Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ενημέρωση για τις δικαστικές κινήσεις της ΠΕΠΕ

Αν και οι πολιτικές εξελίξεις είχαν παγώσει σχεδόν τα πάντα, την προηγούμενη Τρίτη 30 Ιουνίου όπως πληροφορηθήκαμε αντιπροσωπεία  του Προεδρείου της ΠΕΠΕ συναντήθηκε με τον κ. Παπαδημητρίου για να ενημερωθεί για την πορεία των δικαστικών διεκδικήσεων και να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις μας.

Αναλυτικότερα. Για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό 
η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει καταθέσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση η οποία αναμένεται να συζητηθεί (μετά απο προτίμηση που άσκησαν τα 2 μέρη) στα τέλη του 2016.

Το ίδιο ισχύει και για την διπλή μείωση του 25% που και εκεί ασκήθηκε έφεση απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ,αλλά δεν προσδιορίστηκε ακόμα δικάσιμος,ενώ αντίθετα με την υπόθεση του επικίνδυνου οι προσφεύγοντες θα πληρωθούν τα χρήματα καθώς η απόφαση είχε αναγκαστικό  χαρακτήρα.
Για την περίπτωση του 25% θα γίνει εξώδικο (ανάλογο με αυτό της ΠΟΣ) για να προσαρμοστούν άμεσα οι μισθοί χωρίς την 2η μείωση του 25%.

Στα πλαίσια της άσκησης πίεσης θα εξεταστούν και άλλες ενέργειες ενώ αποφασίστηκε ότι θα γίνουν αγωγές απο ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς ΚΑΙ για τις 2 υποθέσεις. (Θα υπογραφεί εργολαβικό όλων,με το δικηγορικό γραφείο).

Θα γίνουν εξώδικα (ήδη ετοιμάζονται) για το θέμα της υποδομής (χόρτα κτλπ) αλλά και για το θέμα των μεταναστών στην Ειδομένη.

Συζητήθηκαν και άλλες υποθέσεις (προσαύξηση 30% - υπερωρίες κτλπ) για τις οποίες θα ενημερωθεί αναλυτικά τις επόμενες μέρες ο κ. Παπαδημητρίου και θα αποφασιστούν οι κινήσεις μας.

Για τους μεταταχθέντες η δικαστική αντιπαράθεση έχει πλέον μεταφερθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην συνάντηση παρεβρέθηκαν ο Πρόεδρος , ο Γενικός Γραμματέας και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου.

Το στέκι  της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου