Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

3 Πρόεδροι Σωματείων στον σιδηρόδρομο λένε ΟΧΙ και εξηγούν γιατί

Με προσωπική τους επιστολή οι Πρόεδροι των Σωματείων των Σταθμαρχών,της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΠΕΠΕ(μηχανοδηγοί) τονίζουν ότι ψηφίζουν ΟΧΙ την Κυριακή καλούν τους συναδέλφους να πράξουν το ίδιο και εξηγούν τις θέσεις τους. Διαβάζουμε :
Συναδέλφισες,συνάδελφοι
Τα τελευταία 5 χρόνια όλοι  έχουμε βιώσει
την μνημονιακή βαρβαρότητα σε κάθε μορφή της καθημερινότητας μας. Μια βαρβαρότητα που επιβλήθηκε χωρίς ποτέ κανένας από εμας να ερωτηθεί αν συμφωνεί ή διαφωνεί για τις πολιτικές αυτές αναλογιζόμενος τις επιπτώσεις  στην οικογενειακή  ζωή, στις εργασιακές σχέσεις  και κυρίως στα όνειρα και τις προσδοκίες του καθενός μας για ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο και τα παιδιά του.
Μια βαρβαρότητα που εδώ και 5 χρόνια , που  στο όνομα της «δήθεν ανάπτυξης» που ΘΑ ερχόταν , έφερνε αποκλειστικά ΜΟΝΟ  νέα μέτρα για τους εργαζόμενους, μέτρα που πολλαπλασίαζαν τους άνεργους και φτωχοποιούσαν την Ελληνική Κοινωνία. Μιας ανάπτυξης που όμως δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα το μόνο αποτέλεσμα μετά από κάθε νέο μνημόνιο, ήταν ένα νέο αδιέξοδο που θα έπρεπε να λυθεί με ένα νέο… μνημόνιο.
Την προσεχή Κυριακή δίνεται η ευκαιρία σε όλους μας για πρώτη φορά, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ  να αποφασίσουμε άμεσα για το μέλλον μας, αποδεχόμενοι ή ΟΧΙ  μια νέα δέσμη μέτρων που αποδεδειγμένα θα οδηγήσουν στην εκ νέου φτωχοποίηση μας, στην περαιτέρω απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και φυσικά στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων. 
Μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας και υστερίας  από την 5η φάλαγγα του εγχώριου κατεστημένου αλλά και εκβιασμών που επιβλήθηκαν με το κλείσιμο των τραπεζών από τους δήθεν «δημοκράτες» εταίρους μας , (...επειδή κλήθηκε ένας λαός να αποφασίσει άμεσα για την μοίρα του), καλούμαστε να δώσουμε την δική μας απάντηση. 

Και όλα αυτά την ώρα που  το συνδικαλιστικό κατεστημένο για άλλη μια φορά δηλώνει παρών-απών, ξεχνώντας  τον καθοδηγητικό του ρόλο. Επιλέγοντας είτε να ταυτιστεί με την άποψη των εργοδοτών (συστράτευση ΓΣΕΕ με ΣΕΒ) είτε να σφυρίζει αδιάφορα (ΠΟΣ) προσποιούμενο πως το ερώτημα στο οποίο καλούμαστε να απαντήσουμε είναι διχαστικό.

Δικό μας χρέος είναι να υπενθυμίσουμε σε όλους τον  ρόλο των συνδικαλιστών και να πάρουμε ξεκάθαρη θέση στις εξελίξεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μαζικά την προσεχή Κυριακή να ψηφίσουν ΟΧΙ και να ανακόψουν την επίθεση που δεχόμαστε εδώ και χρόνια.

Λέμε ΟΧΙ στα μνημόνια της υποτέλειας , ΌΧΙ στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό, ΟΧΙ  στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, ΟΧΙ στην νεά μείωση μισθών και  συντάξεων, ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις, ΟΧΙ στους εκβιασμούς, ΟΧΙ στην κατάλυση της δημοκρατίας ,  ΟΧΙ στην πληρωμή του επαχθούς χρέους που αιχμαλωτίζει την χώρα για τις επόμενες δέκα γενιές.

Ο καθημερινός μας αγώνας στους χώρους εργασίας ΜΑΖΙ με ΟΛΟΥΣ εσάς για την απαλλαγή από όλες τις  νεοφιλελεύθερες πολιτικές και για ένα καλύτερο μέλλον είναι η μόνη υπόσχεση που δίνουμε, κοιτώντας ΟΛΟΥΣ στα μάτια .


Μπούρας Ανδρέας 
Κολοκοτρώνης Παναγιώτης 
Γενιδούνιας Κώστας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου