Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Οδηγίες Χρ. Σπίρτζη σε αστικές συγκοινωνίες, ΟΑΕΔ για τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων

Οδηγίες προς τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών οργανισμών και στον ΟΑΕΔ για την εφαρμογή των ήδη θεσμοθετημένων μέτρων, που αφορούν στη δωρεάν μετακίνηση ανέργων στις αστικές δημόσιες συγκοινωνίες, αλλά και τη διαγραφή των διοικητικών προστίμων που τους έχουν επιβληθεί, έως και τις 30 Ιουνίου, απέστειλε ο
αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Συγκεκριμένα ο κ. Σπίρτζης, ζητάει από τους φορείς να προβούν άμεσα στις εξής ενέργειες:

1. Στη σύνταξη καταλόγου με τα ανεξόφλητα πρόστιμα κατά την τελευταία πενταετία, από όπου θα προκύπτουν το ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. και διεύθυνση κατοικίας όλων εκείνων εις βάρος των οποίων έχουν βεβαιωθεί οι αντίστοιχες παραβάσεις,

2. Στη διασταύρωση των στοιχείων των πολιτών που εμπεριέχονται στον κατάλογο, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), προκειμένου να αντιπαραβληθεί με τα τηρούμενα υπ’ αυτόν αρχεία, για να διακριβωθεί αν οι ανωτέρω, κατά την επιβολή του προστίμου ή σήμερα, διατηρούσαν ή απέκτησαν την ιδιότητα του ανέργου.

3. Στη διαγραφή των προστίμων όπως προβλέπεται στο νόμο 4331/2015 αρ. 77 και  στην περίπτωση όσων εξ αυτών, κατά  τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), έχουν διαβιβαστεί προς είσπραξη στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., όπως εντέλλεστε στη διαγραφή τους.

Να σημειωθεί ότι, η επιστολή του αν. υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, στην οποία επισυνάπτεται ο σχετικός νόμος (4331/2015 - ΦΕΚ Α69/02-07-2015) απευθύνεται προς τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των ΟΑΣΑ, ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ κ.κ. Γρηγόριο Δημητριάδη, Ιωάννη Οικονόμου και Νικόλαο Παπαθανάση αντίστοιχα, όπως επίσης και στον ΟΑΕΔ. Επίσης κοινοποιείται, στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνο Σκουρλέτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου