Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Πορτογαλία, όπως Ελλάδα στο σιδηρόδρομο: Ιδιωτικοποίηση CP Carga και EMEF

Ελλάδα και Πορτογαλία έχουν πολλά κοινά γνωρίσματα. Άλλωστε, όσες χώρες έχουν περάσει από μνημόνιο, ακολουθούν πάνω – κάτω τις ίδιες πολιτικές.
Στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και ειδικότερα, στο σιδηρόδρομο η Ελλάδα ακολουθεί
το παράδειγμα της Πορτογαλίας.

Η Πορτογαλία προχωρά την ιδιωτικοποίηση της CP Carga, η οποία αποτελεί τον εμπορευματικό κρατικό βραχίονα και της EMEF, η οποία αποτελεί την επισκευαστική βάση.

Για την CP Carga, στην επόμενη φάση του διαγωνισμού προχωρούν οι: Atena Equity Partners, Cofihold και Mediterranean Shipping Company Company Rail, θυγατρική της MSC.  

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει έως και το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της CP Carga και ίσως 5% στους εργαζομένους.

Στην παράλληλη ιδιωτικοποίηση της EMEF, διαπραγματεύσεις πρόκειται να αρχίσουν με την Alstom, η οποία ήταν η μοναδική εταιρεία που πέρασε στην επόμενη φάση. Άξιο αναφοράς είναι ότι η Alstom ενδιαφέρεται και για την ελληνική ΕΕΣΣΤΥ.  

Β. Βεγιάζη (metaforespress.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου