Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών για το δημοψήφισμα

 Η άνοδος της Αριστεράς στην Ελλάδα στην σημερινή βαθιά καπιταλιστική κρίση της Ευρώπης έχει προκαλέσει ανησυχία στις κυρίαρχες τάξεις  της και προκαλεί φόβο η ιδέα της εξάπλωσης της αμφισβήτησης της. 

Οι εκβιασμοί, ο κρατικός έλεγχος  και η επιβολή της υποταγής ολόκληρου του έθνους καταρρέουν. Μηχανισμοί που τους διαχειρίζονται διαχρονικά άρχισαν να μην υπακούν. Η έννοια της
αμφισβητήσης δεν χωράει συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. 


Λέμε ΟΧΙ  στη προσπάθεια κατάλυσης της Λαϊκής Κυριαρχίας.
Λέμε ΟΧΙ  στον εκφυλισμό της Δημοκρατίας.
Λέμε ΟΧΙ  στα μνημόνια της φτώχειας και στη βαρβαρότητα που παράγουν.
Λέμε ΟΧΙ   στη λιτότητα.
Λέμε ΟΧΙ  στο ξεπούλημα  του εθνικού μας πλούτου και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Λέμε ΟΧΙ  στους εκβιασμούς  των δανειστών - τοκογλύφων.
Λέμε ΟΧΙ  στη διάλυση του ασφαλιστικού μας συστήματος.
Λέμε ΟΧΙ  στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, της υγείας, της παιδείας και  της κοινωνικής πρόνοιας.
Λέμε ΟΧΙ  στις μειώσεις στους  μισθούς και τις συντάξεις μας.
Λέμε ΟΧΙ  στη μάστιγα της ανεργίας.
Λέμε ΟΧΙ  και απαιτούμε  τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο,την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης από μηδενική βάση, την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ του λαού, την αποκατάσταση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας για ανάπτυξη σε όφελος του λαού και του τόπου

Η 5η Ιουλίου ας γραφτεί στην ιστορία. Να αποτελέσει ημέρα αφετηρίας όπου ένας λαός  ξανασηκώνει το ανάστημα του και αρνείται να υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών του. Ας γίνει η μέρα που θα ανακαλούν οι επόμενες γενεές σε παγκόσμια κλίμακα όπου η ιστορία της Ευρώπης ξαναγράφεται από τους νεοέλληνες.



                                                                        ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου