Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Συνεχίζει τις αθλιότητες ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ

 Ας εξηγήσουμε το γιατί:
Στα όρια του γραφικού κινείται πλέον ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ.Ο οποίος  κατήγγειλε χτες δημόσια την +ΣυνΕξέλιξη (μόνο αυτήν άλλωστε παρακολουθεί)
ότι 
εκπρόσωπος της και μέλος του ΔΣ της ΠΕΠΕ υποστήριξε στην συνάντηση με τον κ. Ζηλιασκόπουλο ότι οι μηχανοδηγοί στην Θεσσαλονίκη περισεύουν.

Ο γραφικός εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ το κατήγγειλε χωρίς φυσικά να ρωτήσει τον ενδιαφερόμενο για το τι ακριβώς είπε, ενώ είναι απορίας άξιο, πως η παράταξη της ΑΣΚΕ πέρνει θέση για συμβάντα ή γεγονότα στα οποία δεν ήταν εκεί! 
Εκτός αν θέλει να μας ο πει η ΑΣΚΕ ότι το φάντασμα της πλανόταν στην αίθουσα της συνάντησης!
Προφανώς έχει πληροφόρηση απο κάποιο άλλο μέλος του ΔΣ, το οποίο  μεταφέρει τα πράγματα όπως θέλει και  χωρίς να διασταυρώσει τι ακριβώς ειπώθηκε τρέχει να καταγγείλει την +ΣυνΕξέλιξη.
Αυτό λοιπόν που ειπώθηκε  στην συνάντηση με τον κ. Ζηλιασκόπουλο είναι ότι στο ΜΘ έχει παραβιαστεί ο προγραμματισμός αδειών με αποτέλεσμα να υπάρχει μια έντονη πίεση στο υπόλοιπο προσωπικό και κατα συνεπεια να καταργουνται τρενα, ενω το ΜΘ παρουσιαζεται να μην μπορει να καλυψει το 61/60..Όπως τόνισε το μέλος του ΔΣ , 15 μηχανοδηγοί βρέθηκαν σε κανονική άδεια όταν ήταν προγραμματισμένοι 7-8 για το επίμαχο διάστημα. Μαζί με τις αναπαύσεις που σωστά δίνονται,  ο συντελεστήςτου προσωπικού φτάνει στο 1.7! 
Είναι γνωστό ότι το καλοκαίρι στο προσωπικό έλξης η άδεια μοιράζεται σε 5-6 γκρουπ τα οποία πρέπει να είναι μοιρασμένα για να μπορούν να ανασάνουν όλοι.
Αυτό λοιπόν ο γραφικός εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ (και όποιος του το μετέφερε) το ερμήνευσε κατά το δοκούν βάζοντας και χαρακτηρισμούς όπως η "ξεφτίλα" για μια άποψη συνδικαλιστή.
Εμείς λέμε ότι το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών και το ΚΚΕ , το εκθέτουν ανεπανόρθωτα  εκπρόσωποι που έχουν τέτοιες συμπεριφορές.
Όταν θες να εκπροσωπείς την εργατική τάξη και βγαίνεις στα κεραμύδια, καλά θα κάνεις να έχεις  συνεπή στάση σαν παράταξη. 
Θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα πολλά, αλλά στεκόμαστε στο ότι για ακόμη μια φορά η ΑΣΚΕ μας αποδεικνύει ότι σαν  παράταξη  μίκρυνε.
Η νέα ΑΣΚΕ είναι ένα κακέκτυπο παραδοσιακών παρατάξεων , δεν έχει καμία σχέση με την ΑΣΚΕ που γνωρίζαμε και αναπαράγει λάσπη και μόνο. Κοινώς παπαγαλάκι άλλων παρατάξεων! 
Την καλούμε λοιπόν να ζητήσει δημόσια συγνώμη απο την +ΣυνΕξέλιξη και την επόμενη φορά πριν προβεί σε δημόσιες καταγγελίες ας φροντίσει να ρωτάει και αυτούς που καταγγέλει αν τα πράγματα έγιναν έτσι. 

Στο μόνο που συμφωνούμε  είναι στο να προχωρήσει σε καταγγελία στο ΣΕΠΕ η παράταξη της ΑΣΚΕ για τα χάλια του προγραμματισμού στο ΜΑΙ.
Και χαιρόμαστε για την σκέψη  αυτή (και περιμένουμε να τηρήσει τον λόγο της και να μην κιοτέψει ο εκπρόσωπος της) γιατί φαίνεται ότι η ΑΣΚΕ άλλαξε άποψη και εκεί που θεωρούσε το ΣΕΠΕ μηχανισμό του αστικού κράτους (ας διαβάσει τα πρακτικά κ τις τοποθετήσεις στο προηγούμενο ΔΣ) σήμερα θεωρεί ότι μπορεί αυτό να δώσει λύσεις. 
Η ΠΕΠΕ θα είναι εκεί.!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

υ.γ. Μετά τα όσα γράψαμε , ο εκπρόσωπος της νέας ΑΣΚΕ υποστήριξε ότι δεν τον πέρνουν (το παιδί) στις συναντήσεις μαζί για να τα ακούει με τα αυτιά του.Και ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου , δεν δέχεται να έρχεται η ΑΣΚΕ στις συναντήσεις! Για αυτό θα λέει και ότι του λένε οι Δακίτες και οι Πασκίτες!
Θυμίζουμε ότι απο την ίδρυση της ΠΕΠΕ στις συναντήσεις του ΔΣ με τις Διοικήσεις ή τους αρμόδιους φορείς πηγαίνουν τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ.
Δυστυχώς η ΑΣΚΕ δεν κατάφερε να εκλέξει εκπρόσωπο μετά απο 30 χρόνια στο ΔΣ του Σωματείου μας (το γιατί το έχουμε κατανοήσει όλοι). Αυτή είναι η πραγματικότητα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου