Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ιδρύεται νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ως εγγύηση για την πληρωμή της δανειακής σύμβασης

Με πυλώνα το υφιστάμενο ΤΑΙΠΕΔ, θα ιδρυθεί το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, του οποίου τα περιουσιακά στοιχεία θα αποτελούν ένα είδος εγγύησης για το νέο δάνειο από τον EFM.
Πέρα από τα ήδη γνωστά περιουσιακά στοιχεία, στο νέο Ταμείο θα εισφερθούν τα
ενεργειακά αποθέματα, η συμμετοχή του δημοσίου στις τράπεζες και η ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων.

Στις άμεσες αποκρατικοποιήσεις περιλαμβάνονται το Ελληνικό, τα περιφερειακά αεροδρόμια, ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ΕΕΣΣΤΥ.

Oι αποκρατικοποιήσεις αυτές θα προχωρήσουν, μόλις ξεκαθαρίσει το "τοπίο" στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα και βρεθεί τρόπος για την ενδιάμεση χρηματοδότηση - γέφυρα της χώρας. 
Όπως αναφέρεται στο 3ο μνημόνιο, «πολύτιμα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα μεταφερθούν σε ένα ανεξάρτητο Ταμείο, που θα μετατρέψει σε χρήμα (monetize), τα περιουσιακά στοιχεία, μέσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων.

Η νομισματοποίηση (monetization) των περιουσιακών στοιχείων θα είναι μια πηγή, ώστε να καταβληθούν οι προγραμματισμένες αποπληρωμές του νέου δανείου του ESM και για να δημιουργηθούν, κατά τη διάρκεια ισχύος του νέου δανείου, συνολικά 50 δισ. ευρώ.

Από αυτά, τα 25 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και το 50% από κάθε ευρώ που απομένει (δηλαδή 50% από τα 25 δισ. ευρώ), θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους, ως ποσοστό του ΑΕΠ, και το υπόλοιπο 50% θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις.

Το Ταμείο αυτό θα ιδρυθεί στην Ελλάδα και θα το διαχειρίζονται ελληνικές Αρχές, υπό την εποπτεία των αρμόδιων ευρωπαϊκών θεσμών. Σε συμφωνία με τους θεσμούς και με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, θα πρέπει να υιοθετηθεί νομικό πλαίσιο για να διασφαλιστούν οι διαφανείς διαδικασίες και η επαρκής τιμολόγηση της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τις αρχές και τα πρότυπα του ΟΟΣΑ για τη διαχείριση των κρατικών επιχειρήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου