αίτημα που υποβάλαμε ο Υπουργός Εργασίας, μας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέθεσε τροπολογία με την οποία παρατείνεται η ισχύς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τρεις ακόμη μήνες.

Εντούτοις το ζητούμενο είναι να επαναρρυθμιστούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ.
Γι’ αυτό χαιρετίζουμε μεν την πρωτοβουλία για παράταση της ισχύος της σύμβασης, αλλά ταυτόχρονα επιμένουμε και διεκδικούμε να εφαρμοστεί η βασική προεκλογική δέσμευση, ότι οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις θα επανέλθουν και ότι  ο κατώτατος μισθός θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου