Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Οριστικό «ξεπούλημα» των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική FRAPORT

Δεν πρόλαβε καλά καλά να ψηφιστεί το μνημόνιο 3, και η κυβέρνηση με απόφασή της, που πήρε αριθμό στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, διά του Kυβερνητικού Συμβουλίου Oικονομικής Πολιτικής (απόφαση 13/8, μία ημέρα πριν από την ψήφιση του μνημονίου 3), «παραχωρεί» τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στη
γερμανική FRAPORT AG − SLENTEL Ltd, σε υλοποίηση του σχετικού διαγωνισμού που έχει ολοκληρωθεί προ μηνών και έπειτα από την εισήγηση της διοίκησης του TAIΠEΔ στις 3 Iουλίου. Τα αεροδρόμια παραχωρούνται για 40 συν 10 έτη έναντι... 1,23 δισ. ευρώ!!!

Όπως προκύπτει από το ΦΕΚ,  δεν υπάρχει κάποια αλλαγή και η σύμβαση θα γίνει βάσει των όρων του διαγωνισμού που είχε κατακυρωθεί στην γερμανική εταιρεία. Το KYΣOIΠ «εγκρίνει την υπογραφή από την Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ της Σύμβασης Παραχώρησης των Περιφερειακών Αεροδρομίων, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 17/2015 Πράξη του Ζ ́κλιμακίου, κατ’ εφαρμογή των περί ΤΑΙΠΕΔ Διατάξεων του ν. 3986/2011 όπως ισχύει», αναφέρεται στην απόφαση.

Η απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ αφορά στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια: του Aκτίου, της Zακύνθου, της Θεσσαλονίκης, της Kαβάλας, της Kέρκυρας, της Kεφαλλονιάς, της Kω, της Mυκόνου, της Mυτιλήνης, της Pόδου, της Σαντορίνης, της Σάμου, της Σκιάθου και των Xανίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου